“Οργανώνουμε τη μάχη της Πανεργατικής Απεργίας στις 9 Νοέμβρη που πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζόμενων”

Στην περιφερειακή σύσκεψη που πραγματοποίησε το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας με Εισηγητή τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος, Βάλσαμο Συρίγο, παραβρέθηκαν τα Συνδικάτα Οικοδόμων Πελοποννήσου,  Αιτωλοακαρνανίας, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου και Κέρκυρας (ΦΩΤΟ)

Στην περιφερειακή σύσκεψη που πραγματοποίησε το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας τη Κυριακή 16-10-2022 με Εισηγητή τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος, Βάλσαμο Συρίγο, παραβρέθηκαν τα Συνδικάτα Οικοδόμων Πελοποννήσου,  Αιτωλοακαρνανίας, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου και Κέρκυρας.

Στη σύσκεψη κατατέθηκε η πείρα των συναδέλφων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους του κλάδου, όπου τα περισσότερα από αυτά είναι κοινά για όλους του κλάδους εργασίας. 

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην προετοιμασία της απεργίας, η οποία θα είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη συνεχή πάλη των εργαζομένων ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια και την ανεργία. 

Αυτό το καπιταλιστικό σύστημα είναι που ξεζουμίζει τους εργαζόμενους και μπουκώνει με χρήμα μια χούφτα κερδοσκόπους που παρασιτούν εις βάρος του λαού και των εργαζομένων. 

Η επίθεση στους εργαζόμενους με τη ψήφιση των αντεργατικών νόμων, οι διώξεις των πρωτοπόρων συνδικαλιστών και εργαζομένων με τα απεργοδικία, τα αυξημένα μέτρα καταστολής, οι παρεμβάσεις στα πανεπιστήμια με τα φοιτητοδικεία και στους χώρους δουλειάς με τα διαδηλωτοδικεία, είναι μόνο ένα μικρό μέρος από την επίθεση που δέχεται και δέχονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια ο λαός και οι εργαζόμενοι, από αυτή και τις προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις.

Γι’ αυτό το εκμεταλλευτικό κράτος είναι παράνομο και καταχρηστικό να ζητάς τα δεδουλευμένα σου. Για τους εργοδότες είναι παράνομο και καταχρηστικό να ζητάς αυξήσεις στους μισθούς όταν τα κέρδη τους έχουν φέτος ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Τα Συνδικάτα των Οικοδόμων το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουν με κάθε τρόπο την ενημέρωση των συναδέλφων με παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις κλπ.

Οργανώνουμε τη μάχη της Πανεργατικής Απεργίας στις 9 Νοέμβρη που πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζόμενων. 

Ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημά μας, αντιτάσσουμε την οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης, για τρόφιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, καύσιμα φθηνά για όλο το λαό, για αυξήσεις στους μισθούς κ.ά.

Η λύση στην αδικία και την εκμετάλλευση είναι η καθολική αντίσταση σε όσους μας υπόσχονται φτώχεια, ακρίβεια, απληρωσιά και απολύσεις.

Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: