Περιφερειακή σύσκεψη των Συνδικάτων Οικοδόμων Πελοποννήσου και Αιτωλοακαρνανίας για την προετοιμασία της Πανελλαδικής Απεργίας στις 9 του Νοέμβρη

Τα Συνδικάτα των Οικοδόμων και οι εργαζόμενοι στο κλάδο μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, στις  9 του Νοέμβρη, με πίστη και εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη θα απαντήσουν δυναμικά. 
Η οργή και η αγανάκτηση γίνεται οργανωμένη δράση, συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα και της σύγκρουσης με όλους αυτούς που τσακίζουν τις ζωές μας.

Στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (Ε.Κ.Π), τη Κυριακή 16/10/2022 και ώρα 11:00 πμ, θα πραγματοποιηθεί περιφερειακή σύσκεψή των Συνδικάτων Οικοδόμων Πελοποννήσου και Αιτωλοακαρνανίας για την προετοιμασία της Πανελλαδικής Απεργίας στις 9 του Νοέμβρη και την οργάνωση τη πάλης.  

Στη Σύσκεψη θα παρευρίσκονται τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Συνδικάτων, καθώς και  ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας  Βάλσαμος  Συρίγος  ως εισηγητής. Στη συνάντηση των Συνδικάτων θα κατατεθεί η πείρα των συναδέλφων  και οι απόψεις τους. 

Η επιτυχία της απεργίας θα είναι μια πρώτη απάντηση στην ακρίβεια που σαρώνει το εισόδημα των εργαζομένων και στη προσπάθεια που καταβάλουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι των οικονομικών συμφερόντων να επιβάλουν στους εργαζόμενους, σιωπή νεκροταφείου και ηττοπάθεια.  Η οργή και η αγανάκτηση των εργαζομένων θα γίνουν συνεχής αγώνας και πάλη, μέχρι την τελική δικαίωση. 

Βάζουμε μπροστά τα δικά μας συμφέροντα, που έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με την αντεργατική πολιτική που ακολουθείται πιστά απ’ όλους όσους βρίσκονται στο τιμόνι της διακυβέρνησης για λογαριασμό μιας χούφτας ομίλων που κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού και των εργαζομένων. 

Οι εργαζόμενοι, με τα συνδικάτα τους μπροστά, θα δεν θα αφήσουν την αντεργατική και αντιλαϊκή τους πολιτική αναπάντητη. 

Η προσπάθεια των αστικών κομμάτων να καθησυχάσουν την οργή των εργαζομένων με ψεύτικες υποσχέσεις  και ψίχουλα εν μέσω προεκλογικής περιόδου δεν θα έχει καμία τύχη, με αυταπάτες δε γεμίζει το στομάχι, δεν πληρώνεται το ρεύμα και το νοίκι , ούτε αντιμετωπίζεται η βαρυχειμωνιά..!  

Με διάφορα μέσα και τρόπους οι αστικές κυβερνήσεις και τα κόμματα που τις συγκροτούν, προσπαθούν να εγκλωβίζουν τους εργαζόμενους, ώστε να μη διεκδικούν, να μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα και να περιμένουν κάθε φορά το μεσσία που θα δώσει «δίκαιες λύσεις» για όλους και για εμάς και για τα αφεντικά. 

Τα Συνδικάτα των Οικοδόμων και οι εργαζόμενοι στο κλάδο μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, στις  9 του Νοέμβρη, με πίστη και εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη θα απαντήσουν δυναμικά. 

Η οργή και η αγανάκτηση γίνεται οργανωμένη δράση, συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα και της σύγκρουσης με όλους αυτούς που τσακίζουν τις ζωές μας. Έχουμε την ικανότητα και την δύναμη να τους νικήσουμε! Αρκετά φάγανε οι εργοδότες από την εκμετάλλευση της δικής μας  εξοντωτικής  δουλειάς. 

Σηκώνουμε το ανάστημα μας απέναντι σε αυτά τα παράσιτα και χτίζουμε γερά θεμέλια αντίστασης, περνάμε στην αντεπίθεση για σύγχρονους όρους και συνθήκες εργασίας.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: