Σωτήρης Πουλικόγιαννης: Προσχεδιασμένη η επίθεση της Χρυσής Αυγής σε κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Με την κατάθεση του Σωτήρη Πουλικόγιαννη ολοκληρώθηκε η δικάσιμος για την ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, για την υπόθεση της δολοφονικής ενέδρας σε βάρος των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, στο Πέραμα τον Σεπτέμβρη του 2013.

Με την κατάθεση του στελέχους του ΚΚΕ και προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας Σωτήρη Πουλικόγιαννη ολοκληρώθηκε η δικάσιμος για την ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, για την υπόθεση της δολοφονικής ενέδρας σε βάρος των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, στο Πέραμα τον Σεπτέμβρη του 2013.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η τρίτη υπόθεση που εξετάζεται στο δικαστήριο αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιου αλιεργάτες.

Η δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα υποβιβάστηκε σε πλημμέλημα. Την επίθεση από το τάγμα εφόδου της ΧΑ ακολούθησε μία εβδομάδα αργότερα η δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα (γιου μεταλλεργάτη και μέλος του σωματείου) ενώ 1,5 περίπου χρόνο πριν είχε γίνει η δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες.

Με τα όσα κατέθεσε και σήμερα ο μάρτυρας απαντώντας στις ερωτήσεις των υπερασπιστών των χρυσαυγιτών κατέδειξε γι ακόμη μια φορά ότι η δολοφονική επίθεση από τα τάγματα εφόδου της ΧΑ δεν ήταν μια απλή ή τυχαία επίθεση, αλλά προσχεδιασμένη, πολύ καλά οργανωμένη και κατ’ εντολή της ηγεσίας. Η απόφαση προηγείται της επίθεσης. Στο χρόνο σχεδιασμού ετοιμάζονται τα φονικά όπλα, οι ιδιοκατασκευές, η εκπαίδευση. Τόνισε για ακόμη μια φορά την αγριότητα της επίθεσης, το οργανωμένο και σχεδιασμένο της ενέδρας, αποκάλυψε σχέσεις μεταξύ της Χρυσής Αυγής και μεγαλοεργολάβων της Ζώνης και εφοπλιστών για να χτυπηθεί το σωματείο και ξεκαθάρισε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση λόγω του ναζιστικού της χαρακτήρα, αναφέροντας και ιστορικά παραδείγματα για το ρόλο και τη δράση του ναζισμού και των ταγμάτων εφόδου.

Επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι η Χρυσή Αυγή επιχείρησε επί της ουσίας, με συγκεκριμένο τρόπο, να χτυπήσει το ταξικό σωματείο στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, γνωστό για τους αγώνες του.

Τα συμφέροντα που λυμαίνονται τη Ζώνη δεν περιορίστηκαν στην αντιμετώπιση των κομμουνιστών συνδικαλιστών με πολιτικά ή συνδικαλιστικά μέσα.Υπογράμμισε για ακόμη μία φορά, ότι η Χρυσή Αυγή «λειτούργησε κατ’ εντολή μεγαλοεργολάβων της Ζώνης. Πολλά χρόνια, οι εργοδότες προσπαθούν να βγάλουν τους συνδικαλιστές από τη μέση, το έχουν πει επανειλημμένως… Θέλουν σωματείο που να το κάνουν ό,τι θέλουν, να μην υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις, να μη γίνονται απεργίες, να μην υπάρχουν μέτρα για υγιεινή και ασφάλεια. Αυτή η επιχειρηματολογία υιοθετήθηκε από τους βουλευτές της ΧΑ. Αποτυπώθηκε σε επερωτήσεις τους στη Βουλή, που αφορούσαν προνόμια, φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, των μεγαλοεργοδοτών». Αναφέρθηκε στο κύρος του συνδικάτου στην Ζώνη και στην μεγάλη μαζικότητα του, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι συσπειρωμένοι στο συνδικάτο, γιατί μέσα από αυτό έχουν κατακτήσεις που δεν έχουν αλλιώς, όπως το 5νθήμερο, 7ωρο 35ωρο.

«Είναι οι κατακτήσεις των εργαζομένων, κυρίως όμως η συλλογική σύμβαση που περιέχει άρθρα για τα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Τα άλλα σωματεία που προσπάθησαν να στηθούν είχαν αίτημα να αυξηθούν οι ώρες και να μειωθεί το μεροκάματο» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου τόνισε ότι για τα εγκλήματα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ξέρανε από το 1998 με την δολοφονική επίθεση στον φοιτητή Κουσουρή στην Ευελπίδων. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών επιδόθηκαν με σχετικές ερωτήσεις σε έναν…αγώνα να εξομοιώσουν την οργανωμένη εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, με τους αγώνες του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και ευρύτερα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, καταφεύγοντας στον χυδαίο αντικομμουνισμό και την προσπάθεια συμψηφισμού της εγκληματικής δράσης της με τους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Προσπαθώντας να διασκεδάσουν τις δολοφονικές επιθέσεις της ναζιστικής Χρυσής Αυγής σε κομμουνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μετανάστες, αντιφασίστες, σωματεία, στέκια, τις δηλώσεις των ναζιστών βουλευτών ότι «κουμάντο θα κάνει η Χρυσή Αυγή», οι υπερασπιστές  προσπάθησαν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα. Να σημειωθεί τέλος, ότι σε ακόμα ένα προεκλογικό σόου προχώρησε ο ναζιστής Κασιδιάρης υπό το βλέμμα των χειροκροτητών του στο ακροατήριο, ζητώντας από το δικαστήριο να τοποθετηθεί για τον νέο αποκλεισμό του από τις εκλογές με απόφαση του Αρείου Πάγου. Μάλιστα ο υμνητής του Χίτλερ θυμήθηκε και τα … ανθρώπινα δικαιώματα.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: