“Νοσοκομεία μόνο για Έλληνες;” – Δεν περιθάλπουν βρέφος με καρδιολογικά προβλήματα, γιατί ο μετανάστης πατέρας έχει μόνο δελτίο ασύλου

Ο Νιγηριανός ελαιοχρωματιστής βρίσκεται στη χώρα μας εδώ και είκοσι χρόνια ενώ την τελευταία τετραετία πληρώνει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές του, χωρίς όμως να εκδοθεί η άδεια παραμονής του και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ασφαλίσει το παιδί του.

Γραφειοκρατία δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι -έτσι γενικά και αόριστα- πόσο μάλλον οι δημόσιοι λειτουργοί. Γραφειοκρατία είναι πχ όταν η διοίκηση ενός νοσοκομείου αρνείται να περιθάλψει ένα μικρό παιδί με καρδιολογικά προβλήματα, γιατί ο Νιγηριανός πατέρας του, που εργάζεται απολύτως νόμιμα εδώ και τέσσερα χρόνια στη χώρα μας, πληρώνοντας όλες τις ασφαλιστικές εισφορές, διαθέτει δελτίο ασύλου και όχι άδεια παραμονής και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να ασφαλίσει το παιδί του!

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο διαδικτυακό Έθνος, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και στέλεχος του ΠΑΜΕ, Θανάσης Κουτσουράς, ο Νιγηριανός μετανάστης βρίσκεται στη χώρα μας εδώ και είκοσι χρόνια ενώ την τελευταία τετραετία πληρώνει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές του, χωρίς όμως να εκδοθεί η άδεια παραμονής του. Και συνεχίζει:

«Πριν από περίπου 1,5 μήνα η γυναίκα του έφερε στον κόσμο ένα βρέφος, το οποίο, ωστόσο, ήταν πολύ αδύνατο, μόλις 2,2 κιλά κι έμεινε στη θερμοκοιτίδα για όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Οι γιατροί στο νοσοκομείο ”Παπαγεωργίου”, όπου γέννησε η γυναίκα, διαπίστωσαν στο βρέφος κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα και συνέστησαν στους γονείς το παιδί να νοσηλευτεί σε ιατρική μονάδα της Αθήνας, ώστε να τύχει καλύτερης περίθαλψης.

Ωστόσο, ο συνάδελφος δεν μπορεί να βοηθήσει το παιδί του, διότι, αν και εργάζεται απολύτως νόμιμα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία στη χώρα μας δεν μπορεί να ασφαλίσει ιατρικά τη γυναίκα του και το παιδί του, διότι δεν έχει λάβει ακόμα άδεια παραμονής. Οι αρμόδιες υπηρεσίες τον έχουν για χρόνια στο περίμενε για την άδεια παραμονής και απλώς του ανανεώνουν κάθε τόσο το δελτίο ασύλου».

Επίσης είπε πως το Συνδικάτο θα έρθει σε επαφή με τους γιατρούς του νοσοκομείου για την άμεση μεταφορά του βρέφους στην Αθήνα ενώ θα πιέσει τα αρμόδια Υπουργεία, για να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: