ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής – Πιερίας: Στις 9 Νοέμβρη κανείς στη δουλειά! Να δείξουμε την δύναμή μας σε όλους αυτούς που μας θέλουν αδύναμους

Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας! Μόνο η ενεργητική παρέμβασή μας στους χώρους δουλειάς, σε κάθε εργασιακό χώρο μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα με αυξήσεις, με πραγματική ανακούφιση του εργαζόμενου λαού! 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ! 

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους του κλάδου, που δεν ανέχονται άλλο να ζουν με μισθούς πείνας, να δουλεύουν εξαντλητικά και ατελείωτα ωράρια, να δουλεύουν χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να διαλέγουν ανάμεσα στο supermarket και τους λογαριασμούς για να βγάλουν τον μήνα. Σε όσους έχουν ζήσει στο πετσί τους το τουριστικό θαύμα, αλλά δεν πήγαν διακοπές. Σε όσους εξυπηρετούν χιλιάδες πελάτες, αλλά αδυντούν να πάνε μια βόλτα με την οικογένειά τους. 

Καλούμε όλους τους σερβιτόρους, τους μάγειρες, τους διανομείς, να μην σκύψουν το κεφάλι σε αυτή την κατάσταση. Να μην συμβιβαστούν με τα ψίχουλα που πετάνε στην εργατική τάξη σύμφωνα με τις δυνατότητες της οικονομίας, με την αναμονή των κάθε λογής pass που δίνει η κυβέρνηση, να μην υποταχθούν στην επίθεση που εξαπολύουν κυβέρνηση – ΕΕ – αστικά κόμματα – εργοδοσία στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και τις κατακτήσεις του παρελθόντος. 

Δεν αφήνουμε να μας πνίξει το άγχος των λογαριασμών. Δίνουμε δυναμική απάντηση σε όσους μας καλούν να προσαρμοστούμε γιατί αλλιώς θα πεθάνουμε. Μας λένε ότι έρχεται βαρύς χειμώνας για τους εργαζομένους, να κάνουμε τον χειμώνα βαρύ κι ασήκωτο για αυτούς που καταδικάζουν την ζωή μας στην φτώχεια, την πείνα και το κρύο! 

Οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό- τουρισμό δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουμε για άλλη μια φορά τα θύματα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της. Ζήσαμε και στην κρίση και στην ανάπτυξη στο πετσί μας για τα καλά την εντατικοποίηση, τις απλήρωτες υπερωρίες, τα ατυχήματα στις κουζίνες και στην άσφαλτο. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε όρους δουλειάς και ζωής με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, με βάση τον αιώνα που ζούμε. 

Γιατί είναι κοροϊδία και δεν την δεχόμαστε, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και την τουριστική σεζόν, που σακατεύτηκαν από τα 12ωρα, ζώντας σε τρώγλες, δεν ξέρουν πως θα τα βγάλουν πέρα με τις αυξήσεις στα λαϊκά αγαθά και τα τιμολόγια ενέργειας, αν θα εχουν εισόδημα τον χειμώνα, οι ξενοδόχοι πανηγυρίζουν για τα κέρδη της σεζόν και πιο ειδικά στην πόλη μας για την πληρότητα 100% στα πεντάστερα και τετράστερα κάτεργα. 

Γιατί είναι κοροϊδία και δεν τη δεχόμαστε αυτό που συμβαίνει με τα κάθε είδους vouchers και pass που δε φτάνουν ούτε για ζήτω. Τί να φτάσει το fuel pass για παράδειγμα στον διανομέα, που ο εργοδότης του αρνείται να πληρώσει τη βενζίνη και τη φθορά, με τις ζώνες που εξυπηρετούν να είναι χαώδεις. Ή τα διάφορα pass για θέρμανση όταν οι καθηλωμένοι εδώ και 13 χρόνια μισθοί δεν φτάνουν πλέον ούτε για να ανάψουμε ένα αερόθερμο. Εδώ χρειάζεται να βάλουμε μπροστά την ανάγκη για υπογραφή

Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον κλάδο, με αυξήσεις στους μισθούς και εξασφαλισμενα επιδόματα και τριετίες. Αυξήσεις που να καλύπτουν τον πληθωρισμό. Αυτό είναι ρεαλιστικό για τους εργαζόμενους του κλάδου! 

Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τις συμβιβασμένες ηγεσίες του ΕΚΘ και της ΠΟΕΕΤ. Είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας μέσα στο κίνημα, έχουν υπογράψει με τους εργοδότες μειώσεις μισθών και κατάργηση του 5μέρου-8ώρου. Δεν μπορούμε και να περιμένουμε την όποια κυβερνητική εναλλαγή, να έρθουν “οι άλλοι” που θα μας σώσουν. Είδαμε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν νόμους που καταργούν το 8ωρο, που περιορίζουν την συνδικαλιστική δράση, που χειροτερεύουν τους όρους ζωής και δουλειάς των εργαζομένων. Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη! 

Έχουμε πλούσια πείρα όλο το προηγούμενο διάστημα, την δράση μας σε μία σειρά ζητήματα που προέκυψαν σε χώρους δουλειάς απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, σε γειτονιές για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Έχουμε την πείρα από τους αγώνες που αναπτυχθήκαν στον κλάδο, όπως στην Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ και στην E-food, στα παρασκευαστήρια ζαχαροπλαστικής, ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, αλλά και αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως των εργαζόμενων στην Μαλαματίνα. Δώσαμε μικρές και μεγάλες μάχες, αποδεκνύοντας ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Με την πάλη μας ακυρώσαμε πλειστηριασμούς σπιτιών συναδέλφων μας, πετύχαμε πάροχοι ρεύματος να επανασυνδέσουν το ρεύμα σε ανέργους. Όλοι αυτοί οι αγώνες είναι φάρος για την πάλη της εργατικής τάξης και δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να πορευτούμε. Δείχνουν ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. 

Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας! Μόνο η ενεργητική παρέμβασή μας στους χώρους δουλειάς, σε κάθε εργασιακό χώρο μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα με αυξήσεις, με πραγματική ανακούφιση του εργαζόμενου λαού! 

Δεν προσαρμοζόμαστε στον μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. 

Στις 9 Νοέμβρη κανείς στη δουλειά! Να νεκρώσουν τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα καφέ, να μην βγει καμία παραγγελία! Να δείξουμε την δύναμή μας σε όλους αυτούς που μας θέλουν αδύναμους. Να παλέψουμε για αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση του ΦΠΑ στα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ, μείωση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, να μην πλειστηριαστεί κανένα λαϊκό σπίτι, να μην μείνει κανένας χωρίς ρεύμα, θέρμανση. Γιατί εμείς που παράγουμε όλο αυτόν τον πλούτο αξίζουμε μία ζωή καλύτερη από αυτήν που μας θέλουν να ζούμε. Και θα τα καταφέρουμε! 

  • Όλοι στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕΠΕ την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου στις 19:00 στο εργατικό κέντρο! 
  • Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στις 10:30 στο άγαλμα Βενιζέλου, προσυγκέντρωση του ΣΕΤΕΠΕ 10:00 στην πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά στο Electra Palace) 

 ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ! 

 ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ!

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής – Πιερίας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: