ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής: Η σημερινή απεργία ήταν μόνο ο πρώτος σταθμός, η πρώτη μάχη! (ΦΩΤΟ)

Δεν χάνουμε τον προσανατολισμό μας από την πανελλαδική απεργία που θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα και θα πρέπει να είναι μία αποστομωτική απάντηση απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση. Θα πρέπει να νεκρώσει όλη η χώρα!!

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους του κλάδου που συμμετείχαν στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση. Χαιρετίζουμε όλους αυτούς που για πρώτη φορά έκαναν το βήμα και δώσαν το παρόν, αλλά και τους ακόμα περισσότερους που απέργησαν αλλά δεν κατάφεραν να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση. Εργαζόμενοι από παρασκευαστήρια, επισιτιστικές αλυσίδες, διανομείς, ζαχαροπλάστες, μάγειρες, σερβιτόροι, ξενοδοχοϋπάλληλοι έδωσαν το δυναμικό τους παρόν. Όλοι αυτοί με την παρουσία τους στην απεργιακή συγκέντρωση έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα προς την εργοδοσία και την κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με το μέλλον που τους έχουν σχεδιάσει.

Δεν πρόκειται να δεχθούν να ξεκινάν τη βάρδια πάνω στο μηχανάκι, χωρίς να ξέρουν αν θα γυρίσουν στο σπίτι τους σώοι και αβλαβείς. Δεν θα συμβιβαστούν με το να σακατεύονται από τη δουλειά στα παρασκευαστήρια και στις επισιτιστικές αλυσίδες, χωρίς αντίκρισμα. Με το να δουλεύουν σε χώρους εργασίας με επιβεβαιωμένα κρούσματα έπειτα από πιέσεις της εργοδοσίας διακινδυνεύοντας τη ζωή την δική τους και των γύρω τους. Με το να τους ξεζουμίζουν με 12ωρη εργασία στη σεζόν και να επιστρέφουν χωρίς να έχουν συμπληρώσει τα ένσημα για το επίδομα ανεργίας που έτσι κι αλλιώς δεν φτάνει. Με το να δουλεύουν για ψίχουλα στους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου οι οποίοι βγάζουν τεράστια κέρδη στις πλάτες τους.

Είναι όλοι αυτοί που αποφάσισαν να είναι στην πρώτη γραμμή και να βάλουν πλάτη όπου υπάρχει ανάγκη. Που επιλέγουν να σταθούν αλληλέγγυοι και να παλέψουν για κάθε συνάδελφο που θα βρεθεί αντιμέτωπος με την εργοδοτική ασυδοσία  στο χώρο δουλειάς, που θα μετατρέψουν σε κουρελόχαρτο το έκτρωμα  Χατζηδάκη, το οποίο φέρνει την εργατική τάξη αιώνες πίσω με τις συνθήκες που θέλει να διαμορφώσει στο εργατικό κίνημα.

Στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση βρίσκεται η καρδιά του κλάδου! Όλοι αυτοί που με τον ιδρώτα τους και το αίμα τους έχτισαν το ‘’θαύμα’’ του κλάδου!  Εκεί βρίσκεται η ελπίδα!! Εκεί βρίσκεται ο δρόμος για ένα καλύτερο μέλλον στον κλάδο!! Έναν κλάδο που θα διαμορφωθεί με βάση τις δικές μας ανάγκες, με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν στο σήμερα, με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο που έχουν αποφασίσει δεκάδες συνδικάτα πανελλαδικά.

Η σημερινή απεργία ήταν μόνο ο πρώτος σταθμός, η πρώτη μάχη! Θα κλιμακώσουμε τη δράση μέχρι τέλους, μέχρι να κατακτήσουμε όλα αυτά που απαιτούμε και για τα οποία παλεύουμε.  Έχουμε ως επόμενο σταθμό, πέρα από όλες τις επιμέρους δράσεις και κινητοποιήσεις που θα βάλει το συνδικάτο και οι επιτροπές του, την 17 Νοέμβρη, στην οποία τα εργατικά σωματεία με πρωτοπόρο και το δικό μας, που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, θα δώσουν δυναμικό παρόν για να τιμήσουν τους ήρωες της εργατικής τάξης που πάλεψαν για να νικήσουν τον φασισμό, τη χούντα, την καταπίεση.

Στο σημείο αυτό καταγγέλλουμε την κυβέρνηση η οποία έδειξε για άλλη μια φορά πώς σκοπεύει να αντιμετωπίζει τους εργάτες που διεκδικούν τα απολύτως αυτονόητα. Η αστυνομοκρατία και η καταστολή έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους, καθώς αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις των ΜΑΤ (αντίστοιχες του όγκου των διαδηλωτών) με τρόπο προκλητικό στήθηκαν έξω από τον ΟΑΕΔ και έξω από το υπουργείο σαν να έχουν να αντιμετωπίσουν εγκληματίες. Παρεμπόδισαν επί της ουσίας να γίνει η κινητοποίηση στο πεζοδρόμιο έξω από τον ΟΑΕΔ, ενώ ακόμα και μετά τις εκκλήσεις του συνδικάτου και του διοικητικού συμβουλίου δε δέχτηκαν να αποχωρήσουν. Σίγουρα δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με καταστολή τους εργαζόμενους. Το ίδιο έκανε και με τους υγειονομικούς αλλά και με τους «ήρωες» κατά τα άλλα πυροσβέστες.

Κάνουμε ξεκάθαρο ότι αυτή η καταστολή και η βία δεν πρόκειται να περάσει! Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μας φοβίσουν. Αντίθετα αντιλαμβανόμαστε πως αυτό που πραγματικά φοβούνται είναι το οργανωμένο κίνημα. Τους εργαζόμενους που αποφασισμένοι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα και για αυτό το λόγο προσπαθούν να τους φοβίσουν, προσπαθούν να τους απομονώσουν, προσπαθούν να τους εμποδίσουν από το να συνδικαλιστούν και να παλέψουν για την καλυτέρευση της ζωής τους.

Συνάδελφοι, δεν χάνουμε τον προσανατολισμό μας από την πανελλαδική απεργία που θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα και θα πρέπει να είναι μία αποστομωτική απάντηση απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση. Θα πρέπει να νεκρώσει όλη η χώρα!! Είναι δικό μας καθήκον και δική μας υποχρέωση ως πρωτοπόρο κομμάτι της εργατικής τάξης, ως εργαζόμενοι οι οποίοι καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα του αγώνα, η επιτυχία της απεργίας. Μέσα από την οργάνωση και τη συσπείρωση στο συνδικάτο, να κάνουμε υπόθεση του κάθε εργαζόμενου να φτάσει το συνδικάτο μας σε κάθε χώρο δουλειάς. Με αυτόν τον τρόπο και δοκιμάζοντας τη δύναμή μας μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα. Όπως αποτελέσματα φέραν οι συνάδελφοί της e-food, που με τον  μεγαλειώδη αγώνα τους καταφέραν να υπογράψουν συμβάσεις αορίστου χρόνου. Όπως κατάφεραν οι εργαζόμενοι σε όλες τις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, που αποφάσισαν να πάρουν τον δρόμο του αγώνα και να διεκδικήσουν. Όπως κατάφεραν οι συνάδελφοι στην COSCO που βάλανε κυριολεκτικά στα σχοινιά τον κολοσσό και δικαιώθηκαν τα αιτήματα τους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ:

 

  • Υπογραφή και υποχρεωτικότητα ΚΣΣΕ
  • Επαναφορά των ΒΑΕ σε όλες τις ειδικότητες
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς
  • 5μερο 7ωρο 35ώρο
  • Προστασία των ανέργων από κατασχέσεις κλπ, επίδομα στα 600 ευρώ
  • Μέτρα προστασίας για τους διανομείς, καμμιά εφαρμογή του συνεργατικού μοντέλου
  • Προσλήψεις υγειονομικών και εκπαιδευτικών, γενναία χρηματοδότηση σε συστήματα Παιδείας και Υγείας
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων
  • Προστασία του λαϊκού εισοδήματος που έχει εξανεμιστεί από την ακρίβεια

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ!

ΠΑΛΕΨΕ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ!

Συνδικάτο Εργαζομένων στις Τουριστικές Επισιτιστικές Επιχειρήσεις Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: