Λήξη της απεργίας των ναυτεργατών από τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό με αυξήσεις κοροϊδίας

Αυτά τα ψίχουλα του 3% είναι αποτέλεσμα του απεργιακού αγώνα των ναυτεργατών,  θα εξανεμιστούν πριν μπουν στην τσέπη του ναυτεργάτη από την ακρίβεια, την φοροεπιδρομή, που θα ενταθεί και από τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό του 2022, συνέχεια των προηγούμενων. 

Χαιρετίζουμε τους ναυτεργάτες με την παλληκαρήσια μαζική συμμετοχή τους στον 4ημερο απεργιακό αγώνα, αλλά και στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά .

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που για άλλη μια φορά έδειξαν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών.

Οι ναυτεργάτες έδωσαν δυναμική απάντηση στην επιθετικότητα και την αδιαλλαξία των εφοπλιστών και της κυβέρνησης, απάντηση που υπονόμευσαν για άλλη μια φορά οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, ψηφίζοντας τη λήξη της απεργίας,  αποδεχόμενοι την υπογραφή τριετούς ΣΣΕ, με αυξήσεις κοροϊδίας, 0% για το 2020, 0% για το  2021 και 3% για το 2022

Ακόμα και η αύξηση του 3% είναι αποτέλεσμα των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, που πραγματοποίησαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Για το σύνολο των οξυμένων προβλημάτων των ναυτεργατών, που διεκδίκησαν στην 4ημερη απεργία και είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής, που συνεχίζει και η κυβέρνηση της ΝΔ, η πλειοψηφία της ΠΝΟ τα παρέπεμψαν σε νέα συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας!!!.  

Αυτές οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, απέρριψαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ -ΠΕΕΜΑΓΕΝ που πρότειναν τη συνέχιση του απεργιακού αγώνα, με 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, με προοπτική κλιμάκωσης.

Αυτά τα ψίχουλα του 3% είναι αποτέλεσμα του απεργιακού αγώνα των ναυτεργατών,  θα εξανεμιστούν πριν μπουν στην τσέπη του ναυτεργάτη από την ακρίβεια, την φοροεπιδρομή, που θα ενταθεί και από τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό του 2022, συνέχεια των προηγούμενων. 

Η προκλητικότητα των εφοπλιστών του ΣΕΕΝ καταγράφηκε και σε χθεσινό δελτίο τύπου, στο οποίο ανέφεραν ότι “αυξήθηκαν οι απολαβές των ναυτεργατών κατά 5%!!!! από το 2010 έως 2019″,  αποσιωπώντας ότι το εφοπλιστικό κεφάλαιο απολαμβάνει σωρεία προνομίων και επιδομάτων από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της κερδοφορίας τους.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να δυναμώσουμε τον αγώνα, για την ανασύνταξη του ναυτεργατικού κινήματος, με σωματεία που θα υπηρετούν και θα αγωνίζονται για τις πραγματικές μας ανάγκες, ενάντια στη μοιρολατρία, στη λογική του μακρότερου κακού, ενάντια στην αντεργατική πολιτική των εφοπλιστών και των κυβερνήσεων τους, που επιδιώκουν να επιβάλουν σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, συνθήκες εργασίας με ναυτεργάτες χωρίς δικαιώματα. 

Να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση των συνδικάτων, την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στο Σύνταγμα, ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό του 2022  και για μετρά προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία .

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

13 Δεκέμβρη 2021

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: