Οι κυβερνητικοί – εργοδοτικοί συνδικαλιστές στο σωματείο ΟΤΑ Κέρκυρας, φόρεσαν την «μαύρη κουκούλα» και «δίνουν» στεγνά τους συναδέλφους τους, στην εργοδοσία

Τώρα που ο νόμος Χατζηδάκη, οι ιδιωτικοποιήσεις και το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων είναι ανάγκη να προχωρήσουν πιο γοργά, οι εργοδοτικοί ψευτο-συνδικαλιστές  έρχονται και βάζουν ανοιχτά πλάτη στο κουκούλωμα του αυταρχισμού και του κλίματος τρομοκρατίας, το οποίο κυβέρνηση – δήμαρχοι επιδιώκουν μέσα στους χώρους δουλειάς. 

Βραβείο συνδικαλιστικής – πολιτικής και ηθικής ανυποληψίας φαίνεται ότι διεκδικεί η πλειοψηφία της εργοδοτικής διοίκησης, του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας !

     Δε φτάνει που για χρόνια έχουν κουρελιάσει κάθε δημοκρατική συλλογική διαδικασία κυρίως στην εξ συστήματος απεργοσπασία και στην εξαπάτηση συμβασιούχων με μαϊμού εγγραφές στο σωματείο χωρίς δικαίωμα ψήφου.  Δε φτάνει που ακόμα και για τα πιο αυτονόητα δικαιώματα των εργαζομένων όπως η καταβολή των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.),  ανέχονται την κοροϊδία της  Δημοτικής αρχής κεντρ. Κέρκυρας που ακόμη τα οφείλει απ’ το 2019. 

     Τώρα που ο νόμος Χατζηδάκη, οι ιδιωτικοποιήσεις και το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων είναι ανάγκη να προχωρήσουν πιο γοργά, οι εργοδοτικοί ψευτο-συνδικαλιστές  έρχονται και βάζουν ανοιχτά πλάτη στο κουκούλωμα του αυταρχισμού και του κλίματος τρομοκρατίας, το οποίο κυβέρνηση – δήμαρχοι επιδιώκουν μέσα στους χώρους δουλειάς. 

     Σ’ αυτή τη κατεύθυνση εντάσσεται η πρωτοφανής απόφαση (στις 25/8/22) του σωματείου, με την οποία ανακαλείται η προηγούμενη απόφαση (28/7/22) στήριξης στο συνάδελφο Βαγγέλη Χριστοδούλου (πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας & μέλος του ΔΣ σωματείου ΟΤΑ), στον οποίο η πρόεδρος του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. επέβαλλε εκδικητική περικοπή 300 ευρώ στο μισθό του.   

    Αυτή η νεώτερη κατάπτυστη απόφαση (25/8) του σωματείου – η οποία ας σημειωθεί ότι ουδέποτε λήφθηκε σε συνεδρίαση του ΔΣ – είναι ολοφάνερο ότι υπαγορεύθηκε κατά παραγγελία απ’ τη δημοτική αρχή και την δ/ση του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. 

    Αποδεικνύεται έτσι ότι στην πράξη η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου μας, «άγεται και φέρεται»  απ’ την πολιτική  των Δημάρχων και τα καπρίτσια διαφόρων κύκλων τους που διοικούν τις υπηρεσίες.  Όσο κι αν πλειοψηφία της δ/σης του σωματείου προσπαθεί να δείχνει την «αθώα περιστερά»,  έχει τη φωλιά της τόσο πολύ λερωμένη, αφού ποτέ δεν τόλμησε να πει λέξη, πόσο μάλλον να καταδικάσει σειρά μεθοδεύσεων της προέδρου του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. ενάντια σε εργαζόμενους. 

 Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι  μέσα στις δύσκολες συνθήκες της καραντίνας,  η πρόεδρος του ΣΥΚΟΙΠΑ με περισσή αναλγησία έκοψε το Ανθυγιεινό Επίδομα σε εργαζόμενες καθαρίστριες παιδικών σταθμών ή το γεγονός ότι έβγαλε σε αναστολή εργασίας τους συμβασιούχους,  αφήνοντάς τους  σε απόγνωση για μήνες απλήρωτους.

    Η μόνη φωνή που τότε θαρρετά κατήγγειλε  τα «κακώς κείμενα» των μεθοδεύσεων του ΣΥΚΟΙΠΑ, ήταν η φωνή της ΔΑΣ και του εκπροσώπου της,  που καλούσαν σε συσπείρωση τους εργαζόμενους, για αγωνιστική υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Αυτό όμως ήταν τελικά και το «έγκλημα» για το οποίο έπρεπε να πληρώσει ο «ενοχλητικός» συνδικαλιστής, με ουσιαστικό σκοπό  να δοθεί μήνυμα τους εργαζόμενους να μη σηκώνουν κεφάλι.   Το πρόσχημα μεθοδεύτηκε με την αστεία κατηγορία της «αδικαιολόγητης απουσίας» του υπαλλήλου απ’ την εργασία, με σκοπό να τον σπιλώσουν υπηρεσιακά και ηθικά.  

     Για όλα τα παραπάνω η δ/ση του σωματείου εδώ μήνες έκανε την «πάπια» χωρίς να παίρνει θέση, ενώ ήξεραν από πρώτο χέρι ότι πρόκειται για καραμπινάτη εκδικητική συνδικαλιστική δίωξη.  Έδωσαν έτσι χρόνο και ευκαιρία στη δ/ση του ΣΥΚΟΙΠΑ να ενορχηστρώσει εκ νέου και δεύτερη πράξη μισθολογικής περικοπής στον συνάδελφο (μετά 10 μήνες !!!).

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η πρώτη απόπειρα μισθολογικής περικοπής (Νοέμβρης ’21) ανακλήθηκε άρον – άρον, κάτω από την πίεση της αγωνιστικής δράσης των δημοσιοϋπαλληλικών σωματείων και του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.  Και τότε όμως σε αυτές τις κινητοποιήσεις η δ/ση του σωματείου ήταν ως γνωστό άφαντη και απούσα, πιστή στον πραγματικό της  ρόλο,  να στηρίζει δηλαδή την Δημοτική αρχή  και τη δ/ση του ΣΥΚΟΙΠΑ., όπως άλλωστε κάνει και τώρα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες 

    Εμείς ως ΔΑΣ  καλούμε όλους τους  εργαζόμενους : 

  •   Nα καταδικάσουν τον αυταρχισμό της Δημοτικής αρχής κεντρ. Κέρκυρας  και της δ/σης του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. 
  •   Να βγάλουν και τα αναγκαία συμπεράσματα για τον βρώμικο και ύπουλο ρόλο της πλειοψηφίας του ΔΣ του σωματείου ΟΤΑ Κέρκυρας, η οποία με τέτοιες πρακτικές, αποδεικνύει ότι αποτελεί το καλύτερο δεκανίκι και το τσιράκι των δημάρχων και των μηχανισμών τους.
  • Απαιτούμε να επιστραφεί ο μισθός που εκδικητικά περικόπηκε απ’ τον υπάλληλο – συνδικαλιστή.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 

ΔΑΣ ΟΤΑ Κέρκυρας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: