Γιάννης Πρωτούλης: Η κατάσταση είναι επικίνδυνη! Όλοι το βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια!

Δεν είναι μοιραίο να υπάρχει πλήρης απουσία δράσεων και παρεμβάσεων που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ως κανονικότητα στη ζωή μας το “πάμε και όπου βγει”.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα τα Νέα ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει τα εξής:

«Η κατάσταση είναι επικίνδυνη! Όλοι το βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια! Για τρεις μέρες έκαιγαν ανεξέλεγκτα πυρκαγιές, καταστράφηκαν σπίτια, κινδύνευσαν ζωές, έγινε κάρβουνο μια τεράστια έκταση, όχι σε κάποια απομακρυσμένα λαγκάδια, αλλά στην Αττική, στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας.

Η κατάσταση των βασικών υποδομών στην Αττική διαμορφώνει μία εξαιρετικά επικίνδυνη συνθήκη εξαιτίας της χρόνιας υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, εξαιτίας της αποσπασματικότητας και της ανύπαρκτης συντήρησής τους, της εμπορευματοποίησης και εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες. Τα κενά σε μέσα και προσωπικό για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι τεράστια. Δασικές υπηρεσίες ανύπαρκτες. Το Δασαρχείο Ανατολικής Αττικής χωρίς ούτε έναν δασεργάτη.

Σε συνθήκες καύσωνα ο Περιφερειάρχης έκλεισε τα πάρκα της Αττικής, ομολογώντας ότι το κράτος είναι ανίκανο να προστατέψει στοιχειωδώς μόλις τέσσερις πνεύμονες πρασίνου που απέμειναν μέσα στον αστικό ιστό! Είναι, όμως, το ίδιο που φρόντισε να στείλει τους εργαζόμενους να δουλέψουν Κυριακή με 44 βαθμούς στα πολυκαταστήματα, για να αυγατίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Όλοι πρέπει να αναρωτηθούν, μετά τις μεγάλες καταστροφές των προηγούμενων χρόνων, με τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, τί άλλαξε; Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί μοιρολατρικά, με ηττοπάθεια και τη λογική δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο.

Οι ανάγκες για βασικές υποδομές αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας είναι έξω από τους κρατικούς προϋπολογισμούς, αλλά και από τους προϋπολογισμούς της Περιφέρειας Αττικής τα τελευταία 13 χρόνια. Έτσι επιτυγχάνονται οι στόχοι για να κλειδώσουν τα “πρωτογενή πλεονάσματα”, η “επενδυτική βαθμίδα”, η “δημοσιονομική προσαρμογή”. Φορτώνονται στις πλάτες του εργαζόμενου λαού, τόσο από τη φοροληστεία, όσο και από την πλευρά των περικοπών στις περιφέρειες και τους δήμους, ακόμα και για στοιχειώδη πράγματα.

Όσον αφορά τα έργα που διαφημίζονται τώρα προεκλογικά, τα περισσότερα είναι έργα “βιτρίνας”, αστικές αναπλάσεις. Αναγκαία έργα που απαιτούν γενναία χρηματοδότηση και δεν κερδίζουν από αυτά οι επιχειρηματικοί όμιλοι καρκινοβατούν. Περίπου 800 τέτοια έργα μεταφέρονται από χρόνο σε χρόνο από το 2011! Ακόμα και η συζήτηση για τις αναγκαίες υποδομές για την προστασία του λαού απουσιάζει από την προεκλογική περίοδο που έχει ξεκινήσει και όχι τυχαία.

Χρήμα και με γρήγορες διαδικασίες τρέχει εκεί όπου έχουν ενδιαφέρον οι επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως τα γήπεδα των ΠΑΕ. Το 50% του προϋπολογισμού των προηγούμενων χρόνων δόθηκε στο Φαληρικό Όρμο, την αυλή της “Αττικής Ριβιέρα”!

Με το πρώτο έντονο καιρικό φαινόμενο κηρύσσεται η Αττική σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, κλείνουν τα σχολεία, χτυπάει με μανία το 112.

Αυτή είναι η μέθοδος αντιμετώπισης για όλα! Μείνετε σπίτι ή τρέξτε να σωθείτε!

Δεν είναι μοιραίο να υπάρχει πλήρης απουσία δράσεων και παρεμβάσεων που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ως κανονικότητα στη ζωή μας το “πάμε και όπου βγει”. Η προστασία της ζωής και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής του λαού της Αττικής απαιτεί συντονισμένο αγώνα από τους φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος και τη νεολαία, με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής! Αυτό τον δρόμο προτείνει το ΚΚΕ και η αγωνιστική συμπόρευση μαζί του αποτελεί τη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική προς όφελος του λαού.»

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: