Ν.Τ. Λήμνου ΑΔΕΔΥ: Οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία να προσπεράσουν τις συμβιβασμένες δυνάμεις που πλειοψηφούν στην ΑΔΕΔΥ!

Τα σωματεία οι Ομοσπονδίες του Δημοσίου, χρειάζεται άμεσα να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και οργάνωσης της απεργιακής μάχης για αυξήσεις στους μισθούς, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ,
ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ!

   Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την άρνηση της πλειοψηφίας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ να ικανοποιήσει το αίτημα της ομόφωνης απόφασης της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ για κήρυξη απεργίας στις 17 του Απρίλη, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο της Λήμνου, σε συντονισμό με το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

  Η δικαιολογία ότι έχει κηρύξει απεργία για τις 21/5, δεν στέκει, αφού αυτό δεν εμποδίζει σε τίποτα την κήρυξη απεργίας και στις 17/4.

  Όπως φαίνεται, οι συμβιβασμένες δυνάμεις που πλειοψηφούν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, δεν θέλουν να υπάρξει ενιαία απεργιακή απάντηση των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, για συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς, για να παρθούν μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις τραγικά υποστελεχωμένες υπηρεσίες, ζητήματα που στο νησί μας, όπως και σε όλα τα νησιά, είναι πολύ πιο οξυμένα.

  Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη από τη μαζικότατη απεργία στις 28 Φλεβάρη, από τις μεγάλες μάχες που δόθηκαν από τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες και τη νεολαία σε μια σειρά από μέτωπα, από την καθολική απαίτηση του λαού μας να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, βρήκε πλάτες από τις ίδιες τις δυνάμεις που καταψήφισαν την απεργία στις 28 Φλεβάρη.

  Σε μια περίοδο όπου σε δεκάδες χώρους δουλειάς και κλάδους δίνονται αγώνες για αυξήσεις στους μισθούς και για υπογραφή ΣΣΕ, που με επίκεντρο τα νοσοκομεία όλης της χώρας εξελίσσεται ο αγώνας του λαού μας ενάντια στις νέες πληρωμές ασθενών τσαλακώνοντας τις κυβερνητικές φιέστες, που στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών, ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν ότι θα βγάλουν την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση.

  Υπονομεύουν τη δυνατότητα να υπάρξει ενιαία απάντηση των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο Τομέα, κλιμάκωση των αγωνιστικών τους διεκδικήσεων, κλείνουν το μάτι στους εργαζόμενους για απεργοσπασία όπου υπάρξει απόφαση.

  Όσοι νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα δώσουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση είναι γελασμένοι. Λογαριάζουν χωρίς αυτούς και τα σωματεία τους. Όπως χιλιάδες εκπαιδευτικοί μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις ανέτρεψαν την απόφαση που είχαν πάρει οι ίδιες δυνάμεις για να σταματήσει ο αγώνας ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση έτσι και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα ανατρέψουν τις κατάπτυστες αποφάσεις της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ.

  Τα σωματεία οι Ομοσπονδίες του Δημοσίου, χρειάζεται άμεσα να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και οργάνωσης της απεργιακής μάχης για αυξήσεις στους μισθούς, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: