ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής: Με την πάλη μας, συλλογικά και οργανωμένα μέσα στο 2023 συνεχίζουμε!

Το Συνδικάτο μας εύχεται στα μέλη του και σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη. Πολύ περισσότερο σε αυτούς που τις γιορτινές μέρες θα βρίσκονται στην εργασία τους, μακριά από τους αγαπημένους τους ανθρώπους, από συγγενείς και φίλους.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Το Συνδικάτο μας εύχεται στα μέλη του και σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη. Πολύ περισσότερο σε αυτούς που τις γιορτινές μέρες θα βρίσκονται στην εργασία τους, μακριά από τους αγαπημένους τους ανθρώπους, από συγγενείς και φίλους. Στην “άχαρη” αυτή κατάσταση βρεθήκαμε πολλές φορές πολλοί από εμάς. Θυμίζουμε ότι η εργασία την ημέρα της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων πληρώνεται με προσαύξηση.

Η χρονιά που πέρασε ήταν χρονιά έντονων αγώνων, σημαντικών απεργιακών μαχών. Μέσα από αυτές τις μάχες φανερώθηκε ότι η δύναμη που έχει ο λαός, η εργατική τάξη ειδικότερα είναι μεγάλη και μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Οι αγώνες που έδωσε ειδικότερα το Συνδικάτο μας ενάντια σε απολύσεις, ενάντια σε πλειστηριασμούς σπιτιών συναδέλφων μας, για υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας, για την καταβολή των δώρων Πάσχα Χριστουγέννων είναι παρακαταθήκη για την συνέχεια. Μας δυνάμωσαν περισσότερο οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις της 6ης Απριλίου και της 9ης Νοεμβρίου. Μας γέμισαν με αισιοδοξία οι κινητοποιήσεις στις τράπεζες και τα funds, στις γειτονιές όπου αποτρέψαμε να αρπάξουν τα κοράκια τα σπίτια των συναδέλφων μας. Μας φορτώνει αυτοπεποίθηση, παράλληλα όμως και ευθύνες, η συμμετοχή όλο και περισσότερων συναδέλφων μας στην πάλη για καλύτερο μεροκάματο, για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, για ποιοτικότερους όρους ζωής.

Έτσι θα συνεχίσουμε, και ακόμα πιο δυναμικά, το 2023! Με σύνθημά μας “Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό”, με τις ανάγκες μας μπροστά, συνεχίζουμε και θα είμαστε παρόντες σε κάθε μάχη, μικρή και μεγάλη, σε κάθε διεκδίκηση! Η νέα χρονιά μπορεί να γίνει χρονιά μαχητικής ανάτασης και μαζικότερων δεικδικήσεων, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στον κλάδο του επισιτισμού. Έναν κλάδο που για τους περισσότερους εργαζόμενους κουβαλάει συνθήκες εντατικοποίησης, χαμηλά μεροκάματα, άσχημες συμπεριφορές από τους εργοδότες. Είναι τώρα ανάγκη να δυναμώσει το μέτωπο ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημά μας, να δυναμώσουμε το μέτωπο ενάντια στον πόλεμο, και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν. Με την πάλη μας, συλλογικά και οργανωμένα, μέσα στο 2023 μπορούμε να αλλάξουμε αυτό το κλίμα! Συνεχίζουμε!

ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ, ΓΕΜΑΤΟ ΥΓΕΙΑ 2023!

ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: