Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος: Γιατί απεργούμε στις 9 Νοέμβρη

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30π.μ.

Απεργούμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο να μας τα «παίρνουν» με χίλιους δύο τρόπους για να «ταίζουν» τους μεγαλοεργοδότες και να μας «πετάνε» και στη ανεργία. Γιατί «κόβουμε από εκεί κόβουμε από εδώ» και πάλι ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Γιατί πάμε στο σούπερ μάρκετ να ψωνίσουμε τα βασικά και στο ταμείο πάλι σιχτιρίζουμε. Γιατί οι λογαριασμοί ρεύματος, τα καύσιμα, το πετρέλαιο έχουν φτάσει στα ύψη και δεν ξέρουμε πως θα ζεσταθούμε το χειμώνα, η μετακίνηση μας έχει γίνει είδος πολυτελείας και μετράμε αν θα ανάψουμε το θερμοσίφωνο ή αν θα ψήσουμε το φαί στο φούρνο. Γιατί δεν βγαίνουμε να ζούμε με επιδόματα που και από αυτά ακόμα και το τελευταίο σεντ είναι βγαλμένα από τον δικό μας ιδρώτα μέσω της φορολογίας μας. 

Απεργούμε γιατί δεν θέλουμε ούτε έναν ακόμα νεκρό συνάδελφό μας. Γιατί η ζωή μας είναι κόστος για τις εταιρείες, γιατί οι κυβερνήσεις έχουν ξεγυμνώσει τις επιθεωρήσεις, όπως αποδεικνύει και το πρόσφατο εργατικό δυστύχημα στα μεταλλεία στη Φωκίδα.

Απεργούμε γιατί ενώ οι μεγαλοεργοδότες παίρνουν όλο το «καρβέλι», για τις στοιχειώδεις ανάγκες των εργαζόμενων περισσεύουν κάτι «ψίχουλα».

Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να τα «βγάλουμε πέρα» οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, καταγράφουν ρεκόρ κερδών ειδικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα τρόφιμα, στα μεταλλεία και αλλού. Οι οποίοι παίρνουν και «μποναμά» χρηματοδοτήσεις, όπως τα 680εκ. ευρώ της ‘Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.’ για να μας απολύουν και από πάνω με δικά μας χρήματα.

Φτάνει πιά να θυσιάζονται οι ανάγκες των πολλών για τα κέρδη των λίγων! Καμία αναμονή, ήρθε η ώρα να σημάνει ξεσηκωμός, να βγούν στο προσκήνιο οι ανάγκες μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μεταφέρουν το απεργιακό μήνυμα σε κάθε χώρο δουλειάς, κάνοντας την 9η Νοέμβρη ένα εργατικό ποτάμι που θα πλημμυρίσει τους δρόμους και τις πλατείες. Κόντρα σε εκείνους τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές που μετατρέπουν το μεγαλύτερο όπλο των εργατών σε νεροπίστολο υπονομεύοντας την απεργία, φτάνοντας στο σημείο να μην καλούν καν σε απεργιακή συγκέντρωση.

Συνάδελφοι, στον δρόμο του αγώνα βρίσκεται η λύση για να ζήσουμε όπως μας αξίζει! Όλοι στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

 

Διεκδικούμε:

 

  • Φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλο το λαό.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών-αντιλαικών νόμων.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στα μεταλλεία και σε κάθε επιχείρηση με αυξήσεις πάνω από το ύψος του πληθωρισμού.
  • Πρόσληψη των απολυμένων της edilmac από την Ελληνικός Χρυσός. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
  • Δημιουργία παραρτήματος της Επιθεώρησης Μεταλλείων σε κάθε Νομό που πραγματοποιείται μεταλλευτική δραστηριότητα ( π.χ. Χαλκιδική, Καβάλα, Δράμα, κλπ). Να στελεχωθούν τα τμήματα Επιθεώρησης Μεταλλείων με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό. Τακτικοί, ουσιαστικοί και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι για την τήρηση και εφαρμογή όλων των μέτρων Υγείας & Ασφάλειας, με έμφαση στην εργοδοτική ευθύνη.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: