Ο συνδικαλιστικός κατήφορος των Παρεμβάσεων (Ε.Α.Κ.) στο Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ, σε νέα επεισόδια!

ΔΑΣ: “Σας καλούμε να βγάλετε πολιτικά συμπεράσματα από αυτή τη στάση των παρατάξεων στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, που με ενορχηστρωτή την ΕΑΚ απλά θέλουν να πετάξουν τη ΔΑΣ από το προεδρείο. Δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται αυτή τους η δυσανεξία απέναντί στις δυνάμεις μας.”

Αν και η παράταξη της ΔΑΣ (και όχι της ΑΣΕ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ε.Α.Κ. Δημοσίου), έχει αποσαφηνίσει τη θέση της αρκετές φορές στο παρελθόν, για την κατάσταση που επικρατεί στο Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ, αισθανόμαστε την ανάγκη να επανέλθουμε, μετά από την τελευταία ανακοίνωση της ΕΑΚ, η οποία βρίθει διαστρεβλώσεων και στερείται ακόμη και βασικής συνδικαλιστικής λογικής. 

Επανερχόμαστε λοιπόν στις βασικές αρχές λειτουργίας και συγκρότησης ενός συνδικαλιστικού οργάνου. Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών τον περασμένο Μάη, ως ΔΑΣ προτείναμε τη συγκρότηση αναλογικού προεδρείου που θα σέβεται το εκλογικό αποτέλεσμα μετά την ψηφοφορία των αντιπροσώπων. ΕΑΚ, «Ανεξάρτητοι» και ΔΑΚΕ δεν συμφώνησαν να δοθεί η θέση του προέδρου στη ΔΑΣ, θέτοντας «προϋποθέσεις. Παρά τις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, οι υπόλοιπες παρατάξεις ούτε στήριζαν την πρότασή μας αλλά ούτε κατέθεσαν και κάποια πρόταση για συγκρότηση του ΝΤ με άλλη σύνθεση. Έτσι το ΝΤ δεν έχει συγκροτηθεί μέχρι και σήμερα. 

Σχετικά με το ζήτημα της οργάνωσης της πρόσφατης απεργίας στις 28 Φλεβάρη.
        Στις 19/02 στάλθηκε ένα email από τον εκπρόσωπο της ΕΑΚ, που πρότεινε την έκδοση μίας ανακοίνωσης για την απεργία και επίσης πρότεινε ομιλητή στην κινητοποίηση από την παράταξή του. Μετά από 4 μέρες (στις 23/02) ο εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων» απάντησε με μία λέξη: «Συμφωνούμε». Αυτή την ανταλλαγή 2 ηλεκτρονικών μηνυμάτων, η ΕΑΚ τη θεωρεί συνεδρίαση του ΝΤ που πήρε απόφαση!!! Είναι ξεκάθαρο ότι όλα έγιναν όχι γιατί τους ένοιαζε η οργάνωση της απεργίας αλλά το ποια παράταξη θα μιλήσει και θα «φανεί». Η πρακτική αυτή αποτελεί ύβρη στην προετοιμασία μίας μεγαλειώδους απεργίας και στα καίρια αιτήματα που πρόταξε. Είναι εκφυλισμός να θεωρείς ότι έτσι οργανώνονται οι αγώνες, ότι έτσι λειτουργούν τα συνδικαλιστικά όργανα και σε καμία περίπτωση δε θα πέσουμε και εμείς σε αυτό το επίπεδο.  

Ως εκ τούτου είναι ψέμα το ότι «…Παρόλο που το ΝΤ συνεδριάζει και λαμβάνει αποφάσεις, η παράταξη της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) κρατώντας τους κωδικούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν δημοσιοποιεί τις αποφάσεις», γιατί το Ν.Τ απλά δε συνεδριάζει, αφού καμία από τις υπόλοιπες παρατάξεις δεν επιθυμεί να λειτουργήσει το Ν.Τ., μη συμφωνώντας στη συγκρότηση του Προεδρείου. 

Η απάντηση της ΔΑΣ στο αρχικό email ήταν η κλήση σε δια ζώσης συνεδρίαση στις 20 ή 22 Φεβρουαρίου (ή σε όποια άλλη μέρα ήταν εφικτό) ενόψει της απεργίας και στην οποία ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ! Η πρόσκληση υπήρχε αλλά δεν υπήρχε ανταπόκριση, άρα γιατί διαμαρτύρονται τώρα αν όχι μόνο για λόγους εντυπωσιασμού; 

Ας μας πουν επίσης οι συνάδελφοι της ΕΑΚ ποιοι είναι οι τραμπουκισμοί, οι ύβρεις και οι λασπολογίες στις οποίες έχουμε προβεί; Ποιος/α απειλήθηκε από τα μέλη της ΔΑΣ; Ή εφαρμόζουν το σύστημα «λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει»;

Εκεί όμως που ανακοίνωση της ΕΑΚ ξεπερνάει κάθε όριο χυδαιότητας και φτάνει στα όρια του πολιτικού αμοραλισμού είναι όταν αναφέρεται σε «επαγγελματίες συνδικαλιστές» και υπονόμευση της ΔΑΣ στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Λες και δεν είναι τα μέλη της ΔΑΣ, μέσα στα πρωτοβάθμια σωματεία, που δίνουν και την ψυχή τους για την ανασύνταξη του κινήματος, την μαζικοποίηση και την πρωτοπόρα δράση των σωματείων. Λες και είμαστε ουρανοκατέβατοι στο Ν.Τ. και δε γνωριζόμαστε μεταξύ μας, παρουσιάζοντας τα μέλη της ΔΑΣ, σαν τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, που δε ζουν, αναπνέουν και δουλεύουν μέσα στα πρωτοβάθμια σωματεία. Λες και δεν είναι η ΔΑΣ που έδωσε ζωή στο Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ, με την ενεργοποίησή του και με την προσπάθεια συντονισμού με τα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου αλλά και του Ιδιωτικού τομέα.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Σας καλούμε να βγάλετε πολιτικά συμπεράσματα από αυτή τη στάση των παρατάξεων στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, που με ενορχηστρωτή την ΕΑΚ απλά θέλουν να πετάξουν τη ΔΑΣ από το προεδρείο. Δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται αυτή τους η δυσανεξία απέναντί στις δυνάμεις μας. Θεωρούν ότι σε αυτές τις συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης της αστικής τάξης και της κυβέρνησης πρέπει να αναγάγουν την ΔΑΣ και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε κύριους εχθρούς. Αυτή τους η στάση τελικά τον μόνο που ζημιώνει είναι το ΝΤ Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ και τους εργαζόμενους.

Δεν ακολουθούμε σε αυτές τις πρακτικές. Αγωνιζόμαστε για τον ταξικό προσανατολισμό του κινήματος μακριά από τη διείσδυση της αστικής ιδεολογίας και την επίδραση της εργατικής αριστοκρατίας σε αυτό. Έχουμε ξεκάθαρό εχθρό και αυτός είναι η πολιτική που μας εξαθλιώνει και που βάζει μέχρι και τις ζωές μας σε κίνδυνο. Διεκδικούμε λύσεις για τα προβλήματά μας στο σήμερα, παλεύουμε να γίνουν οι εργαζόμενοι πραγματικοί νοικοκύρηδες στον τόπο τους, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ζούμε με βάση της σύγχρονες δυνατότητες και ανάγκες.  

         Σε αυτό τον αγώνα καλούμε όλους τους εργαζόμενους.    

ΔΑΣ στο Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: