Τρομοκρατία και συλλήψεις εργατών στα Γιάννενα

12 συλλήψεις εργατών -ανάμεσά τους ο Πρόεδρος του ΕΚ- από την αστυνομία που προσπάθησε να σπάσει την απεργιακή φρουρά στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση έξω από το κεντρικό κατάστημα των ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ, στα Γιάννενα.

ΜΑΤ-Βία-Αυταρχισμός. Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός, και το τρίπτυχο κάθε αστικής κυβέρνησης, που έχει βασικό καθήκον της να φυλάει τα αφεντικά της.

Πριν από ένα μήνα τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα στους διαδηλωτές, χτύπησαν τη συγκέντρωση, έριξαν κρότου-λάμψης, συνέλαβαν συνδικαλιστές.
Την περασμένη Κυριακή, συνέλαβαν συνδικαλιστές μες στα σπίτια τους, τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα και στο δικαστήριο.

Σήμερα, που οι εργαζόμενοι κήρυξαν 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την πρωτοφανή καταστολή και διεκδικώωντας τα δικαιώματά τους, δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ προχώρησαν σε δώδεκα συλλήψεις, στην προσπάθειά τους να σπάσουν την περιφρούρηση της απεργίας από τους εργαζόμενους. Μεταξύ των συλληφθέντων, είναι και ο πρόεδρος του ΕΚ, Νίκος Έξαρχος.

Οι εργαζόμενοι παρέμειναν έξω από το κατάστημα, καταγγέλλοντας το όργιο της αστυνομικής τρομοκρατίας και τις απόπειρες ωμής καταστολής του αγώνα τους, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτης απαίτησε με τηλεφωνική του παρέμβαση στον Ν. Τόσκα (αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών) την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Σε κάθε περίπτωση, ο αντεργατικός κατήφορος της “αριστερής κυβέρνησης” συνεχίζεται, οι μάσκες πέφτουν και φαίνεται καθαρά σε όλους πλέον ποια τάξη υπηρετούν τα όργανα της τάξης, η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί του αστικού κράτους. Είναι το μακρύ χέρι των καπιταλιστών, και αντιδρούν λυσσασμένα απέναντι σε κάθε αγώνα και εργατική διεκδίκηση.

(Φωτογραφίες από τον 902 και το Ήπειρος Tv News).

Δες κι αυτό:
Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Αντιδράσεις για την πρωτοφανή βία και τις συλλήψεις εργαζομένων στα Γιάννενα

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: