Προκλητική παρέμβαση του ΜΕΡΑ-25 προς τον υπουργό ναυτιλίας για τη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καταγγέλλουν ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια των αντεργατικών νόμων 4714/2020, 4808/2021 και της προκλητικής παρέμβασης κράτους – εργοδοσίας στη λειτουργία και δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεων

«Την ερώτηση-προκλητική παρέμβαση που κατέθεσε το ΜέΡΑ25 προς τον υπουργό Ναυτιλίας, προτείνοντάς του να αναλάβει πρωτοβουλίες στη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων», καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», σημειώνοντας ότι «η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια των αντεργατικών νόμων 4714/2020, 4808/2021 και της προκλητικής παρέμβασης κράτους – εργοδοσίας στη λειτουργία και δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεων».

Ακολουθεί η καταγγελία:

Επίκαιρη ερώτηση – προκλητική παρέμβαση κατέθεσε το ΜΕΡΑ-25 προς τον υπουργό ναυτιλίας, προτείνοντας του να αναλάβει πρωτοβουλίες στη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

 Συγκεκριμένα η ερώτηση του ΜΕΡΑ-25 επικαλείται ανακοινώσεις των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΝΕΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, για την οικονομική κατάσταση στην ΠΝΟ και καταθέτει τα εξής ερωτήματα στον υπουργό: 

  1. Πώς διασφαλίζεται ότι η κινητή και ακίνητη περιουσία των ναυτεργατών της χώρας μας, αλλά και τα αποθεματικά θα παραμείνουν ανέγγιχτα μέσα σε αυτό το αδιαφανές περιβάλλον που διαμορφώνει ο Γ.Γ της ΠΝΟ; 
  2. Ποιες πρωτοβουλίες θα ληφθούν ώστε να περιοριστεί η κάθε είδους αυθαιρεσία του ΓΓ της Ομοσπονδίας;

 Διαχρονικά τα σωματεία μας έχουμε καταψηφίσει τα οικονομικά στοιχεία της ΠΝΟ. Έχουμε αναδείξει στους ναυτεργάτες, στα ναυτεργατικά σωματεία ότι τα οικονομικά δεν είναι αποσπασμένα από τη συνολική στάση του εκάστοτε Γ.Γ και του σημερινού και των ηγεσιών της πλειοψηφίας των ναυτεργατικών σωματείων, δεμένα στο άρμα του κοινωνικού εταιρισμού και της συναλλαγής με εκατομμύρια ευρώ με τους εφοπλιστές, σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών. Δεν θέλουν να αλλάξει ούτε μία λέξη από το καταστατικό της ΠΝΟ, που έχει διαμορφωθεί με τον ν.330/1976 και άλλα βασιλοχουντικά διατάγματα.

 Αυτό αναδείξαμε και στο 30ο έκτακτο παν-ναυτικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιούνη 2021, επισημαίνοντας ότι: «με την ομοσπονδία να αποτελεί όργανο στα χέρια των εφοπλιστών εκτελώντας τα συμφέροντα τους, κανένα πρόσωπο στη θέση του Γ.Γ, δεν θα υπηρετήσει τις πραγματικές ανάγκες  των ναυτεργατών, που είναι σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική των εφοπλιστών».

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια των αντεργατικών νόμων 4714/2020, 4808/2021 και της προκλητικής παρέμβασης κράτους – εργοδοσίας στην λειτουργία και δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεων. 

Είναι ευθύνη όλων των ναυτεργατών, των σωματείων, να απαιτήσουμε καμία εμπλοκή του κράτους και της εργοδοσίας  στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Τα σωματεία μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα στην οργάνωση των ναυτεργατών, για να καθορίζουν με τη συμμετοχή τους τη λειτουργία των σωματείων,  να υπηρετούν τις ανάγκες τους, να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους, ενάντια στην πολιτική των εφοπλιστών, των κυβερνήσεων τους.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να συμβάλλουν στην αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού δύναμης στην ομοσπονδία, για την ανασύνταξη του ναυτεργατικού κινήματος.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: