ΠΑΜΕ: Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αρνείται την οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης. Όλοι στο Σύνταγμα στις 15 Δεκέμβρη!

Την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ μπροστά σε έναν ακόμα αντιλαϊκό προϋπολογισμό καταγγέλλει το ΠΑΜΕ: “Στη συνεδρίαση του ΔΣ σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και τα επιχειρηματικά συμφέροντα αποφάσισαν ότι δε συντρέχουν λόγοι να δοθεί αγωνιστική απάντηση στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη!”

Την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που μπροστά σε έναν ακόμα αντιλαϊκό προϋπολογισμό αρνείται οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης, καταγγέλλει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «για μια ακόμη φορά η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιδιώκει να βάλει ταφόπλακα στις εργασιακές διεκδικήσεις».

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους «να απαντήσουμε με τη μαζική συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια στις 15 Δεκέμβρη σε όλες τις πόλεις, ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, διεκδικώντας αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων, κατάργηση του ΦΠΑ, των έμμεσων φόρων σε ενέργεια, είδη λαϊκής κατανάλωσης, αφορολόγητο στα 12.000€, επιδότηση ενοικίου, όχι στους πλειστηριασμούς».

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Για μια ακόμη φορά η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιδιώκει να βάλει ταφόπλακα στις εργασιακές διεκδικήσεις. Στη συνεδρίαση του ΔΣ σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και τα επιχειρηματικά συμφέροντα αποφάσισαν ότι δε συντρέχουν λόγοι να δοθεί αγωνιστική απάντηση στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη!

Την ώρα που ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός συζητιέται στη βουλή, την ώρα που η φοροληστεία μεγαλώνει, οι περικοπές στην παιδεία, την υγεία, στις κοινωνικές παροχές αυξάνονται, την ώρα που η ακρίβεια έχει φτάσει στα ύψη, την ώρα που οι άθλιοι μισθοί με δυσκολία καλύπτουν τις πρώτες μέρες του μήνα, την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα ματωμένα πλεονάσματα του προϋπολογισμού, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αρνείται την οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης.

Μιλάει γενικά και αόριστα για “κινητοποιήσεις” μετά από 4 μήνες!!!

Να θυμίσουμε λοιπόν ακόμη ορισμένα από τα καμώματα της ΓΣΕΕ:

1.Στη ΔΕΘ έλεγαν για τον άθλιο, αντιδραστικό νόμο Γεωργιάδη ότι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για κινητοποιήσεις. Θα δούμε μέχρι τέλος του χρόνου. Δεν έκαναν τίποτα!

2.Στις 21 Σεπτέμβρη όπου δόθηκε μια ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση από δεκάδες εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, συνδικάτα, όπου τα συνδικάτα των μεταφορών με τη συμμετοχή τους έκαναν κουρελόχαρτο τις δικαστικές αποφάσεις για παράνομη απεργία, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, η ΓΣΕΕ μας καλούσε να στηρίξουμε το νομοσχέδιο του Γεωργιάδη για 13ωρη δουλειά, 7 μέρες την εβδομάδα κλπ.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προωθούσε την απεργοσπασία.

Kαλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να απαντήσουμε με τη μαζική συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια στις 15 Δεκέμβρη σε όλες τις πόλεις, ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, διεκδικώντας αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων, κατάργηση του ΦΠΑ, των έμμεσων φόρων σε ενέργεια, είδη λαϊκής κατανάλωσης, αφορολόγητο στα 12.000€, επιδότηση ενοικίου, όχι στους πλειστηριασμούς.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 7μ.μ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: