ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Χαλκιδικής: Το Σάββατο 17 Δεκέμβρη βροντοφωνάζουμε ότι απορρίπτουμε τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΜΕ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 17/12 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ  ΣΤΙΣ 12:30!
                                         ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ!

Στις 9 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι σε όλη την χώρα δώσαμε μια δυναμική απάντηση σε κυβέρνηση κι εργοδοσία. Ακούστηκε  δυνατά ότι δεν δεχόμαστε να ζούμε με μισθούς πείνας, να έχουμε να επιλέξουμε αν θα ανάψουμε θέρμανση ή όχι, αν θα πάρουμε τα απαραίτητα ή… τα τελείως απαραίτητα από το σούπερ μάρκετ. Ακούστηκε δυνατά ότι δεν έχουμε αυταπάτες, δεν θέλουμε να μας χτυπάν φιλικά στην πλάτη οι διάφοροι σωτήρες που θα μας λύσουν τα προβλήματα. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα σε ΛΑΡΚΟ, Cosco, E-Food, Μαλαματίνα, οι μάχες που έδωσαν οι υγειονομικοί, οι οικοδόμοι, και σειρά άλλοι κλάδοι δείχνουν ότι έχουμε την δύναμη να ανατρέψουμε τις πολιτικές της κάθε κυβέρνησης, να απαντήσουμε σε κάθε εργοδοτική επίθεση. Έτσι  δυναμικά συνεχίζουμε!

Σε λίγες μέρες η κυβέρνηση φέρνει στην Βουλή τον νέο προϋπολογισμό. Για ακόμα μία χρονιά θα είναι αντιλαϊκός, θα φέρνει σε κάθε σελίδα και ένα αντεργατικό μέτρο. Προβλέπει 50 δις νέους φόρους, που θα τους φορτωθούν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροί επαγγελματίες. Από την άλλη, συνεχίζονται οι μποναμάδες για το μεγάλο κεφάλαιο, μιας και χαρίζει στους αναξιοπαθούντες εφοπλιστές και ξενοδόχους, τραπεζίτες και βιομήχανους, ακόμα 14 δις, που μεταφράζονται σε φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις κλπ. Την ίδια στιγμή, οι περικοπές σε Υγεία και Παιδεία, σε Πολιτική Προστασία, στην Κοινωνική Ασφάλιση  έρχονται να κάνουν ακόμα χειρότερους τους όρους ζωής των λαϊκών οικογενειών.  

Ο προϋπολογισμός, με αυτά που προβλέπει, θα κάνει ακόμα πιο αφόρητη την ζωή των λαϊκών οικογενειών. Με τον πληθωρισμό να «σκαρφαλώνει» στο 12%, με τις αυξήσεις σε ρεύμα, αέριο, στα είδη πλατειάς κατανάλωσης να δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας, οι νέοι φόροι θα επιδεινώσουν την κατάσταση. Μέσα σε αυτά έχουμε και το τσουνάμι πλειστηριασμών, με τα funds  και τους τραπεζίτες, να έχουν ξεσαλώσει και  απλώνουν τα ξερά τους στην λαϊκή περιουσία. Τίποτα από αυτά δεν θα μείνει αναπάντητο!

Ο κάθε συνάδελφος στον κλάδο έχει συμφέρον να παλέψει μέσα από το Συνδικάτο του, με τα σωματεία όλων των κλάδων, για να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές. Έχουμε  την πείρα από σειρά χώρων δουλειάς που οργανωμένα και συλλογικά πάλεψαν για τα δικαιώματά τους εκεί οι εργαζόμενοι. Στο ξενοδοχείο ΜΕΤ, που οι καμαριέρες πέτυχαν να μην δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες. Στην Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ, που πέτυχαν να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι. Στο Hyatt, που πήραν αυξήσεις στους μισθούς τους 4,5%. Στις ακυρώσεις πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Φανερώνεται ότι όταν οι εργαζόμενοι σπάνε τον φόβο,  όταν δεν περιμένουν από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό που έχει ως σημαία τον «κοινωνικό εταιρισμό», μπορούν να καταφέρουν πολλά. Με τις δικές τους ανάγκες στο προσκήνιο. 

Με παρακαταθήκη την πετυχημένη απεργία της 9ης Νοεμβρίου, κλιμακώνουμε την δράση μας,  συνεχίζουμε με συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στο άγαλμα Βενιζέλου στις 12:30 για να βροντοφωνάξουμε ότι απορρίπτουμε τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που φέρνει μεγαλύτερη ακρίβεια, φτώχεια, φορολογική αφαίμαξη για τον λαό, που θα «σφίξει κι άλλο το ζωνάρι» για να συνεχιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Να μην δείξουμε καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική, καμία αναμονή για τους επίδοξους σωτήρες. Συνεχίζουμε την πάλη μας για:

  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με κατοχυρωμένο 5μερο-7ωρο και 825 κατώτατο μισθό
  • Κατάργηση  του ΦΠΑ στους λογαριασμούς ρεύματος και αερίου
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατειάς κατανάλωσης
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμία διακοπή ρεύματος κλπ. Να διαγραφούν τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στις λαϊκές κατοικίες

ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΜΕ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 17/12 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ  ΣΤΙΣ 12:30!

                                         ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ!

Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Χαλκιδικής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: