Ο αγώνας δε σταματά, η ασφάλιση δεν είναι για διάλυση (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Oύτε η ξαφνική ψύχρα, ούτε τα κρούσματα κορονοϊού που διαδέχονται σαν είδηση το ένα το άλλο απέτρεψαν χιλιάδες κόσμου να κατέβει για μια ακόμα φορά στο δρόμο.

Oύτε η ξαφνική ψύχρα, ούτε τα κρούσματα κορονοϊού που διαδέχονται σαν είδηση το ένα το άλλο απέτρεψαν χιλιάδες κόσμου να κατέβει για μια ακόμα φορά στο δρόμο, την ώρα που μες στη βουλή ψηφιζόταν το αντιασφαλιστικό έκτρωμα του Βρούτση, συμπληρώνοντας το νόμο του “κομμουνιστή” Κατρούγκαλου.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, που είχε εύλογα αναφορά στο πρόσφατο συνέδριο – παρωδία της ΓΣΕΕ, την ιστορία που γράφεται κάθε μέρα με αγώνες και δεν ξεγράφει, και στους δύο κόσμους που συγκρούονται.

Η δικιά μας σκούφια κρατάει από τις πιο λαμπρές σελίδες των αγώνων της ιστορίας και των πρωτοπόρων αγωνιστών.

Απέναντί μας υπάρχει ένας άλλος κόσμος που μας πολεμάει με λύσσα.

Είναι αυτός ο κόσμος, το κεφάλαιο με τα κόμματα, τους μηχανισμούς και τις δυνάμεις του που χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να θωρακίσει τη βαρβαρότητά του.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο φοιτητής της ΑΣΟΕΕ Κώστας Κυδωνάκης, καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και τη συστηματική της επίθεση στο πανεπιστημιακό άσυλο και τους αγωνιστές φοιτητές, που ωστόσο δεν κάμπτονται και συνεχίζουν αύριο τον αγώνα τους με νέα κινητοποίηση. Στην αρχή της συγκέντρωσης υπήρξε ζωντανή τηλεφωνική σύνδεση με το ΕΚ Λέσβου, και τον πρόεδρό του, Θοδωρή Ασλανίδη, που μετέφερε το αγωνιστικό κλίμα από το νησί, μετά από την πρώτη νίκη που πέτυχαν οι κάτοικοι με την απομάκρυνση των ΜΑΤ.

Αν τυχόν ήσασταν μεταξύ αυτών που πίστευαν πως η νέα, φρέσκια διοίκηση της ΓΣΕΕ, θα βρισκόταν σήμερα μαζικά στο δρόμο για το ασφαλιστικό και πως τόσο καιρό δε διοργάνωνε κινητοποιήσεις, επειδή είχε διορισμένη, κι όχι εκλεγμένη διοίκηση, πιθανότατα θα βρήκατε αρκετά επώδυνη την προσγείωση στην πραγματικότητα. Αλλά αν, όπως λέει το σύνθημα του ΠΑΜΕ, οι εργατοπατέρες είναι “του κινήματος ο κορονοϊός, (σε κάθε αγώνα βρίσκονται εκτός) ίσως τελικά να φταίνει αυτοί και οι συχνές φιλικές επαφές τους με στελέχη της κυβέρνησης, για τα δύο ύποπτα κρούσματα που φημολογείται ότι εντοπίστηκαν σε υπαλλήλους της βουλής.

Παρούσες ήταν δυνάμεις της ΑΔΕΔΥ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αλλά η εμφάνισή τους ήταν μάλλον άμαζη και κατώτερη της περίστασης.

Με πληροφορίες, βίντεο και φωτό από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: