Με παλμό και μαχητικότητα η απεργιακή συγκέντρωση στην Άρτα (ΦΩΤΟ) – Νέα αγωνιστικά ραντεβού στις 21 Απρίλη και 1 Μάη

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα απεργιακής κλιμάκωσης, μετά την επιτυχία της απεργίας στις 28 Φλεβάρη οργάνωσε με επιτυχία την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση.

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα απεργιακής κλιμάκωσης, μετά την επιτυχία της απεργίας στις 28 Φλεβάρη οργάνωσε με επιτυχία την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση.

Από το πρωί περιφρούρησε χώρους δουλειάς. Βρέθηκε στο σούπερ μάρκετ “Μασούτη”, στα εργοτάξια στο κέντρο της πόλης και αλλού.

Η απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Μάρκο Χατταρι εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Άρτας.

Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Αλέξη Κατσαρό, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Άρτας, όπου μεταξύ άλλων τόνισε: “Ας αφήσει σε εμάς τους εργάτες η Κυβέρνηση να διεκδικήσουμε και να ορίσουμε με τους εργοδότες τους όρους με τους οποίους θα δουλεύουμε και θα ζούμε, να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος, αλλά φοβούνται τους οργανωμένους εργάτες γιατί είναι δυνατοί”, αναδεικνύοντας τα αίτημα για υπογραφή ΣΣΕ.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης και ανανεώθηκε το αγωνιστικό ραντεβού για την Κυριακή 21 Απρίλη (βλ. πιο κάτω), στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στη Νατοϊκή Βάση στο Άκτιο της Πρέβεζας και στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση την Μ. Τετάρτη 1η Μάη στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Άρτας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11π.μ. ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

12μμ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟ

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καλεί όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, την νεολαία σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση την Κυριακή 21 Απρίλη στην Βάση του Ακτίου και στην πορεία στην πόλη της Πρέβεζας.

Την στιγμή που συνεχίζετε το έγκλημα γενοκτονίας που συντελείται σε βάρος των Παλαιστινίων στη Γάζα από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με καθοριστική συμβολή των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, η κυβέρνηση αφαιρεί από τον ιδρώτα μας 7 δισ. ευρώ το χρόνο σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές που εμπλέκουν ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ως αντίποινα στην εγκληματική επίθεση του ισραηλινού κράτους στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό της Συρίας, με νεκρούς ιρανούς αξιωματούχους, συνιστά επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στην Μέση Ανατολή που μπορεί να πάρει τρομακτικές διαστάσεις σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ και των συμμάχων του κατά του Ιράν.

Η Ελλάδα με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και τη συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων, είναι μπλεγμένη μέχρι το λαιμό σε δύο ταυτόχρονους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, με οδυνηρές συνέπειες. Δεν έχουν καμία δουλειά οι ένοπλες δυνάμεις έξω από τα σύνορα της χώρας, σε αποστολές που μας εμπλέκουν πιο βαθιά σε ευρύτερους σχεδιασμούς μοιράσματος των συνόρων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών. 

Διαδηλώνουμε μαζί με τις Επιτροπές Ειρήνης τη Βορειοδυτικής Ελλάδας, τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία της περιοχής, τους μαζικούς μας φορείς και απαιτούμε:

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Καμιά στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων.

Να επιστρέψει η φρεγάτα ΥΔΡΑ από την Ερυθρά Θάλασσα.

Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.

Να τερματιστούν η σφαγή στη Γάζα και η ισραηλινή κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη. Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Αλληλεγγύη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τους ξεριζωμένους.

Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

 ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 2681028023(9πμ -2μμ) & 6978134861

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ: 9:30πμ από το πάρκινγκ πίσω από το Voi & Noi

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: