Κρις Σμολς – Ποιος είναι ο Αμερικάνος συνδικαλιστής που «έκλεψε» την παράσταση στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Με χρυσές αλυσίδες, μαύρα γιαλυά, δαχτυλίδια και βραχιόλια έσκασε στο συλλαλητήριο των συνδικάτων για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, ο Κρις Σμολς, και όπως ήταν φυσικό τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του

Με μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και πορεία στα γραφεία της ΕΕ, σωματεία και φορείς, εργαζόμενοι και νεολαία, διαδήλωσαν το απόγευμα της Πέμπτης(15/07). Εκεί βρέθηκε και ένας Αμερικάνος συνδικαλιστής, ο οποίος με την εμφάνιση του τράβηξε πάνω του όλα τα φωτογραφικά κλικ. Ο λόγος για τον Κρις Σμολς.

Ποιος είναι ο Κρις Σμολς

Ο Κρίστιαν Σμολς (Christian Smalls, (γεννημένος στις 4 Ιουλίου 1988) είναι Αμερικανός συνδικαλιστής και οργανωτής σημαντικών εργατικών κινημάτων. Στις ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα γνωστός για το ρόλο του στην οργάνωσης των εργαζομένων της Amazon στο Στάτεν Άιλαντ, μια συνοικία της Νέας Υόρκης.

Από το 2021 είναι πρόεδρος και ιδρυτής της «Εργατικής Ένωσης Amazon» (ALU).

Ο Σμολς μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσεϊ και ακολούθησε καριέρα ράπερ. Στην αρχή ξεκίνησε τις περιοδείες με τον Meek Mill, αλλά μετά από λίγο καιρό εγκατέλειψε την μουσική για να στηρίξει τα παιδιά του, δουλεύοντας στον κλάδο των υπηρεσιών και στις αποθήκες. Έτσι εντάχθηκε στην Amazon το 2015.

Τον Μάρτιο του 2020, η εξάπλωση του ιού είχε θορυβήσει τους εργαζόμενους στην αποθήκη του Στέιτεν Άιλαντ, εκτιμώντας ότι η Amazon δεν αντιμετώπιζε όπως έπρεπε την απειλή της Covid-19. O Σμολς αποφάσισε να βοηθήσει στην οργάνωση μιας απεργίας για τις συνθήκες ασφαλείας σχετικά με την πανδημία. Παρότι βρισκόταν σε καραντίνα εξαιτίας επαφής με κρούσμα, ο Σμολς έκανε την εμφάνισή του. Την ίδια ημέρα απολύθηκε.

Μετά την απόλυσή του, ο Κρις Σμολς όργωσε τις ΗΠΑ, επιχειρώντας να συσπειρώσει τους εργαζομένους της Amazon, καλώντας σε μποϊκοτάζ της Amazon Prime Day. Ένα χρόνο αργότερα ανακηρύχθηκε ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή, σύμφωνα με τους Times.

Πως βρέθηκε στην Αθήνα

Ο Κρις Σμολς βρέθηκε αυτές τις μέρες στην Αθήνα καθώς το ΠΑΜΕ διοργάνωσε μια εκδήλωση σε συνεργασία με το Συνδικάτο της Amazon από τις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Αθήνα, ο πρόεδρος, Chris Smalls, και ο αντιπρόεδρος, Derrick Palmer, του «Amazon Labor Union», μίλησαν στην εκδήλωση με θέμα «Οργανώνουμε την πάλη των εργαζομένων σε κάθε χώρα, σε κάθε χώρο δουλειάς». Ωστόσο και σήμερα βρέθηκε στη συγκέντρωση του Συντάγματος.

Πηγή: gazzetta.gr

 

Φωτογραφίες: Dimitris Kapantais / SOOC

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: