“Του τουρισμού το θαύμα εμείς το έχουμε χτίσει…” – Κανείς εργαζόμενος χωρίς ασφάλιση και εισόδημα

Την ώρα που ο Άδωνης καμαρώνει πως είναι σε ανοιχτή επαφή με όλους τους επιχειρηματίες και εμπορικούς συλλόγους, ο εκάστοτε Υπουργός Υγείας αποφεύγει να συναντήσει τους εργάτες, όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Δεν έχετε βαρεθεί να βλέπετε τον Άδωνη, ως υπουργό Ανάπτυξης, να βγαίνει μέρα-παρα μέρα στα κανάλια, για να πει ότι είναι σε συνεχή επαφή με όλες τις επιχειρήσεις και τους εμπορικούς συλλόγους για να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους; Ρητορικό το ερώτημα…

Γιατί όμως δε βλέπουμε ποτέ τον (εκάστοτε) υπουργό Εργασίας να κάνει το ίδιο στο δικό του αντικείμενο; Να συναντά εργαζόμενους, να έχει ανοιχτή επικοινωνία με τα σωματεία τους, να πασχίζει για να βρει λύσεις στα προβλήματά τους; Ακόμα πιο ρητορικό ερώτημα…

Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό Τουρισμό βρέθηκαν σήμερα στους δρόμους. Βροντοφώναξαν πως “του τουρισμού το θαύμα, εμείς το έχουμε χτίσει” και πως αρνούνται να πληρώνουν τα σπασμένα σε κάθε κρίση. Βρήκαν στον δρόμο τους ξεναγούς και τους τουριστικούς συνοδούς, που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, με κοινή ρίζα. Συναντήθηκαν με τον διευθυντή του υπουργείου Εργασίας και του ζήτησαν ένα και μόνο αίτημα: να δεχτεί να τους συναντήσει ο Υπουργός.

Όταν ο διευθυντής (Αγραπιδάς) προσπάθησε να ξεγλιστρήσει με αόριστες υποσχέσεις για το προσεχές μέλλον, του κατέστησαν πως αυτό δεν αρκεί, όταν υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ασφάλιση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος και διαδήλωσαν μπροστά στη Βουλή, παρά την προσπάθεια της αστυνομίας να τους βάλει μπλόκο.

Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε και στη Θεσσαλονίκη, με παρέμβαση στο Υπουργείο και στα κεντρικά του ΟΑΕΔ και βασικό αίτημα να μη μείνει κανείς συνάδελφος ανασφάλιστος και χωρίς οικονομική ενίσχυση.

Τα μέλη του σωματείου παραμένουν σε εγρήγορση για νέες κινητοποιήσεις και δεν εφησυχάζουν από τις θολές υποσχέσεις της κυβέρνησης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: