Τα μεροκάματα του τρόμου για τους διανομείς συνεχίζονται: Στο νοσοκομείο μετά από τρακάρισμα και ο πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου των εργαζόμενων στην Ε-food στον Ν. Θεσσαλονίκης

Βρίσκεται στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Το συγκεκριμένο συμβάν έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που λένε και ζούνε οι διανομείς, ότι δηλαδή κάθε εργαζόμενος που βγαίνει για μεροκάματο κυριολεκτικά παίζει την ζωή του κορώνα γράμματα. Δεν υπάρχει διαφορά αν είναι μισθωτός ή freelancer…

«Τα μεροκάματα του τρόμου συνεχίζονται!», τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), με αφορμή το ατύχημα του προέδρου του επιχειρησιακού Σωματείου των εργαζόμενων στην Ε-food στον Νόμο Θεσσαλονίκης, που τράκαρε εν ώρα εργασίας και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Όπως σημειώνει το ΣΕΤΕΠΕ στην ανακοίνωσή του:

Η ειδικότητα των διανομέων όλα αυτά τα χρόνια είναι ένας κλάδος που έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος για την κερδοφορία της εργοδοσίας, με τα εργατικά ατυχήματα να είναι πλέον ρουτίνα. Αυτό ακριβώς συνέβη και με τον πρόεδρο του επιχειρησιακού Σωματείου των εργαζόμενων στην Ε-food στον Νόμο Θεσσαλονίκης, ο όποιος τράκαρε εν ώρα εργασίας και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. 

Ο συνάδελφος βρίσκεται στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Το συγκεκριμένο συμβάν έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που λένε και ζούνε οι διανομείς, ότι δηλαδή κάθε εργαζόμενος που βγαίνει για μεροκάματο κυριολεκτικά παίζει την ζωή του κορώνα γράμματα. Δεν υπάρχει διαφορά αν είναι μισθωτός ή freelancer, μπροστά στους κινδύνους που δημιουργούνται από την εντατικοποίηση, τα εξαντλητικά ωράρια που καμιά φόρα ξεπερνούν τις 10 και 12 ώρες, την πίεση από την πλατφόρμα για επίσπευση της παράδοσης της παραγγελίας, αλλά και γενικότερα την αντεργατική πολιτική που έχει μετατρέψει τις εργασιακές σχέσεις όσων δουλεύουν στις ψηφιακές πλατφόρμες σε κόλαση. 

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την δράση μας και συνεχίζουμε να διεκδικούμε υπογραφή ΣΣΕ με ένταξη όλου του κλάδου στα ΒΑΕ, παροχή από την εργοδοσία κατάλληλων Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) κράνος, προστατευτικό πανωφόρι, αδιάβροχο, ανακλαστικό γιλέκο, κατάλληλα υποδήματα κ.α. Ο μόνος δρόμος που έχουν να επιλέξουν οι διανομείς αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο είναι η οργάνωση στο συνδικάτο. Η συμμετοχή στον αγώνα για να διεκδικήσουμε δουλειά και ζωή με δικαιώματα με βάση της δυνατότητες και τις σύγχρονες ανάγκες μας. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Να συνεδριάσει άμεσα η επιτροπή ΒΑΕ του Υπουργείου. 

Κάλυψη των εξόδων της μοτοσικλέτας από τον εργοδότη  

Μέτρα ατομικής προστασίας συμπεριλαμβανομένου και του κράνους να παρέχονται από τους εργοδότες. 

Κάλυψη του εισοδήματος του διανομέα σε περίπτωση ατυχήματος 

Υποχρεωτική εφαρμογή της κλαδικής στον επισιτισμό χωρίς καμία παρέμβαση της κυβέρνησης. 5ημερο, 8ωρο, 40ωρο χωρίς καμία διευθέτηση. 

Κλιμακώνουμε την δράση μας μπροστά και: 

  • Στο αγωνιστικό κάλεσμα των σωματείων εν όψει της ΔΕΘ, με μαχητικό συλλαλητήριο το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στην πλατεία ΧΑΝΘ.  

  • Την Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 10:00 μπροστά στο ΥΜΑΘ κινητοποίηση για να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν! 

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: