Με Σωματεία Εργατών, όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών – To σποτ του ΠΑΜΕ για την εργατική Πρωτομαγιά (VIDEO)

Σποτ με αναφορές σε κομβικές ιστορικές στιγμές της Εργατικής Πρωτομαγιάς κυκλοφόρησε το ΠΑΜΕ, ενόψει της μεγάλης συγκέντρωσης που προγραμματίζεται για την 1η Μάη στο Σύνταγμα.

Κυκλοφόρησε το σποτ του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά, με κεντρικό σύνθημα “Ενάντια στην εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Με Σωματεία Εργατών, όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών”. Στο σποτ βλέπουμε στιγμιότυπα από την πορεία του διεθνούς και ελληνικού εργατικού κινήματος. Ξεκινά από την Πρωτομαγιά του Σικάγου το 1886, κι ακολουθεί ο πρώτος εορτασμός της Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1893, τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης το 1936, η εκτέλεση των 200 της Καισαριανής το 1944, οι συγκεντρώσεις του “νεογέννητου” τότε ΠΑΜΕ το 1999 εν μέσω βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, όπως και η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Ελληνική Χαλυβουργία το 2012, την περίοδο του ηρωικού απεργιακού αγώνα των Χαλυβουργών.

Φέτος, το αγωνιστικό ραντεβού έχει οριστεί για τις 10.30 στο Σύνταγμα και κανείς δεν πρέπει να λήψει παρά το κλίμα πασχαλινής ραστώνης που καλλιεργείται.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: