«Νεκρώνουν» σήμερα εργοτάξια και γιαπιά: ΟΛΟΙ οι οικοδόμοι στην απεργία, για το ένσημο, για τη ΣΣΕ, για μέτρα προστασίας | Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Την απόφαση για απεργία έχει πάρει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Ακόμα, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών συμμετέχει και καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας και των άλλων πόλεων. Το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής παίρνει μέρος στην απεργία από κοινού με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας για τους ηλεκτρολόγους στην εγκατάσταση

Η μεγάλη μέρα για μια ακόμα σημαντική απεργιακή μάχη που δίνουν οι οικοδόμοι έφτασε. Σήμερα, Τετάρτη, ο κλάδος των κατασκευών απεργεί, οι εργάτες παρατούν τα γιαπιά και τα μεγάλα εργοτάξια και βγαίνουν στους δρόμους.

Μετά από ένα πλατύ άνοιγμα που έκαναν τα συνδικάτα σε χώρους δουλειάς απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, οι παρεμβάσεις και οι κινητοποιήσεις για το μεροκάματο, την Ασφάλιση, για μέτρα υγείας και ασφάλειας σήμερα κορυφώνονται.

Βασικά αιτήματα της απεργίας είναι η αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, που μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος το οποίο έχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη αλλά τους λείπουν ένσημα. Η λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων. Η κήρυξη της κλαδικής ΣΣΕ ως υποχρεωτικής. Η υπογραφή εργοταξιακών ΣΣΕ και η καταβολή επιδόματος στους πλημμυροπαθείς οικοδόμους.

Την απόφαση για απεργία έχει πάρει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Ακόμα, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσής του, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών συμμετέχει και καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας και των άλλων πόλεων, που έχουν οριστεί από την Ομοσπονδία και τα Συνδικάτα Οικοδόμων. Επίσης, το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Νομού Αττικής παίρνει μέρος στην απεργία από κοινού με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας για τους ηλεκτρολόγους στην εγκατάσταση «γιατί μόνο με αγώνα και διεκδίκηση είδαμε αποτελέσματα στο παρελθόν και σε αυτόν τον δρόμο συνεχίζουμε!».

Σήμερα επιβάλλεται να μη δουλέψει κανείς, να «νεκρώσουν» οι χώροι δουλειάς και να γεμίσουν απεργούς οι συγκεντρώσεις.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών εκτός από τη σημερινή απεργία καλεί σε συγκέντρωση και αύριο, Πέμπτη 9 Νοέμβρη, έξω από τα γραφεία του ΣΤΕΑΤ (Φειδίου 14 – 16), στις 5.30 μ.μ., όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Σωματείου με τις εργοδοτικές οργανώσεις του κλάδου κατασκευών για τη ΣΣΕ.

Σήμερα «νεκρώνουν» έργα και οικοδομές

Μαζικές περιοδείες σε όλο το μήκος των έργων της νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου πραγματοποίησε και χτες το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας μπροστά και στη σημερινή 24ωρη πανοικοδομική πανελλαδική απεργία και τη συγκέντρωση.

Από κοινού με μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, το Συνδικάτο βρέθηκε σε όλα τα εργοτάξια συνομιλώντας με εργαζόμενους, καλώντας τους μαχητικά να διεκδικήσουν λύσεις στο σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εντός και εκτός δουλειάς, αλλά και όλα όσα δικαιούνται, μεταξύ άλλων με απόδοση των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, εφαρμογή της ΣΣΕ, μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν ορίσει τα συνδικάτα οικοδόμων σε μια σειρά πόλεων σε όλη τη χώρα:

Αθήνα, 10.30 π.μ., πλατεία Κάνιγγος.

Θεσσαλονίκη, 11 π.μ., στον ΕΦΚΑ επί της Αριστοτέλους.

Πάτρα, 10.30 π.μ., Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Γιάννενα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Αγρίνιο, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Αλεξανδρούπολη, 10 π.μ., Επιθεώρηση Εργασίας.

Ζάκυνθος, 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Ηράκλειο, 11 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Ικαρία, 11 π.μ., Εύδηλος.

Καβάλα, 10 π.μ., κτίριο του ΕΦΚΑ και στις 11.30 π.μ. στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Καλαμάτα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Καρδίτσα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία (Alpha Bank).

Κέρκυρα, 11 π.μ., ΟΑΕΔ.

Καρλόβασι, 9 π.μ., στα γραφεία του Σωματείου

Κοζάνη, 11 π.μ., κεντρική πλατεία.

Λαμία, 10.30 π.μ., ΙΚΑ.

Λάρισα, 11 π.μ., πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου.

Λιβαδειά, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Πύργος, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία (Σάκη Καράγιωργα).

Σκόπελος, 10.30 π.μ., Σωματείο.

Τρίκαλα, 10.30 π.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Φάρσαλα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: