Στα εργοστάσια δεν κολλάει… – 114 κρούσματα σε κονσερβοποιία στη Σκύδρα!

Το σωματείο είχε καταγγείλει τις συνθήκες εργασίας και τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, αλλά οι αρχές αγνόησαν τις προειδοποιήσεις, παίζοντας με την υγεία των εργατών.

Παρά τα δραστικά μέτρα της κυβέρνησης σε περίπτερα, πλατείες και χώρους εστίασης για την πρόληψη της διασποράς του ιού, αυτός επιμένει να εμφανίζεται μαζικά σε χώρους δουλειάς και εργοστάσια. Και αυτό παρά τις αυστηρές… συστάσεις που έχει επιβάλει στις επιχειρήσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα, μια κονσερβοποιία στο Μαυροβούνι Σκύδρας στον νομό Πέλλας, όπου βεβαιώνονται 114 κρούσματα! Μια ακόμα απόδειξη ότι τέτοιοι χώροι αποτελούν βασική πηγή διασποράς του ιού στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, με την εργοδοσία να νίπτει τας χείρας της και την κυβέρνηση να έρχεται κλασικά εκ των υστέρων να πάρει κάποια μέτρα, όπως την αυτονόητη αναστολή λειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας και το κλείσιμο των λαϊκών αγορών στην ευρύτερη περιοχή λόγω των αυξημένων κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.

Σημειώνεται επίσης ότι πριν από λίγες μόλις ημέρες, στις 14 Σεπτεμβρίου, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας Πέλλας είχε καταγγείλει τις συνθήκες εργασίας, καθώς οι εργαζόμενοι προσέρχονταν στον χώρο εργασίας στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς θερμομέτρηση ή άλλα μέτρα προστασίας για να εμφανιστεί τελικά για τα μάτια του κόσμου ένα θερμόμετρο για 600 εργαζόμενους! Ουσιαστικά μιλάμε για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, αλλά οι αρχές σφύριζαν αδιάφορα…

Μπορεί η κυβέρνηση να μην αξιοποίησε τον χρόνο που αγόρασε χάρη στην υπεύθυνη στάση της μεγάλης πλειοψηφίας των απλών πολιτών, φρόντισε όμως να μπουκώσει με ζεστό κρατικό χρήμα τους καπιταλιστές, χωρίς να πάρει το παραμικρό μέτρο για την υγεία των εργαζομένων.

Το Συνδικάτο απαιτεί στην ανακοίνωσή του τα εξής:

Να γίνουν τα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και τους οικείους τους με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Να διασφαλιστούν όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης. Αναρρωτική άδεια σε όλους νοσούν και ειδικές άδειες με πλήρεις αποδοχές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και σε όσους χρειάζεται να μείνουν σε καραντίνα.

Να παρέμβει άμεσα ο ΕΟΔΥ και το ΣΕΠΕ Έδεσσας.

Να παρασχεθούν στους εργαζόμενους όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας.

Πλήρη προστασία όλων των ανέργων ένταξη των εργαζομένων του κλάδου στο ταμείο ανεργίας με 50 ένσημα.

Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: