“Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο…” – Η πιο μαζική απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων μηνών (ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στο νέο νομοσχέδιο που τσακίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Πρόκειται για την πιο μαζική απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων μηνών, τη μεγαλύτερη επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στο νέο νομοσχέδιο που τσακίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Πρόκειται για την πιο μαζική απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων μηνών, τη μεγαλύτερη επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε το μήνυμα από το ΕΚ Μασσαλίας, και μηνύματα αλληλεγγύης από συνδικάτα και Ομοσπονδίες από όλο τον κόσμο.

Ο συγκεντρωμένος κόσμος είναι τόσος που από τα μεγάφωνα δόθηκε οδηγία να πάει πιο μπροστά η κεφαλή της συγκέντρωσης για να χωρέσουν τα μπλοκ που έρχονταν από την Ομόνοια.

Στο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στους ΟΤΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο για τις πορείες και την κυκλοφορία για να μην υπάρχουν “εμφράγματα” στους δρόμους, αλλά για τα εμφράγματα που φέρνει το νομοσχέδιο του Βρούτση και οι προκάτοχοί τους στο ασφαλιστικό δε λένε κουβέντα…Πρόσθεσε πως “Κάνουν τους ασφαλισμένους τζογαδόρους και όσοι έχουν να πληρώσουν θα πληρώνουν χωρίς να ξέρουν αν και τι θα πάρουν”.

Ο Νίκος Μαυροκεφαλος από μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, χαιρέτισε το ποτάμι που γέμισε σχεδόν όλο το μήκος της Πανεπιστημίου. Η χούφτα των εργατοπατέρων βλέπει τη ζωή και τις διαδηλώσεις να τους ξεπερνάν, είπε, και έστειλε  χαιρετισμό σε όλους τους απεργούς και ειδικά στους απεργούς της ΛΑΡΚΟ, που κάνουν συγκέντρωση στη Χαλκίδα με σωματεία από όλη τη Στερεά. Στηλίτευσε το κυβερνητικό «νον πέιπερ» στα ΜΜΕ, ότι τάχα την απεργία την οργανώνουν αριστεροί εργατοπατέρες, συμπληρώνοντας ότι αυτούς θα τους βρουν στα γραφεία της ΓΣΕΕ και πως είναι οι ίδιοι που ήθελαν να οργανώσουν την απεργοσπασία, αλλά απέτυχαν.

Ο Νίκος Μαυροκέφαλος τόνισε ότι από τη μεριά της κυβέρνησης λένε ψέματα πως δεν είχαν υπάρξει αντιδράσεις για το νόμο Κατρούγκαλου, ενώ στην πραγματικότητα είχαν γίνει ογκώδεις κινητοποιήσεις. Τους προειδοποιούμε, είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, να μη φέρουν νομοσχέδιο για να περιορίσουν τις κινητοποιήσεις, θα σπάσουν τα μούτρα τους. Θα έχουν την τύχη του Λάσκαρη που ήθελε να καταργήσει την ταξική πάλη.

Αναφερόμενος στους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, τόνισε: “Αίσχος και μόνο αίσχος για αυτή την ηγεσία που έχει πάρει διαζύγιο από το κίνημα και τον αγώνα. Επιδιώκουν με τα ΜΑΤ να βάλουν τους εργοδότες στα συνδικάτα, να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Έχουν φτάσει στο κατώτερο σημείο ευτελισμού”, είπε, κάνοντας τη σύγκριση με το συνέδριο του ΕΚΑ και πόσο ζωντανό υπήρξε, ακριβώς επειδή έλειπε η ηγετική κλίκα της ΓΣΕΕ.

Μίλησε ακόμα για το συνέδριο – φαρσοκωμωδία που ετοιμάζουν οι εργατοπατέρες στις 25 Φλεβάρη σε θέρετρο πολυτελείας στο Καβούρι, επιστρατεύονταν μέχρι και τον Κυριάκο Μητσοτάκη: “Κινητοποιούν στρατό αεροπορία ΜΑΤ και τον πρωθυπουργό για να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Θα το επιτρέψουμε; Το απόστημα των νόθων ανύπαρκτων σωματείων θα σπάσει. Με τον μόνο τρόπο που φοβούνται, την κινητοποίηση των εργαζομένων”, τόνισε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, με το σύνθημα «Συνέδριο εργατών όχι των νόθων και των εργοδοτών» να δονεί την ατμόσφαιρα, καλώντας σε κινητοποίηση με κάθε πιθανό τρόπο, απεργία ή στάση εργασίας, και τους εργάτες να είναι παρόντες και να διαδηλώσουν την Τρίτη 25 Φλεβάρη.

Με το σύνθημα “κυβέρνηση ΝΔ και εργοδοσία τσακίζουν τις ζωές μας για την πλουτοκρατία”, ξεκίνησε η μεγάλη πορεία.

Δείτε φωτογραφίες από την απεργιακή συγκέντρωση:

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: