Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας – Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς προετοιμάζοντας την Απεργία της 9 Νοέμβρη (ΦΩΤΟ)

Δεν θα μείνει κανένας χώρος δουλειάς που δεν θα έρθει σε επαφή με το Συνδικάτο, οι  συνελεύσεις, οι συσκέψεις, οι κινητοποιήσεις, όλες οι μορφές δράσης έχουν κοινό στόχο την  προετοιμασία  και την επιτυχία της Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας.

Το συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, συνεχίζει τις Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, εκεί που εξελίσσονται τα Δημοτικά έργα, σε κάθε οικοδομή ενημερώνοντας του εργαζόμενους στο κλάδο των κατασκευών για την επίθεση  που δέχονται καθημερινά οι εργαζόμενοι και ο λαός από το μεγάλο κεφάλαιο και τα εργολαβικά συμφέροντα. προετοιμάζοντας την Απεργία της 9 Νοέμβρη ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημά,  ενάντια στον συνεχιζόμενο εμπαιγμό της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους. 

Οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται καθαρά την προσπάθεια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να τους εξαπατήσει για άλλη μια φόρα ανακοινώνοντας παροχές ψίχουλα, την ίδια στιγμή που φροντίζει να μπουκώνει το μεγάλο κεφάλαιο με υπερκέρδη μέσω των επιδοτήσεων, της μειωμένης φορολογίας, της αύξησης των τιμών, των τιμολογίων στα δημόσια αγαθά και του λύνει τα χέρια, πότε με τη δίωξη των πρωτοπόρων συνδικαλιστών και τη καταστολή και πότε με τη ψήφιση αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων. 

Όσο θα υπάρχουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων θα ακούγονται όλο και πιο συχνά κυβερνητικές κραυγές «πλήρωνε για να μην πεθάνεις». Όσο θα ενισχύονται και θα φοροαπαλλάσονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τόσο θα γεμίζουν τα άδεια πορτοφόλια του λαού με νέες υποσχέσεις για επενδύσεις, ομαλότητα και ανάπτυξη.

Η απληρωσιά, η δουλειά χωρίς όριο, τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα, η εμπορευματοποίηση των πάντων, δεν είναι φυσικά φαινόμενα. Είναι το αποτέλεσμα των αντεργατικών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων πάνω στο δικαίωμα του εργαζόμενου να δουλεύει σαν σύγχρονος άνθρωπος κι όχι σαν σκλάβος του μεσαίωνα.

Δεν προσαρμοζόμαστε ούτε συμβιβαζόμαστε. Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!

Η ελπίδα βρίσκεται στο συντονισμό για ένα μαζικό, ενωτικό και αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, ενάντια στην ακρίβεια που επιβάλλουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενάντια στη φτώχεια για να πλουτίζουν μια χούφτα πλουτοκράτες.

Με τους συναδέλφους μας οργανώσουμε την πάλη μας για ουσιαστικά μέτρα στήριξης της εργατικής οικογένειας με αυξήσεις στους μισθούς, για είδη πρώτης ανάγκης και ρεύμα, καύσιμα φτηνά για όλο τον λαό. 

Δεν θα μείνει κανένας χώρος δουλειάς που δεν θα έρθει σε επαφή με το Συνδικάτο, οι  συνελεύσεις, οι συσκέψεις, οι κινητοποιήσεις, όλες οι μορφές δράσης έχουν κοινό στόχο την  προετοιμασία  και την επιτυχία της Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας.

Η απεργία της 9 του Νοέμβρη δεν είναι η κορύφωση των αγώνων, των κινητοποιήσεων και των παρεμβάσεων στους χώρους δουλειάς, είναι ένα σημαντικό και απαραίτητο βήμα στη πορεία προς τη βέβαιη νίκη του λαού και των εργαζομένων..!

Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: