ΛΑ.ΣΥ. Ικαρίας: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων των νησιών μας – Όλοι στην Απεργία την Τρίτη 18 Φλεβάρη

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας καλεί τους κατοίκους της Ικαρίας, να αντισταθούν οργανωμένα, με επόμενο βήμα τη συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων  των νησιών, την Τρίτη  18/2/2020  στις 12:00 στην Πλατεία Ευδήλου.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και του Ν.Τ  ΑΔΕΔΥ του Νομού Σάμου, εκφράζουμε την στήριξη μας στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων  των νησιών μας.   Γιατί η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά ολόκληρη τη ζωή μας, όλο το λαό! Είναι η σύνταξη και η αξιοπρέπειά μας μετά την εργασία. Είναι η Ασφάλισή μας!  Η ομπρέλα προστασίας των εργαζομένων, των παιδιών και των οικογενειών μας! Είναι νοσηλεία, περίθαλψη, πρόνοια, ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα, εμβόλια, άδειες τοκετού, λοχείας, μητρότητας, βαρέα και ανθυγιεινά, αναρρωτικές, επιδόματα ανεργίας, ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία, προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο και τις επαγγελματικές ασθένειες, προστασία των ΑμΕΑ και των ηλικιωμένων κ.λπ

Ο νέος νόμος προωθεί ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση

 Εδραιώνει και θωρακίζει το νόμο Κατρούγκαλου με «αναλογιστική μελέτη» και «ισότητα» στις περικοπές, ώστε να ενταφιάσει τις διεκδικήσεις χιλιάδων εργαζομένων και συνταξιούχων.  Σφαγιάζει και άλλο κοινωνικές παροχές και συντάξεις.  Ισοπεδώνει ότι είχε απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση

 Διαλύει το δημόσιο χαρακτήρα της, κάνοντάς την ατομική-ιδιωτική υπόθεση και μόνο για όσους μπορούν να πληρώσουν. Την παραδίδει στις ασφαλιστικές εταιρείες και τις τράπεζες. 

 Δεν αναιρεί κανέναν προηγούμενο αντιασφαλιστικό νόμο, καμιά μείωση συντάξεων (13η, 14η, μειώσεις 20%-60%, ΕΦΑΠΑΞ, Επικουρικές κλπ).  

 Δεν εξαιρεί καμιά κατηγορία ασφαλισμένων, βάζοντας τα 67 ως ενιαίο όριο συνταξιοδότησης για όλους. Διατηρεί τη λεηλασία στα ασφαλιστικά ταμεία, στα ΒΑΕ. Το κράτος εγγυάται μόνο για τα 384 € της «εθνικής σύνταξης».  Κάνει απαγορευτική τη δυνατότητα αξιοπρεπούς σύνταξης και κοινωνικών παροχών, για τους σημερινούς εργαζόμενους, κυρίως τους νέους, που έχουν όλο και λιγότερα ένσημα λόγω των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της ανασφάλιστης εργασίας, της ανεργίας.

Απεργούμε και Διεκδικούμε!

  • Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.
  • Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη. Επαναφορά στα 60 για  άνδρες, 55 για γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
  • Επέκταση των ΒΑΕ, επαναφορά σε ειδικότητες που αφαιρέθηκαν
  • Επαναφορά της 13ης & 14ης σύνταξης, όλων των απωλειών, όλων των κλεμμένων
  • Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
  • Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων
  • Αυξήσεις μισθών και συντάξεων. Κανείς κάτω από 751 €. Υπογραφή ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες μας.

Να αποσυρθεί ο νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση!

  Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας καλεί τους κατοίκους της Ικαρίας, να αντισταθούν οργανωμένα, με επόμενο βήμα τη συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων  των νησιών μας, την Τρίτη  18/2/2020  στις 12:00 στην Πλατεία Ευδήλου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: