Λιάνα Κανέλλη: «Απλά μαθηματικά κ. Βρούτση: Για να συγκεντρώσεις 9.000 ένσημα χρειάζονται 60 χρόνια εργάσιμου βίου!»

«Δεχτήκατε όλοι την ανταποδοτικότητα», είπε, προσθέτοντας ότι «θα το κάνετε το Ασφαλιστικό ελκυστικό. Ο εργαζόμενος θα κάνει επένδυση. Δηλαδή, θα κάνει τι; Θα κάνει fund και αμοιβαία κεφάλαια με τα γηρατειά, την αρρώστια και το θάνατό του;»

Για να συμπληρώσει ένας εργαζόμενος 9.000 ένσημα χρειάζονται 60 χρόνια εργάσιμου βίου με 150 μεροκάματα μέσο όρο το χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι ο νέος δεν θα δει σύνταξη, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, αναφερόμενη στους εργαζόμενους με μερική και προσωρινή απασχόληση.

Σχολιάζοντας  τις αντιπαραθέσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «ανταγωνίζονται στα ψίχουλα», στα οποία «δίνουν την έννοια της Ασφάλισης» και επισήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ βαδίζει στο δρόμο που της έστρωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεχτήκατε όλοι την ανταποδοτικότητα», είπε, προσθέτοντας ότι «θα το κάνετε το Ασφαλιστικό ελκυστικό. Ο εργαζόμενος θα κάνει επένδυση. Δηλαδή, θα κάνει τι; Θα κάνει fund και αμοιβαία κεφάλαια με τα γηρατειά, την αρρώστια και το θάνατό του;»…

Η βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει επιλογή για τον συνταξιούχο που έχει μια μικρή σύνταξη και εξαναγκάζεται να δουλεύει στα 70, τα 75 και τα 80 του χρόνια, ενώ αναφέρθηκε ακόμα στους εργαζόμενους στην οικοδομή και στην αμμοβολή που οι αντιασφαλιστικοί νόμοι απαιτούν να δουλεύουν έως τα 67 έτη: «Στα 70, στα 75, στα 80, θα πρέπει να δουλεύει και του λέτε ότι θα του δίνετε και την άνεση να παίρνει κάτι από τη σύνταξη για να τσοντάρει. Αυτό το παρουσιάζετε ως απελευθέρωση. Όχι. Τσόντα στην ταπεινή σύνταξη είναι. Και επειδή είναι μικρή η σύνταξη, τον αφήνετε να δουλεύει».

«Πλησιάζετε το Ασφαλιστικό αντί για δικαίωμα ως φιλανθρωπία», πρόσθεσε η Λιάνα Κανέλλη, και τόνισε ότι τα ασφαλιστικά συστήματα που έφτιαξαν τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις «αντιμετωπίζονται μόνο με κινητοποιήσεις για την ανατροπή τους».

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: