«Γιατί ΚΚΕ;» – Ένας απόστρατος των Ενόπλων Δυνάμεων δίνει απάντηση

Να κάνουν το βήμα: Ολοι όσοι έχουν απογοητευτεί από το πολιτικό σύστημα…από την υποκρισία ότι τα προβλήματα, που αυτοί οι ίδιοι δημιούργησαν, είναι δήθεν προσωρινά και αύριο θα τους προσφέρουν τον ουρανό με τα άστρα αν έχουν υπομονή. Ολοι όσοι έχουν κουραστεί από τις διαχρονικά ψεύτικες υποσχέσεις τους, τη διαφθορά, την υποκρισία…

Όσο ζούμε μαθαίνουμε, κάνουμε σφάλματα και διδασκόμαστε από τα λάθη μας. Η ίδια η ζωή με την πάροδο του χρόνου φέρνει την κατανόηση θεμελιωδών προβλημάτων. Κατά την άποψη τη δική μου και πολλών άλλων, το θεμελιώδες πρόβλημα της εποχής μας είναι ότι η καπιταλιστική κοινωνία στην οποία ζούμε δεν είναι ανθρώπινη. Συνεπώς δημιουργείται η ανάγκη κατανόησης του πού έχουμε φτάσει σήμερα σαν κοινωνία, σε τι συνθήκες ζούμε, το πώς φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση και τι μπορούμε να κάνουμε για τη βελτίωση της κοινωνίας και συνεπώς και της ζωής μας. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη καθορισμού ενός στόχου, που δεν μπορεί να είναι άλλος παρά το «πώς θα γίνουμε πραγματικά άνθρωποι». Αυτός ο στόχος απαιτεί την υλοποίηση των προϋποθέσεων που θα δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο για τον λαό μας και για όλους τους λαούς. Μία ανάλυση αυτών των προϋποθέσεων και της διαδικασίας υλοποίησής τους, χωρίς όμως παρωπίδες, δείχνει ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου, σε κάθε τομέα και έκφανση της ζωής μας, το μόνο που μπορεί να μας βοηθήσει είναι η υιοθέτηση των θέσεων του ΚΚΕ.

Γι’ αυτό αρκετές φορές στο παρελθόν έχω καλέσει όλους και ιδιαίτερα το προσωπικό των Ενόπλων δυνάμεων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, να μελετήσουν τις θέσεις του ΚΚΕ, τα θεσμικά κείμενα από τα οποία αυτές απορρέουν και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ. Η μελέτη των θέσεων, της ιδεολογίας, του Προγράμματος και της στρατηγικής του ΚΚΕ σε συνδυασμό με τους αγώνες, στους οποίους το ΚΚΕ πρωτοστατεί, θα δράσει ως πολλαπλασιαστής ισχύος στη δημιουργία και ενστερνισμό της αντικαπιταλιστικής συνείδησης και της ανάγκης για ανατροπή του σημερινού βάρβαρου κοινωνικού συστήματος προς την εργατική εξουσία.

Μέσα από τα βάρβαρα χρόνια των μνημονίων, των επαναλαμβανόμενων κρίσεων, της πανδημίας και σήμερα της ακρίβειας, του πολέμου και της ανασφάλειας για το τι μας ξημερώνει, ένα μέρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, της λαϊκής οικογένειας έχει κατανοήσει ποιος ήταν στο πλάι του, με τι τρόπο το έπραξε, ποιος συνεχίζει να είναι δίπλα του και ποιος θα συνεχίσει να τον στηρίζει. Ολοι αυτοί πρέπει να κάνουν το βήμα και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ τώρα!

Να κάνουν το βήμα: Ολοι όσοι έχουν απογοητευτεί από το πολιτικό σύστημα, από την αστικού τύπου δημοκρατία τους, από την υποκρισία ότι τα προβλήματα, που αυτοί οι ίδιοι δημιούργησαν, είναι δήθεν προσωρινά και αύριο θα τους προσφέρουν τον ουρανό με τα άστρα αν έχουν υπομονή. Ολοι όσοι έχουν κουραστεί από τις διαχρονικά ψεύτικες υποσχέσεις τους, τη διαφθορά, την υποκρισία και την έπαρση που τους διακατέχει.

Το ΚΚΕ δεν θα προδώσει την εργατική τάξη και τον λαό συμμετέχοντας ή δείχνοντας ανοχή σε μία υποτιθέμενη και κατ’ επίφαση «προοδευτική», αλλά στην πραγματικότητα αντιλαϊκή, κυβέρνηση.

Αυτοί που λένε ότι είναι προοδευτικοί, στην πραγματικότητα κοροϊδεύουν τον λαό, γιατί οι δεσμεύσεις προς την ΕΕ του κεφαλαίου και της διαφθοράς, που έχουν μεταξύ τους συνδιαμορφώσει, συμφωνήσει και συνυπογράψει, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την πρόοδο. Είναι οι ίδιοι που υπερψήφισαν πληθώρα κυβερνητικών νομοσχεδίων εις βάρος του λαού. Γι’ αυτό και αρνούνται την υπερψήφιση τροπολογιών και προτάσεων που το ΚΚΕ έφερε στη Βουλή και σκοπό είχαν την ανακούφιση του λαού από μερικά από τα βάρη που του έχουν φορτώσει.

Σήμερα που κανένας λαϊκός άνθρωπος δεν μπορεί να χωνέψει το έγκλημα του τρένου που συντελέστηκε, όλοι μας είμαστε συγκλονισμένοι και ιδιαίτερα από την κοστολόγηση που έκανε αυτό το κράτος και όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στην ανθρώπινη ζωή, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Είναι ώρα να γίνει ένα μεγάλο βήμα.

Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή! Αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί! Καμιά αναμονή!

Σήμερα δυνατό ΚΚΕ. Καμιά εμπιστοσύνη στα αστικά κόμματα.

Ο χώρος του Αιγαίου, κατά την αντίληψη και τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, είναι «ενιαίος επιχειρησιακός ΝΑΤΟικός χώρος». Αυτό δήλωσε ουσιαστικά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος αποκάλεσε τα νησιά του Αιγαίου «ΝΑΤΟικά νησιά». Αποτελεί συνεπώς ουτοπία να σκεφτόμαστε ότι υπάρχει έστω και το παραμικρό ενδεχόμενο να υποστηριχθούν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα από τους κατ’ ευφημισμό «συμμάχους». Επίσης, η με πολλούς τρόπους συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας, μετά την απαράδεκτη ρωσική εισβολή, εκτός όλων των άλλων, την βάζει στο στόχαστρο της Ρωσίας, αυξάνοντας κατακόρυφα τους κινδύνους σε βάρος της, χωρίς κανένα κέρδος για τον λαό. Το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι βάσεις, για τα οποία συμφωνούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι, είναι αντίπαλοι του ελληνικού λαού και της χώρας!

Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι που απαντούν στο ερώτημα «ΓΙΑΤΙ ΚΚΕ», μέσα από τα μάτια ενός απόστρατου των Ενόπλων Δυνάμεων. Η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι η μοναδική λύση για ένα καλύτερο αύριο. Είναι το κόμμα, η υλοποίηση των θέσεων του οποίου, μπορεί να μας οδηγήσει στο να ξαναγίνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!

Χρήστος Σαλταπίδας

Άρθρο του Χρήστου Σαλταπίδα πλοιάρχου ΠΝ ε.α., υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθήνας
(Αναδημοσιεύεται από τον Ριζοσπάστη της Παρασκευής 10 Μάρτη 2023)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: