Ματ – Συλλήψεις – Ιδιωτικοποιήσεις

Το τρίπτυχο του “σαξές στόρι” της καπιταλιστικής ανάπτυξης συνεχίζεται κι οι τοπικοί άρχοντες, σαν έτοιμοι από καιρό, παραδίδουν την καθαριότητα στους εργολάβους, όπως στην περίπτωση του Δήμου Λαμίας.

Πριν μερικούς μήνες, με την απεργία των συμβασιούχων ΟΤΑ σε εξέλιξη, πολλοί τοπικοί άρχοντες έπιασαν το νήμα της κυρίαρχης προπαγάνδας από τα ΜΜΕ και βρήκαν ευκαιρία να βάλουν μπροστά το σχέδιο για την παράδοση της καθαριότητας στα εργολαβικά συμφέροντα. Αν ιδιωτικοποιήσουμε τα δάση, δε θα έχουμε πυρκαγιές, είχε γράψει τις προάλλες ο γραφικός Τζήμερος, δίνοντας σε μια ατάκα τη γραμμή του -μη γραφικού- αστικού πολιτικού κόσμου. Αν ιδιωτικοποιήσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες, δε θα απεργούν τόσο εύκολα οι εργαζόμενοι.

Σαν έτοιμοι από καιρό, σα θαρραλέοι, που λέει και ο στίχος. Μόνο που στην πορεία έφυγε το θάρρος και ήρθαν τα ΜΑΤ για να καλύψουν το κενό και να αποκλείσουν τους εργαζόμενους. Όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση του Δήμου Λαμίας, με τη δημοτική αρχή να αποφασίζει κεκλεισμένων των θυρών (σαν τιμωρημένη ΠΑΕ) την παράδοση της καθαριότητας και της αποκομιδής απορριμάτων σε ιδιώτη και τις αστυνομικές δυνάμεις να παρατάσσονται στην είσοδο του κτιρίου, για να αποκλείσουν τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για το δρομολογημενο ξεπούλημα. Συνέλαβαν μάλιστα δύο εργαζόμενους, επιδεικνύοντας ζήλο, που μπορεί να εκτιμηθεί και να επιβραβευτεί δεόντως.

Η κινητοποίηση, στην οποία συμμετείχαν οι απολυμένοι συμβασιούχοι, εκπρόσωποι του ΕΚ Λαμίας, σωματεία και φορείς της περιοχής, και οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής, κατευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, που αφέθηκαν λίγη ώρα αργότερα, αλλά αντιμετωπίζουν κατηγορίες για “παρακώλυση της λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου”.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσος Χρονάς, κατήγγειλε την αστυνομοκρατία και την ποινικοποίηση των αγώνων, ενώ πρόσθεσε πως η απόφαση για την ιδιωτικοποίηση δε θα νομιμοποιηθεί στη συνείηση των δημοτών, που θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για να την ακυρώσουν. Ενώ η ΔΑΣ ΟΤΑ καταγγέλλει τη μεθόδευση της δημοτικής αρχής για την ιδιωτικοποίηση, με τη συνδρομή του κρατικού μηχανισμού και των δυνάμεων καταστολής, και σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Τα γεγονότα αυτά αναδεικνύουν και τις ευθύνες και την υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά αφήνει ανέγγιχτο το νομοθετικό πλαίσιο που τις προωθεί. Είναι γελασμένοι ότι με τη βία και την τρομοκρατία θα υλοποιήσουν το σχέδιό τους. Η δημοτική αρχή και τα εργολαβικά συμφέροντα που εξυπηρετεί θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους και θα ακυρώσουμε στην πράξη την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του αυταρχισμού».

Με στοιχεία και πληροφορίες από τον 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: