Η αστυνομική βία στις γειτονιές εξελίσσεται σε καθημερινό φαινόμενο!

Μέσα σε λίγα λεπτά οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν, ξυλοκόπησαν και κυνήγησαν στα στενά κατοίκους της περιοχής που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας. Οι αστυνομικοί φρόντισαν μάλιστα να σπάσουν και μερικά παρκαρισμένα αυτοκίνητα, για να έχει μάλλον “ενθύμιο” από την καταδρομική τους επίθεση ο λαός των Αμπελοκήπων.

Μετά τη Νέα Σμύρνη, ήρθε η σειρά των Αμπελοκήπων και της Πανόρμου. Η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές, εκ των οποίων οι τρεις έγιναν συλλήψεις, ενώ η επίσημη εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ. ακολουθεί το γνωστό αφήγημα ότι οι άνδρες της δέχτηκαν επίθεση…

Η τοπική ΚΟΒ Αμπελοκήπων της ΤΟ Α’ Αθήνας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την πρόσφατη καταδρομή των δυνάμεων καταστολής.

«Σε καθημερινό φαινόμενο εξελίσσεται πλέον η άσκηση αστυνομικής βίας σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας, με ή χωρίς το πρόσχημα της τήρησης των μέτρων ενάντια στην πανδημία. Μετά τη Νέα Σμύρνη και τους ξυλοδαρμούς κατοίκων που “τόλμησαν” να βγουν για περίπατο, σειρά είχε η χθεσινή επιδρομή της ομάδας ΔΙΑΣ στους δρόμους γύρω από την οδό Πανόρμου στους Αμπελόκηπους. Μέσα σε λίγα λεπτά οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν, ξυλοκόπησαν και κυνήγησαν στα στενά κατοίκους της περιοχής που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας. Οι αστυνομικοί φρόντισαν μάλιστα να σπάσουν και μερικά παρκαρισμένα αυτοκίνητα, για να έχει μάλλον “ενθύμιο” από την καταδρομική τους επίθεση ο λαός των Αμπελοκήπων.

Όσες ΕΔΕ και αν διαταχθούν για το κάθε “μεμονωμένο περιστατικό”, η πραγματικότητα είναι ότι η αστυνομοκρατία και η καταστολή αποτελούν συστατικά στοιχεία της κυβερνητικής πολιτικής. Η κυβέρνηση επιδιώκει να φοβίσει τον λαό, να τον καταστήσει συνένοχο για την εξέλιξη της πανδημίας. Προκλητικά, αρνείται ακόμα και τώρα να επιτάξει χωρίς καμία αποζημίωση τον ιδιωτικό τομέα Υγείας και να πάρει μέτρα προστασίας στους χώρους υπερμετάδοσης του ιού, δηλαδή στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε τον λαό των Αμπελοκήπων να ορθώσει ανάστημα στην αντιλαϊκή πολιτική, να μπει στον αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας, των δικαιωμάτων του. Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τον σπάσει!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: