Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στη «Μαλαματίνα»: «Να αναζητήσει άλλο “παράδειγμα” ως άλλοθι» για να ποινικοποιήσει τους εργατικούς αγώνες ο Αδ. Γεωργιάδης

Πληρωμένη απάντηση στον υπουργό Εργασίας, Αδ. Γεωργιάδη, και στα όσα ψέματα διακινεί στη Βουλή, στη συζήτηση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο – έκτρωμα και το ζήτημα της περιφρούρησης της απεργίας, δίνουν οι απεργοί της «Μαλαματίνα».

Πληρωμένη απάντηση στον υπουργό Εργασίας, Αδ. Γεωργιάδη, και στα όσα ψέματα διακινεί στη Βουλή, στη συζήτηση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο – έκτρωμα και το ζήτημα της περιφρούρησης της απεργίας, δίνουν οι απεργοί της «Μαλαματίνα».

Σημειώνεται ότι τόσο στη Βουλή όσο και στα κανάλια ο υπουργός για να υπερασπιστεί το χτύπημα που επιχειρεί η κυβέρνηση στο απεργιακό δικαίωμα, αλλά και για να δικαιολογήσει τη μετατροπή των μηχανισμών καταστολής σε ιδιωτικό στρατό των επιχειρηματιών, φέρνει ως παράδειγμα την απεργία στη «Μαλαματίνα», λέγοντας ότι εκεί «οι εργάτες παρακαλούσαν την κυβέρνηση να μπούνε μέσα να δουλέψουν».

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της «Μαλαματίνα» κάνει λόγο για «ανυπόστατα ψεύδη του υπουργού Εργασίας, Αδ. Γεωργιάδη», και τον καλεί «να αναζητήσει άλλο “παράδειγμα” ως άλλοθι» για να ποινικοποιήσει τους εργατικούς αγώνες.

«Ποιοι εργάτες παρακαλούσαν τον κ. Γεωργιάδη, αφού όλοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση απεργούσαν και βρίσκονταν καθημερινά μπροστά στην πύλη του εργοστασίου;», αναρωτιέται χαρακτηριστικά το Σωματείο.

Και …φρεσκάροντας τη μνήμη του υπουργού, θυμίζει ότι σε απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που ενέκρινε το σχέδιο εξυγίανσης της επιχείρησης, ρητά αναφερόταν ότι «θα διατηρηθούν οι υφιστάμενοι ογδόντα πέντε (85) εργαζόμενοι της επιχείρησης στην ειδικότητα και με τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα που είχαν».

Αντ’ αυτού, λοιπόν, η εταιρεία από την 1η Μάρτη 2022 που πέρασε στα χέρια του νέου επενδυτή, αφού αυτός αρνήθηκε την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, θέλησε να επιβάλει στους εργαζόμενους ατομικές συμβάσεις. Και επειδή η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων αρνήθηκαν, προς εκφοβισμό και εκβιασμό τους, προχώρησε στις πέντε πρώτες απολύσεις.

Αφού αυτή η προσπάθεια τρομοκράτησης δεν είχε αποτέλεσμα, εφόσον οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, συνέχισε την ίδια τακτική εξαπολύοντας νέο κύμα διώξεων, απολύοντας παράνομα άλλους 12 εργαζόμενους, μεταξύ τους και τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου και άλλα μέλη της διοίκησής του και τον πρόεδρο του κλαδικού σωματείου και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Με αυτά είχε ήδη παραβιαστεί η απόφαση του Πρωτοδικείου!

Στη θέση τους συνεχίζει να χρησιμοποιεί παράνομα ενοικιαζόμενους εργαζόμενους που τους περιφέρει από την οινοποιία «Μαλαματίνα» στις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου.

Επίσης, το σωματείο απαντά και στην αναφορά του υπουργού ότι …κόπιασε να βρει επενδυτές για να συνεχίσει τη λειτουργία του το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης. Και αναδεικνύει ότι στον επενδυτή χαρίστηκαν τα 30 και πλέον εκατομμύρια ευρώ των χρεών της επιχείρησης, ενώ τα υπόλοιπα θα καταβάλλονταν άτοκα σε… πολλές δόσεις.

Τέλος, απαντά και στην αναφορά του υπουργού Εργασίας ότι δήθεν οι απεργοί απέκλεισαν την είσοδο του εργοστασίου για να εμποδίσουν τους εργαζόμενους να μπουν να δουλέψουν. «Ποιους εργαζόμενους εννοεί, εφόσον όλοι μας συμμετείχαμε στην απεργία και στεκόμασταν στην πύλη του εργοστασίου υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στην εργασία, όπως ρητά προβλέπει η δικαστική απόφαση του σχεδίου εξυγίανσης της επιχείρησης; (διάβασε ως υπουργός Ανάπτυξης την απόφαση του Πρωτοδικείου και αν αυτή εφαρμόστηκε;)».

Ριζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: