Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας: Κινητοποιήσεις στις 19 και 20 Σεπτέμβρη – Προετοιμασία του κλάδου για απεργία το επόμενο διάστημα

Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας! Να οργανώσουμε την πάλη μας για αυξήσεις στους μισθούς, για είδη πρώτης ανάγκης και ρεύμα- καύσιμα φτηνά για τον λαό.

Η ζωή μας δεν χωράει σε vouchers και pass.

Δεν θα πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα.

Οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας! Να οργανώσουμε την πάλη μας για αυξήσεις στους μισθούς, για είδη πρώτης ανάγκης και ρεύμα- καύσιμα φτηνά για τον λαό.

Μας προετοιμάζουν για το «δύσκολο χειμώνα» γιατί θέλουν να κάτσουμε στα αυγά μας. Αυτό διαμηνύουν σε όλους τους τόνους Κυβέρνηση και εργοδότες. Η πρωτοφανής ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των οικογενειών μας, οι τιμές στο ρεύμα και τα καύσιμα, η κρίση, ο φόβος του πολέμου, η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας και σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας είναι αφόρητο βάρος στις πλάτες μας! Βάρος που δε μπορούμε πλέον να αντέξουμε!

Δεν ανεχόμαστε να στριμώχνουμε τα όνειρα των παιδιών μας, των οικογενειών μας, στα vouchers και τα pass που μας πετάει σαν ψίχουλα η Κυβέρνηση προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις μεγάλες εταιρείες παροχής ενέργειας. Δεν ανεχόμαστε να στέλνουμε τα παιδιά μας σε σχολεία χωρίς δασκάλους, χωρίς καθαριότητα, χωρίς θέρμανση και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από τη πανδημίαΔε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στη λυσσαλέα επίθεση που ετοιμάζουν για ακόμη μία φορά να μας ρίξουν τραπεζίτες και Κυβέρνηση με τουλάχιστον 40.000 πλειστηριασμούς και κατασχέσεις της εργατικής λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Δε θα αφήσουμε κανένα εργατικό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό και τηλέφωνο, καμία οικογένεια χωρίς σπίτι, χωρίς βασικά είδη, τρόφιμα, θέρμανση, Υγεία και Παιδεία.

Έχουμε τεράστια πείρα σαν κλάδος, οργανώσαμε τον αγώνα,δεν κάτσαμε με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας πότε θα υπάρξει αλλαγή της κυβέρνησης για να λυθούν τα προβλήματα του κλάδου μας, σπάσαμε στην πράξη τη λογική της Κυβέρνησης και της εργοδοσίας υπογράφοντας ΣΣΕ που φτάνει μέχρι και 60 ευρώ το μεροκάματο. Δώσαμε σκληρές μάχες το προηγούμενο διάστημα για δεδουλευμένα των συναδέλφων μας, για ανάκληση απολύσεων, για την επικόλληση των ενσήμων μας.

Δίνουμε την  μάχη τώρα για την εφαρμογή της ΣΣΕ μέσα στους χώρους δουλειάς, κόντρα σε εργοδότες και σε πολλούς μηχανισμούς και υπηρεσίες του κράτους που είναι νύχι κρέας μεταξύ τους. Σήμερα μπορούμε να συντονίσουμε την δράση μας μαζί με άλλα συνδικάτα και θα το κάνουμε, για ένα μαζικό, ενωτικό, ταξικό αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς σε όλους τους κλάδους. Μπορούμε στην Πάτρα να κλιμακώσουμε την πάλη μας να προετοιμάσουμε απεργιακή απάντηση για το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Δε δίνουμε άλλο χρόνο στη Κυβέρνηση να τσαλαπατήσει κι άλλα δικαιώματά μας. Δε περιμένουμε κανένα σωτήρα, κανένα Μεσσία που “με ένα άρθρο κι ένα νόμο” θα μας πάει στη Γη της Επαγγελίας. Δεν περιμένουμε τίποτα από τις εργοδοτικές ενώσεις, τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να μας μπλέξουν ακόμη περισσότερο στα δίχτυα των ανταγωνισμών τους, στέλνοντάς μας το λογαριασμό για να τον πληρώσουμε.

Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας. Εμείς παράγουμε  τον πλούτο που καρπώνονται οι μεγαλοεργοδότες και εκμεταλλευτές μας. Κόντρα στην πολιτική που μας καταδικάζει στη φτώχεια και τα βάσανα, οργανώνουμε την απάντησή μας.

Παίρνουμε μέρος στην  κινητοποίηση του συνδικάτου μας και των Συνταξιούχων 

  Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη 8:00π.μ. στο ΙΚΑ Γούναρη & Κορίνθου.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 7:00 μμ στο Εργατικό Κέντρο.

Προετοιμάζουμε τον κλάδο για απεργία τον επόμενο διάστημα, σε συντονισμό με άλλους κλάδους:

  • Για την εφαρμογή της ΣΣΕ που υπογράψαμε τώρα, κόντρα σε όλους τους μηχανισμούς εργοδοσίας και υπαλλήλων του ΙΚΑ, που την υπονομεύουν.
  • ·Για κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Για μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Για διαγραφή των χρεών – Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
  • ·Για μέτρα προστασίας από την πανδημία. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό και πόρους.
  • ·Γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο τα πολεμικά σφαγεία που δυναμώνουν στη περιοχή μας, στην Ουκρανία και αλλού. Δε συντασσόμαστε με κανένα ληστή – ιμπεριαλιστή.
  • ·Γιατί δεν ανεχόμαστε να καταργούνται οι συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες του λαού. Καμία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Όχι στις αντεργατικές ανατροπές που καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων.
  • ·Για μείωση του σταθερού χρόνου εργασίας. 7ωρο- 5ήμερο- 35ωρο χωρίς διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Αγώνας ενάντια στις απολύσεις και την απληρωσιά.

Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: