Γιατί όλες οι ενημερώσεις για τον κορονοϊό θυμίζουν τραγούδια του Κηλαηδόνη;

Πού βαδίζουμε κύριοι; Κάπου την έχουμε πατήσει…

Ο πρώτος συνειρμός ήταν προφανής και αυτονόητος.

Η παλιά επιτυχία του Κηλαηδόνη έγινε η μουσική υπόκρουση της εποχής του κορονοϊού, αλλά και της καμπάνιας “Μένουμε Σπίτι”. Και όσο η κυβέρνηση ψάχνει διαρκώς για νέους εχθρούς και απείθαρχες μειοψηφίες, καλλιεργώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, δεν αποκλείεται να δούμε στην επόμενη καμπάνια ως σύνθημα και τον στίχο: “άμα με δεις στον δρόμο, πέτα μου ένα αυγό“…

Η συνέχεια ήρθε στην προχτεσινή ενημέρωση, με τον Τσιόδρα να παραθέτει σε κάποιο σημείο μικρά ονόματα υγειονομικών και ασθενών που συνάντησε:

Μεταξύ αυτών που είδα ή μίλησα σήμερα και περιποιούνται εκεί τους αρρώστους, την Νάντια, τον Παναγιώτη, την Ανθούλα, τον Ναπολέοντα, τη Στυλιανή στην Αγία Βαρβάρα, τον Δημήτρη, την Αναστασία, τον Χρήστο, τη Δήμητρα, τον Μάνο, τη Χριστίνα, τον Κώστα, τον Γιώργο, τη Βιβή, την Δρόσω, τον Θοδωρή, τον Νίκο, τον Περικλή από την Αλεξανδρούπολη, τον διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στον Παπανικολάου και όλους τους άλλους.

Επισκέφθηκα τους εξής ασθενείς: τον Ιωσήφ, την Κωνσταντίνα, τον Δημήτρη, την Ελένη, τον Παναγιώτη, τη Μαρία, τον Αναστάση, την Αικατερίνη, τον κυρ-Νίκο, τη Γεωργία, τη Ρεγγίνα τη Βιολέτα και την Ελένη που είναι έγκυος.

Τόσα μικρά ονόματα ατάκτως ερριμμένα είχαμε να ακούσουμε από το “Πού βαδίζουμε κύριοι…”. Αυτό που λέει “Τα ‘φτιαξε ο Μηνάς με την Ανέτα…”

Στη χτεσινή ενημέρωση, τέλος, αντί να ανακοινώσει ο Τσιόδρας έναν συνολικό αριθμό για τα νέα κρούσματα, τα ανακοίνωνε τμηματικά, σαν μαθηματική εξίσωση.

27+23+99

Λες και η δομή της Ριτσώνας πχ είναι κάτι άλλο από τον δικό μας πληθυσμό και τα κρούσματα παρουσιάστηκαν αυτόνομα και ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα.

Μια σύνθετη εξίσωση που μόνο ο Κηλαηδόνης θα μπορούσε να λύσει

Να δούμε πώς θα βγούμε από αυτό το λούκι.
Κάπου την έχουμε πατήσει…

Ελπίζουμε η κορύφωση να μην έρθει με τον ύμνο των μαύρων σκυλιών -που βγαίνουν και βόλτα με τα αφεντικά τους, χωρίς περιορισμούς.

Σε “επενδύσεις” λέμε ναι, σε απολύσεις λέμε ναι
Όχι στις συναθροίσεις, όχι σε αυτόν τον διάολο…

Σκίτσο από Crazy Duck Comics

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: