«Οι ζωές μας δεν είναι κόστος, οι ζωές μας έχουν αξία!» – Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 16 Μάρτη και στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Να νεκρώσει ξανά όλη η χώρα την Πέμπτη!
Χρέος για τον κάθε εργαζόμενο, τον κάθε νέο και νέα, είναι να συνεχίσουμε να ζητάμε τα αυτονόητα: Το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί!

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 16 Μάρτη και στη συγκέντρωση της Αθήνας, στις 11.30 π.μ., στα Προπύλαια, όπως και στις δεκάδες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα απευθύνει το ΠΑΜΕ, με σύνθημα: «Οι ζωές μας δεν είναι κόστος, οι ζωές μας έχουν αξία!».

«Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας», τονίζει επίσης το ΠΑΜΕ, που στο κάλεσμά του αναφέρει αναλυτικά:

«Δύο εβδομάδες συμπληρώθηκαν από το έγκλημα στα Τέμπη και η χώρα σείεται από οργή και τον καθημερινό αγώνα. Η απεργία στις 8 Μάρτη, που τράνταξε κάθε πόλη της χώρας από τον παλμό των εργαζομένων και της νεολαίας, τα μεγάλα παλλαϊκά συλλαλητήρια, οι καθημερινές κινητοποιήσεις, τα πανό σε σχολεία, γειτονιές, γήπεδα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιχειρούν να βάλουν το έγκλημα στον πάγο, να αποτινάξουν από πάνω τους κάθε ευθύνη.

Το αίτημα να μη συγκαλυφτεί το έγκλημα στα Τέμπη σημαίνει τώρα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο σύστημα του κέρδους, το κράτος και τις κυβερνήσεις του, σημαίνει να νεκρώσει ξανά όλη η χώρα την Πέμπτη 16 Μαρτίου, ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα πρωτοβάθμια σωματεία, να πάρουν ξανά στα χέρια τους την προετοιμασία για την επιτυχία της απεργίας στις 16 Μάρτη! Να αξιοποιήσουν κάθε δευτερόλεπτο, να κάνουν τη νύχτα μέρα για να φτάσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στα λιμάνια, στα εμπορομάγαζα, στα ξενοδοχεία.

Η απεργία της Πέμπτης να γίνει ένα παλλαϊκό ηφαίστειο αγώνα, που η φωνή των νεκρών της δολοφονίας στα τρένα να ακουστεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας!

Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας

Οι μέρες περνούν, όμως τίποτα δεν μπορεί να σβήσει τις πραγματικές ευθύνες της δολοφονίας στα Τέμπη! Είναι πλέον πιο καθαρό πως η αιτία που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως καύσιμη ύλη για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, δεν είναι κάποια προσωπική αβλεψία ή ένα απλό ανθρώπινο λάθος.

Ενοχος είναι το κράτος των λίγων, η πολιτική της εμπορευματοποίησης που υποβιβάζει την ανθρώπινη ζωή και τη ζυγίζει στη σχέση κόστος – όφελος, όπου κόστος είναι η ζωή του λαού και όφελος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Εχουμε γύρω μας αρκετές «κοιλάδες των Τεμπών»!

Ολες αυτές τις μέρες δυναμώνει ο προβληματισμός στο μυαλό αρκετών εργαζομένων από κάθε κλάδο, από κάθε χώρο δουλειάς.

Είναι σύγχρονο και φυσιολογικό να χαρακτηρίζει τη ζωή μας η φράση “πάμε και όπου βγει”; Να ξεκινάει η βάρδια μας, με τη ζωή μας στα ζάρια; Τα δεκάδες εργατικά “ατυχήματα”, δηλαδή τα εργοδοτικά εγκλήματα που πληθαίνουν έχουν την ίδια αιτία με το έγκλημα στα Τέμπη. Το κέρδος των λίγων!

Η ασφάλειά μας, η προστασία της ανθρώπινης ζωής συμπιέζεται στα όρια της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Μικρό “κόστος” έχει ο φτηνός εργάτης, ο εργάτης που δουλεύει χωρίς μέτρα προστασίας, ο εργάτης που η πρόσβασή του στο δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας γίνεται πιο δύσκολη, σπρώχνεται με το αζημίωτο στους κλινικάρχες.

Στο σύστημα του κέρδους και της εκμετάλλευσης “καλές” μεταφορές είναι οι ακριβές σε εισιτήρια με το όσο δυνατόν μικρότερο μισθολογικό κόστος. Για αυτόν τον λόγο πίσω από τις βιτρίνες των ασημένιων βελών στον ελληνικό σιδηρόδρομο, το σύστημα τηλεδιοίκησης ήταν ανύπαρκτο, οι απολύσεις και ο περιορισμός των εργαζομένων οδηγούσε σε περικοπές της ασφάλειας και στην εντατικοποίηση της εργασίας, η εργολαβία (π.χ. καθαρίστριες) χτυπούσε κόκκινο. Αυτά έρχονται στο φως τώρα, παρά τις επίμονες προειδοποιήσεις των εργαζομένων και των συνδικάτων τους.

Δεν μας ταιριάζει μια ζωή που η προστασία της αποτελεί κόστος, η αξιοπρέπεια θα βρίσκεται μεταξύ πλειστηριασμών και αυξήσεων – ψίχουλα, που θα αναγκάζεσαι να κόβεις από τις βασικές ανάγκες. Να μη δεχτούμε το μέλλον που μας προετοιμάζουν για ζωή με κουπόνια και θανάτους με εισιτήριο άνευ επιστροφής.

Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές!

Οχι μόνο δεν είναι σύγχρονο, αλλά είναι και εξοργιστικό, να μετράμε 2 νεκρούς, νέους εργάτες τις τελευταίες 10 μέρες, και αυτό να περνάει στα ψιλά. Δεν μπορεί να αποδεχτούμε να ζούμε με την αγωνία αν θα γυρίσουμε στα δύο πόδια πίσω στις οικογένειές μας, επειδή στα σύγχρονα γκέτο η εντατικοποίηση της εργασίας θερίζει και οι θάνατοι μαζί με τις επαγγελματικές ασθένειες πληθαίνουν λόγω της ανυπαρξίας των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής.

Δυνάμωσαν τα ερωτήματα ειδικά τις τελευταίες μέρες για τα απλά, που όμως δεν είναι και δεδομένα. Πού είναι οι έξοδοι κινδύνου σε σταθμούς, σε χώρους δουλειάς; Ποιο σχέδιο διαφυγής υπάρχει σε μεγάλους χώρους δουλειάς σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών; Πού είναι οι περίφημοι γιατροί εργασίας στα μεγάλα εργοστάσια, στα logistics, στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, στους χώρους δουλειάς που συγκεντρώνεται μεγάλο τμήμα εργαζομένων;

Η ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας φαίνεται πως υπάρχει στο σύνολο των μεταφορών, στα λεωφορεία, στα τρόλεϊ, στο μετρό, στο τραμ, στην ακτοπλοΐα, στα αεροδρόμια! Αυτό καταγγέλλουν εδώ και χρόνια τα σωματεία σε αυτούς τους κλάδους. Τώρα πρέπει να εισακουστούν, τώρα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για να μη γίνονται οι ανθρώπινες ζωές απλοί αριθμοί.

Με μεγαλύτερη ορμή, πιο πολλοί, πιο αποφασισμένοι!

Η πείρα των τελευταίων 12 χρόνων και οι τραγικές καταστροφές, που έβαλαν τη σφραγίδα τους σε αυτήν την πορεία της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν “μεσσίες”! Οι ζωές μας αξίζουν και τις θέλουμε ασφαλείς και για εμάς, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας! Δεκάδες τα νιάτα που “δεν έφτασαν” και δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι!

Χρέος για τον κάθε εργαζόμενο, τον κάθε νέο και νέα, είναι να συνεχίσουμε να ζητάμε τα αυτονόητα: Το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί!

Να δυναμώσει ο αγώνας για:

  • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας.
  • Αμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Ελεγχο εδώ και τώρα της αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
  • Αμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Να νεκρώσει ξανά όλη η χώρα την Πέμπτη!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: