ΣΕΤΕΠΕ: Ο φόβος της «Starbucks» και κάθε μονοπωλιακού ομίλου είναι η οργάνωση και η συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία

Ο αμερικανικός κολοσσός της εστίασης «Starbucks» σέρνει στα δικαστήρια το Σωματείο Εργαζομένων της εταιρείας, επειδή υποστήριξε τον αγώνα των Παλαιστινίων, γράφοντας σε ανάρτηση «Αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη»!

Με παρέμβαση έξω από το κατάστημα των «Starbucks» στην Ερμού, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο Σωματείο Εργαζομένων στις ΗΠΑ, το οποίο διώκεται επειδή εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό.

Ο αμερικανικός κολοσσός της εστίασης «Starbucks» σέρνει στα δικαστήρια το Σωματείο Εργαζομένων της εταιρείας, επειδή υποστήριξε τον αγώνα των Παλαιστινίων, γράφοντας σε ανάρτηση «Αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη».

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο σημειώνει:

«Κυβερνήσεις και πολυεθνικές στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ που μέσα σε λίγες μέρες έχει δολοφονήσει πάνω από 2000 μικρά παιδιά στην Γάζα. Για αυτόν τον λόγο επιχειρούν να επιβάλλουν σιωπητήριο στις φωνές που καταγγέλλουν το έγκλημα. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους λαούς και τους εργαζόμενους που φωνάζουν “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”.

Σε αυτήν την κατεύθυνση η πολυεθνική “Starbucks” προχώρησε σε μήνυση και απαιτεί αποζημίωση από το συνδικάτο επικαλούμενη “ζημιά” που προκάλεσε με την ανάρτησή του στο εμπορικό της σήμα και τη …φήμη της.

Την φήμη των “Starbucks” την αμαυρώνουν οι άθλιες εργασιακές συνθήκες που επιβάλλουν στους εργαζόμενους τους.

Την φήμη των “Starbucks” την αμαυρώνουν οι διώξεις και η τρομοκρατία εναντίον των εργαζομένων που οργανώνονται και διεκδικούν.

Την φήμη των “Starbucks” την αμαυρώνει το αίμα των παιδιών του Παλαιστινιακού λαού που δολοφονούνται καθημερινά εδώ και 75 χρόνια, ενώ τα “Starbucks” στηρίζουν την ισραηλινή βαρβαρότητα και κατοχή.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και διεθνιστικής αλληλεγγύης των εργατών των “Starbucks”.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα “Starbucks” και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνδικάτο τους.

Απαιτούμε να παύσει κάθε δίωξη εναντίον του συνδικάτου των εργαζομένων στα “Starbucks” στις ΗΠΑ».

Την αλληλεγγύη του στο Σωματείο Εργαζομένων των «Starbucks» στις ΗΠΑ, εκφράζει και το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής.

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο επισημαίνει:

“Ο αμερικανικός κολοσσός της εστίασης Starbucks στις ΗΠΑ σέρνει στα δικαστήρια το σωματείο εργαζόμενων της εταιρείας ( Starbucks Workers Union) επειδή οι εργαζόμενοι έκαναν το αυτονόητο: εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό που εδώ και 75 χρόνια- και πολύ πιο έντονα τις τελευταίες εβδομάδες- βιώνουν μια άγρια και ανελέητη κατοχή, με ξεσπιτώματα, δολοφονίες, βομβαρδισμούς, φυλακίσεις κλπ από το κράτος του Ισραήλ. Μάλιστα, η εταιρεία θορυβήθηκε επειδή λέει… το  σωματείο έκανε χρήση του brand name  της! 

Ο φόβος της Starbucks αλλά και κάθε μονοπωλιακού ομίλου είναι η οργάνωση και η συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία. Πολύ δε περισσότερο όταν τα συγκεκριμένα σωματεία εκφράζονται και ενάντια στην επίσημη γραμμή των αστών, ενάντια δηλαδή στην γραμμή που λέει ότι οι Παλαιστίνιοι είναι τρομοκράτες και το Ισραήλ βρίσκεται σε αυτοάμυνα. Αυτό, η πραγματικότητα το έχει απαντήσει εδώ και καιρό που φανερώνεται ότι με τους βομβαρδισμούς σχολείων και νοσοκομείων από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, οι απειλές από την πλευρά του για χερσαία επέμβαση, που θα οδηγήσει σε γενοκτονία των Παλαιστινίων, δεν το λες και αυτοάμυνα. 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους των Starbucks και του σωματείου τους στις ΗΠΑ, σωματείο που με θάρρος και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του ίδρυσαν. Η έκφραση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό είναι δύναμη για την πολύπαθη Παλαιστίνη, και η μήνυση της εταιρείας είναι απόδειξη ότι οι εργάτες δεν έχουν κοινά συμφέροντα με τους εργοδότες τους. Είτε στην Ελλάδα, είτε στις ΗΠΑ. Καλούμε και τους εργαζόμενους στα Starbucks στη χώρα μας να γυρίσουν την πλάτη στην προπαγάνδα που παρουσιάζει το θύτη σαν θύμα και να δείξουν, μέσα από το ΣΕΤΕΠΕ, την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους τους στις ΗΠΑ αλλά και στον λαό της Παλαιστίνης που χτυπιέται από το Ισραήλ.

Με το να στέλνουν τους συναδέλφους μας στα δικαστήρια αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά τι φοβούνται. Φοβούνται την οργάνωση των εργαζομένων και αυτό γιατί ότι θετικό έχουμε κατακτήσει, όποια νίκη είχαν οι εργάτες έγινε με αγώνα, με οργάνωση στα σωματεία. Εκεί κανένας δεν είναι μόνος του, εκεί εκφράζεται και γίνεται πράξη η αλληλεγγύη . Μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου δυναμώνουμε τον αγώνα μας για να δικαιωθεί ο Παλαιστινιακός λαός. Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι οι εργάτες θα σταματήσουν να παλεύουν.”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: