ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Χαλκιδικής: Το δώρο Χριστουγέννων αποτελεί κομμάτι του μισθού μας, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το κλέψει

Κάθε εργαζόμενος που δεν θα λάβει το δώρο μέχρι τις 21 Δεκέμβρη, να το καταγγείλει στο Συνδικάτο και μαζί να διεκδικήσουμε την καταβολή του.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/12 ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συνάδελφοι πλέον καθημερινά βλέπουμε οτι κάποιοι θέλουν να μας κάνουν την γενιά που θα ζήσει χειρότερα και από την προηγούμενη. Οι εξαγγελίες διάφορων αστικών κομμάτων που καλούν για εφησυχασμό λέγοντας ότι τα πράγματα θα φτιάξουν θέλουν μόνο να καλλιεργήσουν την αναμονή. Ειδικά σε αυτή την περίοδο που όλα τα είδη πρώτης και βασικής ανάγκης έχουν ακριβύνει και δεν τολμάμε να πάμε στο σούπερ μάρκετ, που οι λογαριασμοί ενέργειας και αερίου δέχονται συνεχείς ανατιμήσεις, που πολλές λαϊκές εργατικές οικογένειες φτάνουν σε σημείο να διαλέγουν αν θα πληρώσουν το ενοίκιο ή το σουπερ μάρκετ όλοι ξέρουμε την απάντηση που πρέπει να δώσουμε. Είναι αυτή που έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι στις 9 του Νοέμβρη μέσα από μια πετυχημένη απεργία. Καταφέραμε να νεκρώσει όλη η χώρα. Αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά οτι όταν ο εργάτης δεν είναι στη θέση εργασίας του, οι μέτοχοι δεν παράγουν οτιδήποτε παρά μόνο απειλές. Είναι άχρηστοι ! Έχουμε την πλούσια πείρα από τους αγώνες των εργαζομένων σε COSCO, E-FOOD, ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και σε κάθε χώρο που η τάξη μας συγκρούστηκε με την εργοδοσία τις αστικές κυβερνήσεις και τα τσιράκια τους και βγήκε νικήτρια αποδεικνύοντας ότι χωρίς τους εργάτες γρανάζι δεν γυρνά. Γνωρίζουμε ότι μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό όπως και έγινε όταν τα ‘’κοράκια’’ προσπάθησαν να πλειστηριάσουν σπίτι χαμηλοσυνταξιούχου για να λάβουν την απάντηση τους από τον λαό.  

 Συνάδελφοι πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων η διορία για την καταβολή του δώρου είναι η 21/12. Πρέπει να γίνει σαφές πως το δώρο Χριστουγέννων δεν αποτελεί χάρη που μας κάνει ο εργοδότης αλλά κομμάτι του μισθού μας. Λεφτά που τα έχουμε δουλέψει με το παραπάνω, ειδικά φέτος σ’ αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τους βάλει χέρι. Ο κλάδος του επισιτισμού βρίσκεται σε ανάπτυξη στην χώρα και ιδιαίτερα στην περιοχή μας. Η ανάπτυξη τους βέβαια είναι και αυτή που μαυρίζει τις ζωές μας, καθώς συνοδεύεται από ένταση της εκμετάλλευσης, ατελείωτα ωράρια, μισά ή καθόλου ένσημα, εργατικά ατυχήματα, μειώσεις μισθών. Σε όλα αυτά φυσικά έβαλαν την υπογραφή τους Ν.Δ , ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα αστικά κόμματα παρόλο που κάποια από αυτά θέλουν να παρουσιάζονται δίπλα μας. Λες και άλλοι ήταν αυτοί που ψήφισαν αντιδραστικά νομοσχέδια ανάμεσα τους το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, το χτύπημα στα σωματεία και τις απεργίες, την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, την δημιουργία νατοικών βάσεων στην χώρα μας εμπλέκοντας μας βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς την ίδια στιγμή που η Ρωσία έχει δηλώσει ότι η βάσεις του ΝΑΤΟ αποτελούν στόχο…. Σε όλα αυτά συμφώνησαν τα αστικά κόμματα της χώρας μας για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου αποδεικνύοντας ότι

αδιαφορούν για τη ζωή της λαϊκής εργατικής οικογένειας που όπως αποδείχτηκε και με την ακρίβεια που οφείλεται στην πράσινη μετάβαση. Αυτή θα κληθεί να πληρώσει τα σπασμένα. Όλα αυτά για να διεκδικήσουν οι καπιταλιστές ένα μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας . Τους ξεκαθαρίζουμε κάτω τα χέρια από το δώρο Χριστουγέννων. Αποτελεί κατάκτηση του εργατικού κινήματος και αναπόσπαστο δικαίωμά μας. Το δώρο αποτελεί κομμάτι του μισθού μας, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το κλέψει. Διαμηνύουμε προς όλες τις κατευθύνσεις. Να μη τολμήσει εργοδότης να ξεστομίσει τις γνωστές φράσεις των προηγούμενων ετών όπως «εδώ δεν δίνουμε δώρο», «το δώρο δεν ήταν στην συμφωνία πρέπει να το επιστρέψεις» και άλλα τέτοια. Θα μας βρουν μπροστά τους! 

Κάθε εργαζόμενος που δεν θα λάβει το δώρο μέχρι τις 21 Δεκέμβρη, να το καταγγείλει στο Συνδικάτο και μαζί να διεκδικήσουμε την καταβολή του. Κανένας μόνος του! Κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα! 

 Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με το Δώρο Χριστουγέννων: 

Όλοι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που αμείβονται με μισθό ή ημερομίσθιο, δικαιούνται, από τους πάσης φύσεως εργοδότες τους, Δώρο Χριστουγέννων. 

Το Δώρο Χριστουγέννων, όπως και το Δώρο Πάσχα και το Επίδομα Αδείας, δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα. 

Η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων πρέπει να γίνει το αργότερο έως τις 21/12. 

Όλοι οι μισθωτοί που εργάστηκαν από τις 1 Μάϊου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου δικαιούνται ολόκληρο το δώρο που είναι ίσο με ένα μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο. 

Για όσους εργαζόμενους δεν εργάστηκαν ολόκληρο το παραπάνω διάστημα το δώρο αντιστοιχεί στην ανάλογη χρονική διάρκεια. Σε αυτήν την περίπτωση το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται ως εξής: 2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2 ημερομίσθια -ανάλογα με το πώς αμείβονται- για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης. Ακόμα και οι μισθωτοί που εργάστηκαν χρονικό διάστημα μικρότερο των 19 ημερών δικαιούνται ανάλογο κλάσμα του δώρου.

 ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ! 

 ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ! 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/12 ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Χαλκιδικής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: