Οι εργαζόμενοι δε θα μείνουν σιωπηλοί – Απεργία στις 26 Νοέμβρη και πολύμορφες δράσεις ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων απαιτεί το ΕΚΑ, διαμηνύοντας παράλληλα πως το αντεργατικό έκτρωμα της κατάργησης του 8ωρου δε θα περάσει.

Απεργία στις 26 Νοέμβρη όρισε η Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στη σημερινή της συνεδρίαση. Δεν είναι δυνατόν, αναφέρει, «την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει lockdown, την ίδια στιγμή να επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου! Στις κρίσιμες συνθήκες που διανύουμε καλούμε τα σωματεία μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Παλεύουμε για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «Οργανώνουμε ημέρα δράσης την Τρίτη 10 Νοέμβρη για την προστασία της υγείας του λαού, της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Προτείνουμε με ευθύνη κάθε σωματείου να οργανωθούν δράσεις στους χώρους δουλειάς πλατιάς ενημέρωσης και διεκδίκησης των αιτημάτων μας. Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων, στις 4 μ.μ., στο υπ. Υγείας.

Οργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 11 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στο υπ. Εργασίας με σκοπό η κυβέρνηση να μην καταθέσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Συμμετέχουμε στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη.

Οργανώνουμε ημέρα δράσης την Πέμπτη 19 Νοέμβρη για τις αστικές συγκοινωνίες σε συντονισμό με τα σωματείου του χώρου».

«Όλες οι δράσεις θα παίρνουν υπόψη όλες τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων για την προστασία της υγείας. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: