Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε για τις ζωές μας!

Με το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» προετοιμάζουν την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για την Τετάρτη 28 Φλεβάρη δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα.

«’Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»: Με το σύνθημα αυτό προετοιμάζουν την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για την Τετάρτη 28 Φλεβάρη δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα.

«Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε για τις ζωές μας!»: Την απόφαση αυτή παίρνουν εργαζόμενοι σε μια σειρά χώρους δουλειάς και κλάδους, με τις μαζικές Γενικές τους Συνελεύσεις, με συσκέψεις και άλλες μορφές οργάνωσης, λέγοντας ένα ξεκάθαρο «ως εδώ» με τους μισθούς – ψίχουλα, με την ακρίβεια, την εντατικοποίηση, τη μετατροπή της Υγείας και της Παιδείας σε ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα, τη λεηλασία των φόρων, τη λαιμητόμο των πλειστηριασμών.

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη και τις πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις που ακολούθησαν, σωματεία και φορείς υψώνουν ξανά τη φωνή τους για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες της πολιτικής του «κόστους – οφέλους», που μετατρέπει σε ναρκοπέδιο τη ζωή και την καθημερινότητα του λαού.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση μαζί με τους «κοινωνικούς εταίρους» βάζει για μια ακόμα φορά σε εφαρμογή τον νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου για τον καθορισμό του «κατώτατου μισθού», με την υπονόμευση των Συμβάσεων, εργαζόμενοι και συνδικάτα αντιτάσσουν τον αγώνα τους για κλαδικές και επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις. Κόντρα στην προσπάθεια υπονόμευσης από την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που έχει ήδη ανοίξει …εποικοδομητικό «κοινωνικό διάλογο» με την κυβέρνηση στο παζάρι για τα ψίχουλα του βασικού μισθού, σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα ετοιμάζονται να απεργήσουν για ουσιαστικές αυξήσεις.

Στην αντίστροφη μέτρηση μέχρι τις 28 Φλεβάρη κάθε μέρα είναι μέρα μάχης, με περιοδείες και εξορμήσεις, συνελεύσεις και συσκέψεις, κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες διεκδίκησης.

«Ρεκόρ» απεργιακών αποφάσεων από 31 Εργατικά Κέντρα

Στο απεργιακό μέτωπο περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής, εκτός από τα εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία, και οι εξής δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις:

Τα Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Αρτας, Βόλου, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Ζακύνθου, Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», Θεσπρωτίας, Θήβας, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Κομοτηνής, Κορίνθου, Λαμίας, Λάρισας, Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, Λακωνίας, Λευκάδας, Λιβαδειάς, Ορεστιάδας, Παλλεσβιακό, Πάτρας, Πειραιά, Σαλαμίνας, Σάμου, Τρικάλων, Φωκίδας.

Οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Λογιστών, Φαρμάκου, Ειδικής Αγωγής, Μεταλλωρύχων (ΟΜΕ), Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), Τύπου – Χάρτου, Εμφιαλωμένων Ποτών, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, Χημικής Βιομηχανίας, Θεάματος – Ακροάματος, Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει επίσης η ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες του Δημοσίου.

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που οργανώνεται στις 28 Φλεβάρη, μαζί με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα που τη συγκεκριμένη μέρα απεργούν, προετοιμάζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών. 

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και άλλες Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σωματεία καλούν σε συγκέντρωση την Τετάρτη 28 Φλεβάρη στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια, ενώνοντας τη φωνή των μικρών επαγγελματιών με τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τη μικρομεσαία αγροτιά. Ανάμεσα στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται από συνδικαλιστικούς φορείς των επαγγελματιών ξεχωρίζει η απόφαση του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ) για 48ωρη απεργία στις 27 και 28 Φλεβάρη. Στις 27 Φλεβάρη το ΣΑΤΑ πραγματοποιεί συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών, ενώ στις 28 Φλεβάρη καλεί σε Γενική Συνέλευση στις 11 π.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις καλεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Αττικής

Σε 24ωρη παναττική απεργία προχωρούν την Τετάρτη 28 Φλεβάρη τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ και καλούν τους ναυτεργάτες στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου να συμμετάσχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση στα Προπύλαια. Επίσης, οργανώνουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά (πλοία «Blue Star»).

«Βάζουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα την ασφάλεια και προστασία της ζωής. Να μη θυσιάζονται ναυτεργάτες σε εμπόλεμες περιοχές, για το αδηφάγο εφοπλιστικό κέρδος», τονίζουν στην κοινή τους ανακοίνωση τα τρία σωματεία. Καταγγέλλουν την άρνηση της κυβέρνησης της ΝΔ στο αίτημά τους να χαρακτηριστούν εμπόλεμες ζώνες Μαύρη Θάλασσα, Λωρίδα της Γάζας, Περσικός Κόλπος, την ίδια στιγμή που «κατ’ εντολή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ρίχνει “λάδι στη φωτιά” με τη συμμετοχή της φρεγάτας “Υδρα” στην Ερυθρά Θάλασσα». Και διεκδικούν «την εφαρμογή και ανανέωση των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ενάντια σε εφοπλιστές, κυβέρνηση, υπουργείο Ναυτιλίας, που επιδιώκουν να επιβάλουν την εργασιακή ζούγκλα, να μην εφαρμόζονται ούτε τα ελάχιστα που προβλέπονται στις ΣΣΕ».

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Μέχρι τώρα έχουν οριστεί οι εξής απεργιακές συγκεντρώσεις:

Αθήνα, 10.30 π.μ., Προπύλαια

Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα, 10.30 π.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Αγρίνιο, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Αλεξανδρούπολη, 10.30 π.μ., δημαρχείο

Αλιβέρι, 10 π.μ., Αγαλμα του Λιγνιτωρύχου

Αμφισσα, 10.30 π.μ., πλατεία Λαού

Αρτα, 10.30 π.μ., εργατικό κέντρο

Βέροια, 10.30 π.μ., πλατεία Δημαρχείου

Βόλος, 11 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Γιάννενα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Γιαννιτσά, 11 π.μ., πλατεία ΕΠΟΝ

Εδεσσα, 11 π.μ., Μικροί Καταρράκτες

Ζάκυνθος, 9.30 π.μ., πλατεία Αγίου Μάρκου

Ηγουμενίτσα, 10.30 π.μ., πλατεία Δημαρχείου

Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Ικαρία, 11 π.μ., πλατεία Ευδήλου

Καλλονή Λέσβου, 11 π.μ., πάρκο

Καρδίτσα, 12 μ., κεντρική πλατεία

Κατερίνη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Κέρκυρα, 11 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Κοζάνη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Κομοτηνή, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Λαμία, 11.30 π.μ., πλατεία Πάρκου

Λάρισα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Λευκάδα, 11 π.μ., πλατεία Αγίου Μηνά

Λιβαδειά, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Μυτιλήνη, 11 π.μ., πλατεία Σαπφούς

Νάουσα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Πρέβεζα, 10.30 π.μ., παλιά ΚΤΕΛ

Πτολεμαΐδα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Σάμος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ

Χαλκίδα, 12 μ., πλατεία Δικαστηρίων

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: