ΠΑΜΕ: «Καλό και αγωνιστικό» 2023, με πίστη και ελπίδα στην τεράστια δύναμη της εργατικής τάξης

Με τις αξίες της ταξικής πάλης, της αλληλεγγύης, της συναδελφικότητας, της ανιδιοτελούς προσφοράς, του οργανωμένου και συλλογικού αγώνα να κάνουμε το 2023 χρονιά ανάτασης και αντεπίθεσης της εργατικής τάξης.

«Η νέα χρονιά που θα μπει χρειάζεται να μας βρει σε θέση μάχης, με αγωνιστικά αντανακλαστικά, να προετοιμαστούμε για νέες συγκρούσεις» επισημαίνει στην ανακοίνωση του για τη νέα χρονιά το ΠΑΜΕ και εύχεται σε όλους τους εργαζόμενους «”καλό και αγωνιστικό” 2023, με πίστη και ελπίδα στην τεράστια δύναμη της εργατικής τάξης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εύχεται σε όλους τους εργαζόμενους “καλό και αγωνιστικό” 2023, με πίστη και ελπίδα στην τεράστια δύναμη της εργατικής τάξης.

Η νέα χρονιά που θα μπει χρειάζεται να μας βρει σε θέση μάχης, με αγωνιστικά αντανακλαστικά, να προετοιμαστούμε για νέες συγκρούσεις. Να μην παραπλανηθούμε από την προεκλογική δικομματική πόλωση που θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα, τους εκβιασμούς και τα ψέματα των εκμεταλλευτών μας. Να μη γίνουμε μέρος των αντιπαραθέσεων που βρίσκονται μακριά από τις ανάγκες και τα άγχη μας, περιμένοντας ως θεατές λύσεις από επίδοξους νέους ή παλιούς σωτήρες. Να απαντήσουμε με σθένος στις εργοδοτική ασυδοσία, στην κρατική καταστολή, στις απολύσεις, στο γνωστό βρώμικο ρόλο του εταιρισμού που είναι αξία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Οι διαχειριστές μπορεί να ανεβοκατεβαίνουν, αλλά η πολιτική γραμμή που εντείνει την εκμετάλλευση, σπέρνει φτώχεια και δυστυχία, βρίσκεται παρούσα στην ζωή των λαών, στον καθημερινό Γολγοθά των εργαζομένων. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα βρίσκεται γύρω μας, με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται ακατάπαυστα ως σήμερα στην Ουκρανία αλλά και με τις περιφερειακές εντάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ώστε να χαράζονται νέα σύνορα και να μοιράζουν οι εκμεταλλευτές τον κόπο και τον ιδρώτα μας είτε σε συνθήκες πολέμου είτε σε συνθήκες εύθραυστης ειρήνης.

Η σήψη του συστήματος της εκμετάλλευσης φανερώνεται στην ενεργειακή φτώχεια που μαστίζει το λαό μας και συνολικά τους λαούς κάθε χώρας, στην κατακόρυφη αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά, στο ταλαιπωρημένο σύστημα υγείας που δέχεται συνεχώς νέα πλήγματα προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών της υγείας, στο μπαράζ των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας.

Πιο απαιτητικά σήμερα, είναι ανάγκη να οργανωθούν και να απλωθούν οι εργατικοί αγώνες, η συλλογική, οργανωμένη δράση. Είναι η καλύτερη απάντηση στις προσπάθειες κράτους και εργοδοσίας να χειραγωγήσουν και να αφοπλίσουν τα σωματεία, να φακελώσουν αγωνιστές εργάτες, να μετατρέψουν τα σωματεία μέσω των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών σε διαδικτυακά φόρουμ.

Πιο μαχητικά και πιο διεκδικητικά από την αφετηρία του νέου έτους να οργανώσουμε τους αγώνες μας βάζοντας μπροστά την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, τη αντεπίθεση μας για να ζωή και δουλεία με δικαιώματα. Η μεγάλη απεργία στις 9 Νοέμβρη, οι εμβληματικοί εργατικοί αγώνες σε κλάδους και χώρους δουλειάς που σηματοδότησαν τις εργατικές διεκδικήσεις το 2022, δείχνουν το δρόμο και για το νέο έτος.

Όλα αυτά τα χρόνια της πανδημίας φανερώθηκε στα μάτια όλων η δύναμη της εργατικής τάξης, ότι χωρίς την δουλειά των εργαζομένων τίποτα δε μπορεί να παραχθεί, τίποτα δε μπορεί να κινηθεί. Ο πλούτος που δημιουργείται γύρω μας είναι αποτέλεσμα της αδιάκοπης εργασίας εκατομμυρίων εργατών σε όλο τον κόσμο. Είναι ρεαλιστικό και δίκαιο να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε και όχι να παραλύουμε στα όρια της ανέχειας, να συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα των διάφορων pass.

Σε αυτήν την κατεύθυνση οι εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους, για να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στην εργατική τάξη, στις αγωνίες της, στις διεκδικήσεις της, σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς, για να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί στη μάχη για τα δικαιώματα μας, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για τη διεκδίκηση του πλούτου που παράγουμε. Για να δυναμώσει σήμερα ακόμα περισσότερο ο διεκδικητικός αγώνας για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα κατά της ακρίβειας και των πλειστηριασμών. Για να ενισχυθεί η αγωνιστική φωνή που θα απαιτεί “καμία συμμετοχή” της Ελλάδας στα σφαγεία των ιμπεριαλιστών, για ειρήνη και φιλία των λαών. Για να αλλάξει ο συνολικός συσχετισμός στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, να δυναμώσει η ταξική γραμμή, να βρεθούν στο περιθώριο η γραμμή και οι άνθρωποι της εργοδοσίας μέσα στα σωματεία, οι συνδιαμορφωτές των αντεργατικών νόμων.

Με αισιοδοξία, με αποφασιστικότητα, με πίστη στο δίκιο μας, δίνουμε ραντεβού στα εργοστάσια, στα γραφεία, στις εμπορικές και ξενοδοχειακές αλυσίδες, σε κάθε μικρό και μεγάλο χώρο δουλειάς σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, στις γειτονιές και υποδεχόμαστε ταξικά και αγωνιστικά το 2023. Με τις αξίες της ταξικής πάλης, της αλληλεγγύης, της συναδελφικότητας, της ανιδιοτελούς προσφοράς, του οργανωμένου και συλλογικού αγώνα να κάνουμε το 2023 χρονιά ανάτασης και αντεπίθεσης της εργατικής τάξης.

Καλή και Αγωνιστική Χρόνια σε όλους!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: