Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ: «Ενημερώνουμε τον κ. Κασσελάκη ότι ο Ν. Μπελογιάννης εκτελέστηκε επειδή πήγε κόντρα στις “αξίες” που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ»

Έλεος πια με την καπηλεία, τον αμοραλισμό και την ιστορική παραχάραξη!

Μέχρι και τον κομμουνιστή ήρωα Νίκο Μπελογιάννη επιχείρησε να καπηλευθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης, ενός κόμματος που κάθε μέρα λιβανίζει το ΝΑΤΟ θεωρώντας το «ιερή αμυντική συμμαχία το ΝΑΤΟ» και κηρύσσει την υποταγή στην καπιταλιστική βαρβαρότητα γιατί τάχα «δεν υπάρχει εναλλακτικό μοντέλο»!

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ηλεία, ο Στ. Κασελλάκης είχε το θράσος να επισκεφθεί το Μουσείο Μπελογιάννη για να φέρει στα μέτρα του κυβερνητικού κοστουμιού που θέλει να φορέσει εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και τον κομμουνιστή ήρωα, ο οποίος εκτελέστηκε από το αστικό κράτος και τους Αμερικανούς «συμμάχους».

Φυσικά, απέφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι να αναφερθεί στον πραγματικό χαρακτήρα της θυσίας του Νίκου Μπελογιάννη, λέγοντας πως «ο άνθρωπος με το γαρίφαλο» αγωνίστηκε «για τις ιδέες του, για την ελευθερία της πατρίδας του, για τη δικαιοσύνη, για τη δημοκρατία, την ισονομία», ακόμα και για …«την ισοπολιτεία»!!!

«Οι προκλήσεις είναι παρόμοιες. Αλλο περιτύλιγμα, με προφανώς μια άλλη συνθήκη του 2024, αλλά οι προκλήσεις ομοιοκαταλήγουν με την ιστορία που υπήρχε τότε, για την οποία αγωνίστηκε “ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο”. Αρα λοιπόν εγώ δεσμεύομαι στον κόσμο της Αριστεράς, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χωρίς ίχνος ντροπής κατά την διάρκεια αυτής της ξεδιάντροπης παράστασης για να …αναλύσει στη συνέχεια το νόημα της «σύγχρονης Αριστεράς», δηλαδή εκείνης «που έχει στο DNA της να κυβερνήσει» για να βγάλει ξανά «τα κάστανα από τη φωτιά» για λογαριασμό του συστήματος.

Ομως ο λαός δεν ξεχνά τις προσβολές των ΣΥΡΙΖΑίων στους αγώνες και στις ηρωικές σελίδες του λαού μας, τις υπηρεσίες που παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, και ως κυβέρνηση αλλά και μετά, στους Ευρωατλαντικούς φονιάδες, που καμία σχέση δεν έχουν με τη θυσία του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για την επίσκεψη Κασσελάκη στο Μουσείο Μπελογιάννη και τις δηλώσεις του:

«Ενημερώνουμε τον κύριο Κασσελάκη ότι ο Νίκος Μπελογιάννης, ως στέλεχος του ΚΚΕ, εκτελέστηκε από το αστικό κράτος και τους συμμάχους του, τους Αμερικάνους, επειδή ακριβώς πήγε κόντρα στις ”αξίες” που εκπροσωπεί σήμερα ο ίδιος και το κόμμα του.

Ο Μπελογιάννης πίστευε ότι υπάρχει εναλλακτική στη βαρβαρότητα των πολέμων και της εκμετάλλευσης κι αυτή είναι ο σοσιαλισμός. Πάλεψε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις ”ιερές συμμαχίες” του. Δεν πίστευε ότι κεφάλαιο κι εργάτες είναι ”συνέταιροι”, αλλά ταξικοί αντίπαλοι. Θυσίασε τη ζωή του, για να έρθει ο λαός στην εξουσία κι όχι για να κάτσει ο ίδιος στις κυβερνητικές καρέκλες του αστικού κράτους.

Έλεος πια με την καπηλεία, τον αμοραλισμό και την ιστορική παραχάραξη!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: