Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας: Στάση εργασίας στο Δημόσιο στην Κέρκυρα στις 17 Απρίλη – Κάλεσμα στην ΑΔΕΔΥ να κηρύξει Πανδημοσιοϋπαλληλική την ίδια μέρα

“Καλούμε την ΑΔΕΔΥ έστω αυτή τη στιγμή να σταθεί στο ύψος των ευθυνών της και να κηρύξει Πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 Απρίλη και όχι να βάζει τρικλοποδιές στο δημοσιοϋπαλληλικό  κίνημα και στην κοινή δράση με τον ιδιωτικό τομέα, με εκφυλιστικές αποφάσεις για απεργία στις 21 Μάη (…μέρα που ως γνωστόν, είναι αργία στα Επτάνησα !!!)”

Όλοι στη Στάση Εργασίας στο δημόσιο στην Κέρκυρα – Τετάρτη 17 Απριλίου

(Από 11:00 π.μ. ως τη λήξη του ωραρίου & Απεργιακή συγκέντρωση
με τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα στο Εργατικό κέντρο).

ΚΑΛΕΣΜΑ στην ΑΔΕΔΥ
να κηρύξει Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία την ίδια μέρα

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ,

ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ!

     Το Νομαρχιακό Τμήμα Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ  στηρίζει τον αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/μιας εκπαίδευσης τον τελευταίο χρόνο ενάντια στην αξιολόγηση. 

     Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μέσα σε 2 χρόνια το Υπουργείο Παιδείας έχει πάει στα δικαστήρια τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και την ΑΔΕΔΥ, με διαδικασίες express, πάνω από 10 φορές και επιδιώκει κάθε φορά να βγάλει την απεργία – αποχή παράνομη.

     Η αξιολόγηση τόσο των σχολικών μονάδων όσο και των ίδιων των εκπαιδευτικών αποτελεί μία γραφειοκρατική και ανούσια διαδικασία που δεν εξασφαλίζει ούτε την βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου στα σχολεία αλλά ούτε και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών ώστε να επιτελέσουν αποτελεσματικά το έργο τους.

     Παραγνωρίζει δε το γεγονός ότι η υποστήριξη των παιδιών, των οικογενειών τους αλλά και των ίδιων των εκπαιδευτικών στην αξιοπρεπή διαβίωση, κατοικία, υγεία και εργασία αλλά και η διασφάλιση ενός κράτους δικαίου αποτελούν προϋποθέσεις για την ουσιαστική ενίσχυση της ανάπτυξης και προόδου των μαθητών και μαθητριών.

     Σκοπός της αξιολόγησης δεν είναι η βελτίωση του Δημόσιου Σχολείου. Η κυβέρνηση επιδιώκει να αποποιηθεί κάθε ευθύνης για τις άθλιες σχολικές υποδομές, τα αναλυτικά προγράμματα των μαθημάτων, για τις ώρες που χάνονται εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών, για το στρίμωγμα νηπίων και μαθητών ανά τμήμα, για την απουσία υποστηρικτών δομών μέσα στα σχολεία. Στόχος της κυβέρνησης η απαξίωση του Δημόσιου σχολείου , όπως και κάθε άλλης δημόσιας δομής.

     Επειδή η αντίδραση από τα πρωτοβάθμια σωματεία των εκπαιδευτικών ήταν μεγάλη, και με μια πρωτοφανή εγκύκλιο το ΥΠΑΙΘΑ καλεί να παυτούν χιλιάδες προϊσταμένες/-οι Νηπιαγωγείων και Διευθυντές/-ντριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων και να αντικατασταθούν από άλλες/-ους γιατί συμμετέχουν στην νέα απεργία – αποχή που έχουν κηρύξει οι ομοσπονδίες ΔΟΕ/ΟΛΜΕ/ΠΟΣΕΠΕΕΑ και τα σωματεία τους.

     Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ διότι με αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις αμφισβητεί το κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα Διευθυντών/-ντριών – Προϊσταμένων σχολικών μονάδων που υπερασπίζονται το Δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών  τους, συμμετέχοντας σε νόμιμα κηρυγμένη απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης!

     Στηρίζουμε τους δημοτικούς υπαλλήλους για συνέχιση της Απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία την επαναπροκήρυξε αφού τα δικαστήριο έκρινε παράνομη την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία – αποχή. 

Το δικαίωμα στην απεργία δεν έχει καταργηθεί! Με αγώνες και με αίμα εργατικό έχει κατοχυρωθεί στο Σύνταγμα και προστατεύεται !

     Οι μαζικοί απεργιακοί αγώνες του τελευταίου χρόνου με αποκορύφωμα την μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη στρίμωξαν την κυβέρνηση που με την αντιλαϊκή πολιτική της όχι μόνο συγκαλύπτει το έγκλημα στα Τέμπη αλλά βαφτίζει και το «μαύρο-άσπρο» την ώρα που μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θησαυρίζουν με κέρδη σε όλους τους τομείς της οικονομικής ζωής της χώρας. Οι αγώνες αυτοί έδειξαν στην πράξη, ότι οι εργαζόμενοι και θέλουν και μπορούν να οργανώνουν την πάλη τους και να διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους και όχι να αρκούνται στα όποια ψίχουλα ελεημοσύνης δίνει η κυβέρνηση. 

Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε αυτόν τον αγώνα από κάθε μετερίζι !!!

ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. 

Χτύπημα της ακρίβειας. Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Κατάργηση φόρων στα καύσιμα. Ρεύμα φθηνό για το λαό. 

Γενναία κρατική χρηματοδότηση. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους (υγεία, πρόνοια, εκπαίδευση, δήμους και υπηρεσίες). Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους με σύγχρονες παροχές υγείας. Να σταματήσει το αίσχος της εμπορευματοποίησης της λειτουργίας των νοσοκομείων όπως π.χ. με τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία.

Κατάργηση του νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου και την κατηγοριοποίηση των σχολείων. 

     Καλούμε την ΑΔΕΔΥ έστω αυτή τη στιγμή να σταθεί στο ύψος των ευθυνών της και να κηρύξει Πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 Απρίλη και όχι να βάζει τρικλοποδιές στο δημοσιοϋπαλληλικό  κίνημα και στην κοινή δράση με τον ιδιωτικό τομέα, με εκφυλιστικές αποφάσεις για απεργία στις 21 Μάη (…μέρα που ως γνωστόν, είναι αργία στα Επτάνησα !!!).

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: