Συνδικάτο Οικοδόμων Άρτας: ΟΛΟΙ στην Απεργία την Τετάρτη 17 ΑΠΡΙΛΗ

Οι οικοδόμοι όπου παλεύουν  μαζί με το σωματείο τους βάζουν φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία, παίρνουν καλύτερο μεροκάματο, προστατεύονται τα βασικά τους δικαιώματα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ

 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Άρτας 

Συνάδελφοι οικοδόμοι,

Η προηγούμενη πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Εκφράστηκε η οργή και η αγανάκτηση του λαού απέναντι στην προσπάθεια να συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη από την ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και να κρυφτούν οι ευθύνες τους κατά την διάρκεια της κυβερνητικής τους θητείας όπως και η προσπάθεια τους να βγάζουν λάδι τις ευθύνες της ΕΕ που όλοι υπηρετούν και τα συμφέροντα που αυτή εκφράζει. Οι ένοχοι θα πληρώσουν κάτω από το βάρος της αποφασιστικότητας και της πάλης των εργαζομένων.

Οι κλαδικές απεργίες των οικοδόμων που προηγήθηκαν τον Νοέμβρη και τον Γενάρη έχουν ανοίξει δρόμο για τους επόμενους αγώνες και την κλιμάκωσή τους.

Για εμάς αυτή η περίοδος και έως τον Σεπτέμβρη που λήγει η ισχύ της ΣΣΕ που ισχύει εδώ και 2 χρόνια και έδωσε «ανάσα» ανακούφισης σε όλο τον κλάδο και ιδιαίτερα στους οικοδόμους που εργάζονται στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, είναι περίοδος που υπάρχει μεγάλη ανάγκη για εργατικά χέρια και δυνατότητες πίεσης για την υπογραφή της επόμενης ΣΣΕ, και υποχρεωτική για όλους τους εργοδότες.

Οι οικοδόμοι όπου παλεύουν  μαζί με το σωματείο τους βάζουν φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία, παίρνουν καλύτερο μεροκάματο, προστατεύονται τα βασικά τους δικαιώματα.

Ο αγώνας για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και αποδοχές δεν σταματάει ποτέ. Ιδιαίτερα τώρα που η δουλειά και τα κέρδη των κατασκευαστικών εταιρειών, κατασκευαστών, μεγαλοεργολάβων χτυπάνε κόκκινο. Άλλωστε με στοιχεία του ΙΟΒΕ οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες ετοιμάζονται για τζίρους πάνω από 21 δις ευρώ την επόμενη διετία. Σε λίγο θα χτίζουμε θησαυροφυλάκια να βάζουν την κονόμα τους, αφού θα τα τσεπώνουν από το Ταμείο Ανάκαμψης διάφορα Ευρωπαϊκά ταμεία και τον κρατικό προϋπολογισμό,  τα οποία πληρώνουμε εμείς.

Για αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα μας και συμμετέχουμε στην απεργία στις 17 Απρίλη μαζί με όλους τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους που για εμάς όπως και αυτής της Πρωτομαγιάς σημαίνει κλιμάκωση του.

Συνάδελφοι, απαιτούμε εδώ και τώρα να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Υπ. Εργασίας, και άρα της κυβέρνησης, για κήρυξη  ως γενικός υποχρεωτικής της ΣΣΕ που έχει υπογράψει η Ομοσπονδία μας με τις εργοδοτικές  οργανώσεις και την μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια (από τα 62 στα 60 χρόνια) για τους ασφαλισμένους οικοδόμους μετά την 1/1/1993.

Ο αγώνας μας θα δυναμώσει κι άλλο σαν απάντηση και στον εμπαιγμό τους απέναντί μας και απέναντι στην εργοδοσία για υπογραφή εργοταξιακών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, όπου αυτό είναι δυνατό και υπάρχουν και οι διαθέσεις και με ορίζοντα την υπογραφή της νέας ΣΣΕ πάλη για 7ωρο – 35ωρο –  5ήμερο.

Συνάδελφοι στις 17 Απρίλη απεργούμε για να παρθούν μέτρα για την ακρίβεια! Ο αγώνας συνεχίζεται. Οι οικοδόμοι ακόμη πιο αποφασιστικά πρέπει να δυναμώσουν το Συνδικάτο τους διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα πραγματικής ανακούφισης που θα προστατεύουν το εργατικό λαϊκό εισόδημα, κλιμακώνοντας το απεργιακό κύμα που έχει ξεσπάσει εδώ και μήνες και που το Συνδικάτο μας έχει πρωτοστατήσει.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: