Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ – Ούτε ώρα χαμένη, να γίνει σταθμός κλιμάκωσης για νέες αποφασιστικές κινητοποιήσεις

Στην τελική ευθεία για το μεγάλο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ, έχουν μπει τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης και των άλλων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας. 

Στην τελική ευθεία για το μεγάλο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ, έχουν μπει τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης και των άλλων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Με περιοδείες, εξορμήσεις και άλλες σημαντικές δράσεις, δουλεύουν για την επιτυχία του συλλαλητηρίου και καλούν τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή τους να δώσουν μυριόστομη απάντηση στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση, στα κόμματα που υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Το συλλαλητήριο να αποτελέσει μεγάλο σταθμό στον αγώνα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για ζωή και δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους. Να εκφράσει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να μην περάσει η νέα σαρωτική επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο που οδηγεί ολοταχώς πίσω στον Μεσαίωνα.

Στην πορεία προς το συλλαλητήριο, κεντρικές δράσεις οργανώνονται ενάντια στους πλειστηριασμούς και για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Την Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη έξω από το ΕΚΘ θα δοθεί η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ και θα παρουσιαστεί το πλαίσιο πάλης.

Παράλληλα με τις μαζικές εξορμήσεις, τα σωματεία μέσα από Γενικές Συνελεύσεις προετοιμάζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων, οργανωμένα, με το εξειδικευμένο πλαίσιο πάλης σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

Το Σάββατο 2 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή.

Τη Δευτέρα 4 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. σε αίθουσες του ΕΚΘ, θα πραγματοποιηθούν οι Γενικές Συνελεύσεις του Σωματείου Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας.

Ημερίδα για τα εργατικά «ατυχήματα»

Την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ. στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, προγραμματίζεται ημερίδα για τα εργατικά «ατυχήματα», μέσα από την οποία θα αναδειχθούν οι αιτίες αύξησης των εργατικών «ατυχημάτων» αλλά και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Να μη βγει στο σφυρί κατοικία οικογένειας ΑμεΑ

Τη Δευτέρα 4 Σεπτέμβρη στις 10.30 π.μ. η Επιτροπή του ΠΑΜΕ για τους πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη, σωματεία και φορείς της πόλης προγραμματίζουν κινητοποίηση στα γραφεία της «doValue» στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί τα «κοράκια» των τραπεζών βγάζουν σε πλειστηριασμό για τρίτη φορά την πρώτη κατοικία μεταλλωρύχου στη Χαλκιδική και απειλούν ότι θα ξεκινήσουν διαδικασίες εκτέλεσης σε οικογένεια με δύο γονείς ΑμεΑ η οποία διαμένει στην Ξηροκρήνη, επειδή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις δόσεις του δανείου, που εκτοξεύτηκαν το τελευταίο διάστημα.

Δράσεις και σε άλλες πόλεις

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή του ΠΑΜΕ για τους πλειστηριασμούς αναφέρει: «Συνεχίζεται και εντείνεται η επίθεση στα λαϊκά νοικοκυριά, με πιέσεις, εκβιασμούς, παράλογες και προκλητικές απαιτήσεις των “κορακιών” απέναντι σε συνανθρώπους μας που τους έχουν περάσει στον λαιμό τη θηλιά του χρέους. Εχουμε χρέος να δώσουμε μαζική και μαχητική απάντηση, απαιτώντας να σταματήσουν τώρα οι εκβιασμοί, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, να γίνουν “κουρέματα” στο κεφάλαιο και διαγραφή τόκων και πανωτοκίων.

Έχουν ξεσαλώσει οι διαχειριστές “κόκκινων” δανείων με το νομοθετικό πλαίσιο που νομιμοποιεί τη ληστεία και την τοκογλυφία, που στοχοποιεί τους οφειλέτες και το οργανωμένο κίνημα ως κοινούς εγκληματίες. Αυτή η αθλιότητα θα τσακιστεί από τον αγώνα του λαού!

Μπροστά στην επίθεση που κλιμακώνεται, με πολλούς πλειστηριασμούς να αφορούν πρώτες κατοικίες εργατικών – λαϊκών οικογενειών, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε καθεμιά απ’ αυτές μαζικά, οργανωμένα, αποφασιστικά. Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός και δεν θα επιτρέψουμε να χάσει το σπίτι της καμία εργατική – λαϊκή οικογένεια!».

Το Εργατικό Κέντρο Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς» καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ. Παράλληλα προγραμματίζει συνέντευξη Τύπου των σωματείων, την Τρίτη 5 Σεπτέμβρη, για να αναδειχθούν τα οξυμένα προβλήματα του Νομού. Επίσης, οργανώνει συγκέντρωση ενημέρωσης των εργαζομένων την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια. Τέλος, για την οργανωμένη μετακίνηση των εργαζομένων προς το συλλαλητήριο δρομολογεί λεωφορεία, που θα αναχωρήσουν το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στις 3 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο στη Νάουσα και στις 3.30 μ.μ. από την πλατεία Ωρολογίου στη Βέροια.

Στα Γιαννιτσά, σωματεία και φορείς προγραμματίζουν: Τη Δευτέρα 4 Σεπτέμβρη κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς. Την Τρίτη 5 Σεπτέμβρη κινητοποίηση για την Υγεία, με πικετοφορία στην πύλη του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη μέρα δράσης ενάντια στην ακρίβεια, με πικετοφορίες έξω από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Μαζί με τους εργάτες οι αυτοαπασχολούμενοι

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλεί ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων ν. Θεσσαλονίκης.

Καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αναγκών τους με αγώνα και δράση, να στρέψουν την οργή και την αγανάκτησή τους στο εχθρικό κράτος που έχουν απέναντί τους, στις κυβερνήσεις που υπηρετούν τους λίγους και όχι τις ανάγκες των πολλών.

Ενάντια στο κράτος «που επιλέγει να βλέπει σε real time τα έσοδα και τα έξοδα ενός ψιλικατζίδικου, ώστε να μη χάσει ψίχουλο από την αβάσταχτη φορολογία των μικρών επαγγελματιών, αλλά κλείνει τα μάτια στην πρόληψη και προστασία των δασών. Ενα κράτος που φέρνει διμοιρίες ΜΑΤ για να χτυπήσουν όσους αντιστέκονται στις κατασχέσεις λαϊκών σπιτιών και επαγγελματικής στέγης, και την ίδια ώρα αφήνει χιλιάδες νοικοκυριά να γίνουν στάχτη σε όλη τη χώρα.

Είναι το ίδιο κράτος, και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν όλα αυτά τα χρόνια, που στο όνομα της “πράσινης ανάπτυξης” έχουν μαυρίσει την καθημερινότητα εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών, μέσω των “πράσινων” χαρατσιών, των αυξήσεων των τιμών της Ενέργειας, του χρηματιστηρίου ρύπων κ.ο.κ.», σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

Τους καλεί να απαντήσουν οι ίδιοι, «ποιος μικρός επαγγελματίας μπορεί να φορολογηθεί “εθελοντικά”, όπως οι εφοπλιστές;

Ποιος μικρός επαγγελματίας μπορεί να αναβάλει την πληρωμή των φόρων του, όπως οι τράπεζες, αξιοποιώντας τη νομοθετική “πατέντα του αναβαλλόμενου φόρου”;

Ποιος μικρός επαγγελματίας και εργαζόμενος μπορεί να φοροδιαφύγει και να μην πληρώσει τον ΦΠΑ όταν στέκεται μπροστά στο ταμείο του σούπερ μάρκετ, στο βενζινάδικο, όταν πληρώνει τον λογαριασμό της ΔΕΗ ή όταν αγοράζει πρώτες ύλες για το μαγαζί του;».

Και καταλήγει: «Μπορούμε να αντισταθούμε στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Με οργανωμένο συλλογικό αγώνα, να διεκδικήσουμε μέτρα στήριξης του εισοδήματός μας και ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας. Η δύναμή μας βρίσκεται στη μαζική συλλογική πάλη εναντίον του κοινού αντιπάλου: Μεγαλοεπιχειρηματιών, κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: