Πέμπτη 1 Δεκέμβρη – Στάση Εργασίας σε όλο το Δημόσιο στην Κέρκυρα: Να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο-έκτρωμα για την δευτεροβάθμια περίθαλψη

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Κέρκυρας την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη  από τις 12:00 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα στις 12:00  μ.μ. στο Γ.Ν. Κέρκυρας.  

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

ΠΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε όλο το Δημόσιο στην Κέρκυρα 

ΠΕΜΠΤΗ 1 Δεκέμβρη 2022
Από ώρα 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12:00 μ.μ. στο Γ.Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

___________________________________________________________________ 


    Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική υποχρηματοδότησης, υποβάθμισης και απαξίωσης του εθνικού συστήματος υγείας (ΕΣΥ), κατέθεσε στη Βουλή ένα ακόμη νομοσχέδιο οδοστρωτήρα για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, που σαρώνει ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα του λαού μας στη δωρεάν υγεία. 

     Η κατάθεση του νομοσχεδίου εκτρώματος, παρά την καθολική καταδίκη του από χιλιάδες νοσοκομειακούς γιατρούς και τα συλλογικά τους όργανα, την ΟΕΝΓΕ, τις μεγαλύτερες Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών, της Αθήνας – Πειραιά, Θεσ/νίκης κλπ. παρά την αντίθεση της ΠΟΕΔΗΝ,  η κυβέρνηση προχωρά αποφασισμένη να περάσει δια «πυρός και σιδήρου» την πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας.  

     Αυτή η πολιτική  ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Αυτό υπηρετεί το νομοσχέδιο και όχι τη δήθεν βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, την κάλυψη των κενών και την αύξηση του εισοδήματος των γιατρών.  Αυτό υπηρετεί η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα μπορούν να ασκούν και ιδιωτικό έργο εντός των νοσοκομείων.

     Θα εκβιάζονται έτσι οι ασθενείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν από το κατακρεουργημένο εισόδημά τους για την υγεία τους. Διαφορετικά θα καταδικάζονται σε πολύμηνες, πολύχρονες αναμονές για μία εξέταση, ένα χειρουργείο, με κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους. Και αυτό έχουν το θράσος να το παρουσιάζουν σαν ελευθερία επιλογών.  

   Αυτή η πολιτική διάλυσης της δημόσιας δωρεάν υγείας πρέπει να καταδικαστεί πλατιά απ’ τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα !

     Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις διεκδικήσεις τον αγώνα των υγειονομικών (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. –  Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.) 

Με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου, Προκηρύσσουμε ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Κέρκυρας την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη  από τις 12:00 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα στις 12:00  μ.μ. στο Γ.Ν. Κέρκυρας.  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. 
  • ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ.
  • ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ Β.Α.Ε.
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ.
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ. 
  • ΙΣΧΥΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ. 
  • Στήριξη του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, σύγχρονες υποδομές και μέσα. 
  • Ουσιαστική στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Κέντρων Υγείας με προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού.
  • ΑΡΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ.
  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ. 

    

   ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ! 

ΕΞΩ οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα ΣΔΙΤ από την υγεία

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: