Συνέδριο θα έκαναν στην Κίνα, αλλά είν’ ακόμα σε ισχύ η καραντίνα…

Τέτοια συνέδρια με έλεγχο των συνέδρων από την αστυνομία έχουμε να θυμηθούμε από τις δικτατορίες του Πάγκαλου και του Μεταξά.
Κοινή ανακοίνωση σωματείων Οικοδόμων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας για το Συνέδριο-Παρωδία της ΓΣΕΕ

Μία από τις δεκάδες αποφάσεις-ανακοινώσεις-καταγγελίες συνδικαλιστικών οργανώσεων ενάντια στο “συνέδριο”-παρωδία που ετοιμάζει η ηγετική κλίκα της ΓΣΕΕ.

Η απόφαση της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ είναι να πραγματοποιήσει ένα «συνέδριο- παρωδία » διάρκειας λίγων μόλις ωρών την Τρίτη 25 Φλεβάρη, σε καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι Αττικής. Με τόση διάρκεια όση χρειάζεται για να γεμίσει μία κάλπη, με fast-track διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου, ούτε καν πολιτιστικού συλλόγου σε χωριό. Και όλα αυτά υπό την “προστασία” της κυβέρνησης και την άμεση επέμβαση της για την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού.

Σε αυτή την πρωτοφανή για το συνδικαλιστικό κίνημα διαδικασία θα υπάρχουν «ειδικοί» προσκεκλημένοι από τη ΓΣΕΕ: ο πρωθυπουργός της χώρας ο οποίος θα εποπτεύει την όλη διαδικασία, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, συνοδευόμενοι όλοι αυτοί από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις, χαφιέδες, ποινικούς και μπράβους της νύχτας, με ολόκληρη την εργοδοσία αυτοπροσώπως!!!

Και όλη αυτή η κινητοποίηση για να κρατήσει την καρέκλα του ο Παναγόπουλος και η παρέα του, για να μπορεί να έχει συνομιλητή η κυβέρνηση και να συναλλάσσεται με τους δήθεν εκπροσώπους των εργαζομένων πάνω και κάτω από το τραπέζι, πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων. Τέτοια συνέδρια με έλεγχο των συνέδρων από την αστυνομία έχουμε να θυμηθούμε από τις δικτατορίες του Πάγκαλου και του Μεταξά. Τέτοιας έκτασης αλισβερίσι με την κυβέρνηση και την αστυνομία έχει να συμβεί από τα μαύρα χρόνια της χούντας των συνταγματαρχών.

Γνωρίζουν καλά ότι αν γίνει κανονικό συνέδριο θα ξεμπροστιαστούν, θα μάθουμε για τις νοθείες και τις βρωμιές τους, για τους εργοδότες που τους βαφτίζουν εργαζόμενους, για τα σωματεία σφραγίδες που στήνονται σε μια νύχτα.

Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει ουσιαστική συζήτηση για τα ζητήματα και τα προβλήματα που αφορούν τους ίδιους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη: Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!

Εδώ και τώρα να γίνει γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία! Κανένα συνδικάτο και σωματείο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και καταστολή!

Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.

ΓΣΕΕ και ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, των ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ και ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Τα Δ.Σ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: