Ευρωεκλογές 2024 – Τα 5 πρώτα «αυτοδύναμα κάστρα» του ΚΚΕ στην Ικαρία! (Πίνακες)

Στην Ικαρία το ΚΚΕ βρέθηκε στην πρώτη θέση με ποσοστό 41%, καθώς το ψηφοδέλτιο του Κόμματος βγήκε πρώτο σε 19 από τα 20 εκλογικά τμήματα του νησιού.

Δεύτερη πολιτική δύναμη αναδείχθηκε το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Στην Ικαρία, μάλιστα, βρέθηκε στην πρώτη θέση και με ποσοστό 41%, καθώς το ψηφοδέλτιο του Κόμματος βγήκε πρώτο σε 19 από τα 20 εκλογικά τμήματα του νησιού.

Στους Φούρνους αναδείχθηκε 2η δύναμη με μόλις 5 ψήφους διαφορά από την πρώτη θέση, ενώ δεύτερη δύναμη είναι το ΚΚΕ και στο νησί της Σάμου με πρωτιές σε πολλά χωριά όπως Μαραθόκαμπος, Κοντακαίικα, Πλάτανος, Κουμαραδαίους και σε άλλα.

Σε ανακοίνωση τους οι ΤΕ Σάμου και Ικαρίας – Φούρνων του ΚΚΕ χαιρετίζουν τους χιλιάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και ψήφισαν το Κόμμα μας στις Ευρωεκλογές σημειώνοντας πως το ΚΚΕ «στο νομό Σάμου πέτυχε μια σημαντική επίδοση, την οποία και θα καταθέσει στην ανάπτυξη της εργατικής λαϊκής πάλης για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, που δημιουργεί η στρατηγική του κεφαλαίου, που από κοινού υπηρετούν τα άλλα κόμματα. Θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικότερες αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας, με το λαό πρωταγωνιστή, ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Συγκεκριμένα το ΚΚΕ στο νομό Σάμου είναι στη 2η θέση με ποσοστό 20,95%!

  • Είναι πρώτο στον κόκκινο βράχο της Ικαρίας με ποσοστό 41,08%, έχοντας την πρωτιά στα 19 από τα 20 εκλογικά τμήματα του νησιού, κερδίζοντας και στις 3 δημοτικές ενότητες!
  • Ευρωεκλογές 2024 – Τα 5 πρώτα «αυτοδύναμα κάστρα» του ΚΚΕ στην Ικαρία!

  • Είναι δεύτερο στο δήμο Φούρνων-Κορσεών με ποσοστό μεγαλύτερο του 30%!
  • Είναι δεύτερο στο νησί της Σάμου από τρίτο στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, έχοντας την πρωτιά στη δημοτική ενότητα Μαραθοκάμπου και τη 2η θέση στις δημοτικές ενότητες Καρλοβασίων και Πυθαγορείου! Πρώτευσε σε πολλά χωριά, όπως οι Κουμαραδαίοι, το Πάνδροσο, τα Κοντακαίικα, ο Πλάτανος, η Υδρούσα, οι Άγιοι Θεόδωροι, η Λέκκα, ο Μαραθόκαμπος!

Οι δυνάμεις συνέβαλαν ώστε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το ΚΚΕ να είναι 2η πολιτική δύναμη!».

Τονίζουν ότι «επιβεβαιώνονται οι δεσμοί του ΚΚΕ με ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις και αποδεικνύει ότι η ψήφος στο ΚΚΕ εκφράζει πιο σταθερούς δεσμούς, που έχουν διαμορφωθεί και έχουν δοκιμαστεί σε σημαντικούς αγώνες που έχουν προηγηθεί, στη συνεχή, ασταμάτητη προσπάθειά μας για άμεση επικοινωνία, διάλογο και συζήτηση με το λαό, με διάφορες μορφές, όλες τις μέρες του χρόνου, κι όχι μόνο προεκλογικά, στους τόπους δουλειάς και κατοικίας.

Αυτή η δουλειά θα συνεχιστεί με μεγαλύτερο πείσμα, με πιο πολλές δυνάμεις! Γιατί τα προβλήματα είναι εδώ: με τις αντιλαϊκές πολιτικές και την ακρίβεια, το Ταμείο Ανάκαμψης και τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα και τα εκατοντάδες προαπαιτούμενα, τους δυο ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή με την κατάσταση να κλιμακώνεται και τη βαθιά εμπλοκή της χώρας, την κατάσταση της υγείας και της παιδείας.

Οι θετικές διεργασίες που συντελούνται, το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που δυναμώνει, ο απεγκλωβισμός λαϊκών δυνάμεων παρά τον αρνητικό συσχετισμό που παραμένει, είναι στοιχεία που το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει και θα επιδιώξει να ενισχύσει».

Επόμενα αγωνιστικά ραντεβού επισημαίνουν οι Τομεακές Επιτροπές θα είναι τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ – «Οδηγητή», που φέτος συμπληρώνουν 50 χρόνια ζωής! Πρώτος σταθμός στο νομό το Φεστιβάλ της ΚΝΕ – «Οδηγητή» στο Καρλόβασι της Σάμου το Σάββατο 22 Ιούνη στην Πορφυριάδα, με πλούσιο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αντάξιο της ιστορίας των Φεστιβάλ.

Φωτογραφία Αρχείου: Σημαία του ΚΚΕ έξω από σπίτι, στους ακριτικούς Φούρνους Kορσεών, την 1η Μάη 2020

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: