Πέρασε στα χέρια των αγωνιστικών δυνάμεων και αλλάζει πορεία το ΕΚ Τρικάλων: Διπλασιασμός εδρών και αυτοδυναμία για την ΔΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με χειροκροτήματα και συνθήματα έγινε δεκτό το αποτέλεσμα από τους αντιπροσώπους που ψήφισαν την Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) και πλέον το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων γίνεται αποκούμπι των εργαζομένων της περιοχής.

Πρώτη και αυτοδύναμη αναδείχθηκε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων λαμβάνοντας 8 έδρες από τις συνολικά 13 έδρες της νέας διοίκησης.

Με χειροκροτήματα και συνθήματα έγινε δεκτό το αποτέλεσμα από τους αντιπροσώπους που ψήφισαν την ΔΑΣ και πλέον το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων περνάει στα χέρια των αγωνιστικών δυνάμεων και γίνεται αποκούμπι των εργαζομένων της περιοχής.

Συνολικά ψήφισαν 71 αντιπρόσωποι και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

45 ψήφους και 8 έδρες έλαβε η ΔΑΣ, 25 ψήφους και 5 έδρες το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Σημειώνεται πως η ΔΑΣ διπλασίασε τις έδρες της καθώς το 2019 είχε λάβει 31 ψήφους και 4 έδρες.

Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στο Εργατικό Κέντρο επισημαίνει τα εξής:

«Η ΔΑΣ χαιρετίζει τη συμμετοχή όλων των αντιπροσώπων για τη διαφύλαξη της ομαλής εκλογικής διαδικασίας.

Ιδιαίτερα χαιρετίζει τους αντιπροσώπους που με την ψήφο τους ανέδειξαν την ΔΑΣ σε πρώτη δύναμη. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αγώνας πολλών χρόνων και πολλών προσπαθειών των εργαζομένων μετά από την πρωτοπόρα δράση των ταξικών σωματείων του Νομού μας.

Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν και συνάδελφοι οι οποίοι κρατώντας τις διαφορές τους προέκριναν την αναγκαιότητα το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων να λειτουργήσει σε ταξική κατεύθυνση. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τα δεκάδες Εργατικά Κέντρα και ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα που έχουν ταξικό προσανατολισμό.

Η ΔΑΣ, δεσμεύεται ως πλειοψηφούσα παράταξη, να γίνει το Εργατικό Κέντρο το αποκούμπι όλων των εργαζομένων στα πολλά και οξυμένα προβλήματά τους στηρίζοντας όλα τα σωματεία να λειτουργήσουν και να μαζικοποιηθούν.

Από σήμερα η εργατική τάξη του Νομού μας αποκτάει και πάλι ζωντανό Εργατικό Κέντρο, που εδώ και χρόνια, με ευθύνη των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, παρέμενε κλειστό. Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων θα γίνει ακόμα ένα όπλο στα χέρια της εργατικής τάξης του Νομού μας για την υπεράσπιση των συμφερόντων της απέναντι στην ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Δίνουμε το πρώτο αγωνιστικό μας ραντεβού στις 17 του Απρίλη στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία!».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: