Όλοι στον αγώνα! Όλοι στην απεργία στις 9 Νοέμβρη!

ΠΑΜΕ: Οι αγώνες σε COSCO, “efood”, ΛΑΡΚΟ, στα “Λιπάσματα” και στα “Πετρέλαια της Καβάλας” ο μεγάλος απεργιακός αγώνας που εξελίσσεται στη “Μαλαματίνα” δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

«Όλοι στον αγώνα! Όλοι στην απεργία στις 9 Νοέμβρη! Για να διεκδικήσουμε συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς, φθηνό ρεύμα και τρόφιμα για τον λαό» τονίζει σε δελτίο τύπου το ΠΑΜΕ για την απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Στη σημερινή (15/9/2022) συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΣΕΕ, οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κατέθεσαν ολοκληρωμένη πρόταση απεργιακού ξεσηκωμού και αγωνιστικής κλιμάκωσης, με πανελλαδική πανεργατική απεργία. (Διαβάστε εδώ την παρέμβαση της ΔΑΣ)

Ανέδειξαν την ανάγκη πριν γίνουν pass οι μισθοί και η ζωή μας, να δυναμώσει το αγωνιστικό κλίμα και η πίεση για γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα. Να είναι απάντηση στο κύμα ακρίβειας που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, τους εκβιασμούς και τα καλέσματα για προσαρμογή στον θάνατο με την παροχή δελτίων για φαγητό και θέρμανση. Πίσω από κάθε εργατικό πρόβλημα και αδιέξοδο, πίσω από τη φτώχεια, την ακρίβεια, την καταστολή, τους πλειστηριασμούς, τον πόλεμο, η αιτία παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Είναι η ακόρεστη δίψα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων!

Έθεσαν τον άξονα ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και τους επίδοξους σωτήρες που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις και σωτηρία. Η πείρα που έχουμε αποκτήσει από τους επίδοξους σωτήρες δεν πρέπει να αφήνει χώρο για νέες αυταπάτες. Θα είναι επιζήμια κάθε αναμονή που θα βάζει τους αγώνες και την παρέμβασή μας στην άκρη, που θα εντάσσει τους αγώνες μας σε οποιαδήποτε κυβερνητική εναλλαγή, που θα παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις μέσα στον λάκκο των υποσχέσεων που θα αυξάνονται.

Στον αντίποδα οι παρατάξεις της πλειοψηφίας, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού με τη στάση και τις θέσεις τους επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά το ρόλο τους ως βαλβίδα αποσυμπίεσης των αγώνων στη γραμμή και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Επιχειρούν μέσω των προτάσεών τους να παγιδεύσουν τους εργαζόμενους, να τους ενσωματώσουν στα παιχνίδια των κυβερνητικών εναλλαγών.

Αθώωσαν τον ρόλο της ΕΕ και υπερασπίστηκαν την πρόσφατη, απαράδεκτη οδηγία της προς τα κράτη- μέλη για τους κατώτερους μισθούς που ψήφισαν τα κόμματά τους, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ. Οδηγία που επιχειρεί να προσαρμόσει τα ήδη χαμηλά επίπεδα των μισθών στις αξίες της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, στα μακροπρόθεσμα επίπεδα της παραγωγικότητας της εργασίας.

Αυτόν τον πυρήνα είχαν αφετηρία οι προτάσεις του προεδρείου της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΣΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ για «λελογισμένες αυξήσεις στους μισθούς» και οι αναφορές για τις «οριζόντιες παροχές που δίνει η κυβέρνηση». Η απόσταση που κράτησαν αυτές οι παρατάξεις από τα κόμματά τους, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ που ψήφισε τα περισσότερα άρθρα του εκτρωματικού νομοσχεδίου για την «εξυγίανση» των Ναυπηγείων Ελευσίνας, δεν τους ξεπλένει, δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανέναν!

Σε απεργιακό ξεσηκωμό κάλεσε η ΔΑΣ στην παρέμβασή της στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΣΕΕ, για υπογραφή ΣΣΕ με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα. Για φτηνό ρεύμα για τον λαό. Πάλη ενάντια στην ακρίβεια και για την υπεράσπιση του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος. Πάλη για την οριστική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής ευημερίας.

«Καμία εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ» τονίζει το ΠΑΜΕ και προσθέτει:

«Είναι οι δυνάμεις που δρουν και παρεμβαίνουν με το μάτι στην αντοχή της οικονομίας, στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, με τους κοινωνικούς διαλόγους. Έχουν ενεργό ρόλο στην επίθεση που έχουμε δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια, στη μείωση των απαιτήσεων των εργαζομένων.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν την κατάσταση και την επιτυχία της απεργίας στις 9 Νοέμβρη στα χέρια τους. Να προετοιμάσουν το έδαφος ώστε αυτή η απεργία να ταρακουνήσει κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι αγώνες σε COSCO, “efood”, ΛΑΡΚΟ, στα “Λιπάσματα” και στα “Πετρέλαια της Καβάλας” ο μεγάλος απεργιακός αγώνας που εξελίσσεται στη “Μαλαματίνα” δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Καλούμε τα συλλογικά όργανα των Συνδικάτων χωρίς καμία καθυστέρηση να βάλουν μπροστά τις μηχανές του αγώνα, με συνεδριάσεις των ΔΣ, με γενικές συνελεύσεις, με πολύμορφη δράση και πρωτοβουλίες για να φτάσουν σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε γραφείο, εργοστάσιο, γιαπί, καράβι, στις γειτονιές, παντού».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: